16-12-2007, 19:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
|
|
שילוב חרדים במערך הטכני בחה"א - המשך
היום יצא לי להפגש עם המגוייסים למסלול הכחול-שחור (בדיחה שלי, נו), ולהלן סקירה קצרה.
במהלך השנה קיבלו מספר רב של תלמידי ישיבות חרדים, רובם לקראת שנת הכרעה או במהלכה, וחלקם כאלה שברור שנפלטו מהמסגרת, מכתב שמזמין אותם להשתתף ללא כל התחייבות שהיא ביום עיון בנושא גיוס למערך הטכני של חיל האוויר.
למפגשים האלה הגיעו חרדים רבים, סדר גודל של מאות +, בטווח הגילאים 18-26.
הוצגה להם תוכנית שלפיה ישרתו בבסיסי חיל האוויר השונים לאחר שיוקנה להם מקצוע (למי שמכיר את חיל האוויר זה נשמע מוכר, אני בטוח), והם ישרתו בתנאים מתאימים למצבם המשפחתי - יומיות לנשואים - ותוך התחשבות מלאה בחרדיותם - בבסיסי חה"א ממילא יש אפשרות לאוכל כשר למהדרין, ושיעורי תורה בערבים ואפילו אחרי מנחה בצהריים.
בין השאר, ישנה הבטחה שבכל מקרה ישובצו באותו בסיס מספר משתתפי התוכנית, ולא יקרה מצב שאחד מהם ישובץ כ-"חייל בודד".
המקצועות שהוצעו להם: חשמלאי מטוסים (חמ"מ), טכנאי מנועים, טכנאי מבנה מטוס (מבנאים) וחווטים (במחלקת חיווט..). מדובר במקצועות שלרוב יכולים לוותר על החיילים בשעות הערב, אבל מבוקשים בחברות אזרחיות. אגב, לרוב לקורס חמ"מ לוקחים אנשים עם י"ג ובגרות מוגברת בחשמל..
מתוך המאות שהביעו התעניינות, התייצבו בשורה התחתונה רק כ-40 מלש"בים. זה לא מעט, אבל כנראה שציפו ליותר.
את השירות החבר'ה התחילו בטכני, בקורס שהקנה להם אנגלית (אני מניח שגם טכנית בסיסית, שבכל מקרה לומדים במהלך מרבית הקורסים) מתמטיקה וכדומה - מפני שלכולם, אם לא לרובם המכריע, אין תעודת בגרות. במהלך הקורס שארך כחודש מיינו אותם למקצועות השונים, כאשר את הבעייתיים שביניהם שיבצו במערך המבנה (כרגיל, גם יודעים שם לטפל בחבר'ה כאלה, ואחוזי הנשירה נמוכים יחסית), והטובים בחמ"מ ומנועים. יש אחד יוצא דופן, שעקב הכשרה מוקדמת בקורס של ג'ון ברייס במחשבים יילך לקורס מחשוב.
כרגע הם נמצאים בטירונות בניצנים. לדעתי זאת שטות והיה צריך לעשות להם טירונות בטכני, כמו בנות. הם נאלצים להכיר את העובדה העצובה שמ"כ בישראל לא יודע לאיית "יששכר" (=אלילשכר..).
התרשמות שלי מהאנשים:
איכותיים, רציניים - אנשים בני 25 עם ילד בבית מבינים שמדובר במשהו שיהיה טוב להם (מקצוע ביד עם ניסיון רציני), הם התעניינו לגבי הקידום ואפשרות יציאה לקצונה, וזה כבר יותר טוב מהחומר שנפוץ במערך שלי.
השורה התחתונה:
בחיל האוויר, כך הבנתי, מתרשמים שהמהלך נכשל כמהלך, ולמרות הסיוע השקט של הרבנים לא יצליחו לגייס כמויות משמעותיות של חרדים. גם אם לא ירימו ידיים, אני די סקפטי בקשר לסיכויי ההצלחה.
|