10-01-2008, 23:50
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
קראתי את שני האשכולות שפתחת
אני דווקא מבינה אותך בול, כי זה מה שקורה גם לי. ההרגשה הזו היא פנימית ואין שום דבר חיצוני שגורם לה. אתה חושב שהגורם חיצוני, עד שאתה נתקל במצב שבו הגורם מוסר, אבל ההרגשה בעינה נשארת.
אני אגיד לך מה עוזר לי:
ההבנה שההרגשה הזו לא נכונה, שהיא לא אמיתית, שיש דברים טובים בחיים שלי ואני פשוט לא רואה, היא עזר גדול מאוד וחשוב מאוד בכל העסק הזה. ברגע שיש את ההבנה הזו, פשוט, כל פעם שההרגשה מופיעה, ומופיעות איתה כל מיני מחשבות, אז במחשבות צריך להילחם בעזרת מחשבות: אני מנסה לחשוב מחשבות סותרות. כמובן שזה לרוב לא עוזר, אבל מחשבות סותרות כמוהן כמים ששוחקים סלע. שוב ושוב ושוב ושוב, בסוף הסלע נשחק. במשך הזמן, אחרי ששוב ושוב ושוב סותרים את המחשבות המלוות את ההרגשה, ההרגשה הרעה פוחתת. זה פשוט לוקח זמן והתמדה.
לך יש ייתרון עצום עלי: יש לך את ההבנה הזו. לי לקח מיליון שנה להבין את הדבר הזה. אני נשארתי בהרגשה הזו שנים וחשבתי שככה זה. רק כשהתחלתי פתאום להבין שאין שום קשר בין ההרגשה הזו למציאות (אין לי דרך יותר מדוייקת להגדיר את זה), אז התחלתי להיאבק בזה ופה הנקודה שבה חל השינוי. לי אישית זה עזר.
אני גם אתן לך ראייה אחרת שלי, אם כי היא שונה מהמקובל או ממה שציפית לקבל כתשובה.
תיראה, יש קשר חזק בין גוף ונפש. אנחנו מבינים רק חלקיק קטן מהאינטרקציה בין הגוף והנפש. אני יכולה להגיד לך משהו מניסיון אישי שלי: אני, בכל רגע ורגע, שמה לב למחשבות שלי. כמו כן אני שמה לב לשינויים בהן. בשנה האחרונה שמתי לב שכשאיברים מסויימים בגוף שלי לא מתפקדים טוב, זה משפיע על המחשבות שלי מיד, ויש מחשבות מסויימות שבאות עם מצבים גופניים מסויימים. מכיוון שאני שמה לב תדיר למחשבות שלי (כי ככה אני), אז אני כבר יודעת לפי השינויים במחשבות שפתאום משהו לא בסדר.
הרפואה הסינית רואה קשר חזק בין הגוף והנפש (והיא כמובן לא היחידה), ומבחינתה, לפי הרגשות שלך אפשר לאתר מיהם בדיוק אותם איברים פנימיים שיצאו מאיזון. זה לא אומר שאתה חולה. זה פשוט אומר לא מאוזן, לא עובד בצוות עם האיברים האחרים. אז הם מאזנים את האדם, ואז ההרגשה עוברת. זה מניסיון שלי.
אני לא אומרת חלילה שמשהו לא בסדר איתך גופנית. אני פשוט נותנת ראייה אחרת שלי שאני מאמינה בה.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|