25-12-2007, 23:16
|
|
|
חבר מתאריך: 10.02.05
|
|
אני מניח שהכל היה בא על מקומו בשלום
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "האם גם אתם מתחילים לחוש שישראל היא לא מקום שנעים לחיות בו?"
אם אותה משטרה אימפוטנטית הייתה מעלימה עין מבאי שורותיה הפושעים, ומאפשרת להם לסגור חשבונות נוסח העולם התחתון. (אגב, לידיעתך, לקח לא מעט זמן ללכוד את חבורת העאלק רובין הודים והם לא בודדים בשטח בצורות שונות.)
רק ההחמרה בענישה תביא עלינו את הישועה? ההחמרה בענישה כרגע היא בבחינת "כיבוי שריפות" , אבל מה הלאה? לא צריך לחקור למה וכיצד אנחנו הופכים לחברה אלימה כדי לתקן?
ואף מילה עלינו כמחנכים?
הכל מתחיל מחינוך ונגמר בחינוך.
מדינה שמחנכת לתרבות הכלום ובועטת בהשכלה לסוגיה לתחתית הסולם, יכולה לבוא בטענות רק לעצמה(אם יש לך את העיתון מיום שישי, הצץ עליו במבט מרפרף וראה את סדר החשיבות ולמה מחונך הנוער והציבור - תמונת לוחמים השבה מהקרב, נכה שקפא למוות, סקר שמראה לנו כי ילדינו לא אוהבים את בית הספר ולא את הלימוד בו. שביתת המרצים לא מוזכרת בכותרת ועל כולם שולטת בגאון תמונת ענק של המאמי הלאומית, הרי אין חשוב מהדיווח על הקרחת הלאומית של אותה ילדה שלא ממש השקיעה בלימודים כדי להגיע לאן שהגיעה). מחנכים לכלום ולדרישות "מגיע לי".
חלק מהתוצאות אותו חינוך, רואים ברחובות.
אנחנו חברה אלימה, לא צריך לצאת לרחוב להרגיש באלימות,מספיק לקרוא תגובות פה ובכל מיני אתרם וטוקבקים ברשת. כמה פעמים שמעת בחייך את המשפט "עד שלא תהפוך שולחן לא תשיג דבר"?
תוסיף לזה מדינה שפתחה שעריה בשם הנכד של היהודי, להגעת שכבות נכשלות המצטרפות למעגל הנזקקים הנשען על מדיניות הרווחה הרעועה שלה, ללא שום יכולת התמודדות וקליטה נבונה, רואה את התוצאות ברחוב של הנפלטים, של אלו שלא מתמודדים עם השינוי החריף. את המיליארדים ששפכו וישפכו בעתיד בהבאת דמי יהודים וקליטתם יכלו להשקיע בכל התחומים, כולל חינוך וטיפוח, וכולל במשרד לביטחון פנים לייעל את המשטרה ולהפכה לאיכותית מבחינה אנושית ותפעולית.
ועל הדרך פתחנו את שערינו בשם אותו הנכד גם לסוגי פשיעה מאד מגוונים, כי עצם היותך הנכד (או הצלחתך לשלם לקבל תעודה שתעיד) הוא תעודת יושר מספקת, כדי להגיע לארץ הקודש ל"הרחבת הסניף" או להתחבא בתוכה. ומי נשארה מאחור ואוזלת ידה מולה? משטרת ישראל, שעם הפשיעה הרגילה והמוכרת התקשתה להתמודד, ובעקבותיה כלל הציבור.
וההנהגה? ההנהגה כולה משדרת יושר וניקיון כפיים,דוברת אמת, וספינולוגיה היא דרך גסה ולא מקובלת....
ואיפה אנחנו בדיוק נמצאים? מבקרים בקול את הכל בנחת מול המסך או על הכורסא. ובחוץ? דממה.
אדישות..
ספר החוקים של מדינת ישראל,אמנם אינו מושלם, אך הוא מהדברים שאפשר להתגאות עליהם.
אני מסכים שהחמרה בענישה כן נדרשת. ואם היית שואל לדעתי והיה אפשרי, הייתי מפזר את משטרת ישראל ובונה אותה מחדש. אבל , בלי חינוך לא נרים ראש למעלה. מבחינתי, המשבר בההשכלה הוא החמור יותר.
נערך לאחרונה ע"י שומר סוד בתאריך 25-12-2007 בשעה 23:21.
|