13-04-2005, 17:43
|
|
מנהל פורום חומרה
|
|
חבר מתאריך: 27.05.02
הודעות: 22,477
|
|
שאלה מאוד מאוד לא ממוקדת.
לאיזה חישוב הכוונה?
בעיקרון המעבד מורכב משתי יחידות: Control (הבקרה) ויחידות ה ALU, או Arithmetic Logic Unit.
שני אלה קשורים יחד במה שנקרא ה Datapath של המעבד. ה Control הוא מנגנון למתן הוראות ליחידות ה ALU, מתן אותות Enable לכל מי שצריך, וכו' כל מה שצריך טיפול טכני במשך מחזור העיבוד. הוא ממומש, נדמה לי כמעט תמיד, על ידי מה שנקרא Microcode, ואני לא יכול להכנס לפרטים בנושא, זה נושא לא פשוט.
יחידות ה ALU מכילות את כל הלוגיקה הדרושה לביצוע פעולות אריתמתיות כמו חיבור, חיסור, כפל, חילוק, וכן פעולות לוגיות כמו AND, OR, XOR וכו'.
חיבור וחיסור מתבצע על ידי מערך של יחידות שנקראות Full-Adder עם מה שנקרא Carry Lookahead כדי לזרז את ההליכים. זה די מסובך להסביר לאדם שלא למד מעט לוגיקה בחייו, אז פשוט תסמוך עלי שאני אומר לך שהעקרונות של העקרונות מאוד פשוטים, והאומנות היא ליצור כל דבר, מסובך ככל האפשר, מאותם הדברים הפשוטים
(נ.ב., אם אני לא טועה, מעבדי אינטל ו AMD הם מעבדי CISC (קרי: סיסק), מה שנקרא Complex Instruction Set Architecture, לעומת מעבדי Embedded כמו ה MIPS שהוא RISC (קרי: ריסק), מה שנקרא Reduced Instruction Set Architecture. הרעיון של ההבדל הוא פשוט - יש שתי אסכולות מחשבה בעיצוב המעבד. חלק סוברים שככל שהכל פשוט יותר - הכל מהיר יותר. לכן, אין הרבה הוראות ב Instruction Set של מעבדים אלה, אלה הוראות פשוטות, וכל הוראות אחרת שצריך לבנות - האסמבלי של אותו המעבד מפרק אותה להוראות פשוטות יותר (הרי הוראה יותר מסובכת לוקחת בפועל יותר פעימות שעון...). האסכולה השניה דוגלת בשיטה שקוד קצר ככל שאפשר הוא קוד יעיל וטוב. ולכן כדאי לשים בסט ההוראות של המעבד כמה שיותר הוראות כך שאפשר יהיה לכווץ את הקוד. אני לא מבטיח שבאמת מעבדי AMD ואינטל הם כאלה, אבל זה רקע נחמד לטכנולוגיה של מעבדים.)
_____________________________________
The only certainty in life is that there are no certainties.
נערך לאחרונה ע"י Kill-Machine בתאריך 13-04-2005 בשעה 17:46.
|