לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה שנה טובה וגמר חתימה טובה לכל החברים ובני משפחותיהם !!! :-) חג שמח !!! חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבלב
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 13-12-2007, 23:54
  מריאל מריאל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.06
הודעות: 1,390
גרפיקה זה לא נכון שנרגילה זה לא סיגריות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי AlphaDog שמתחילה ב "..."

זה מסוכן באותה מידה - ראה ויקיפדיה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0...%99%D7%9C%D7%94

שני ציטוטים משם:
"מכיוון שהמים מסננים את העשן, ומכיוון שעשן הטבק נושא על פי רוב ריח של פירות, מתקבלת אצל רבים התחושה שהעישון לא מזיק. אך בנרגילה לא רק ששואפים את העשן, שואפים אותו הרבה יותר זמן מסיגריה ונפח השאיפות גדול יותר: הלחות מאפשרת למעשנים להגביר את עצמת שאיפתם, מכיוון שמוקטן גירוי דרכי הנשימה. ככל שהנרגילה קטנה יותר, קטנה כמות המים והחומר הנשאף לריאות מרוכז יותר ולכן גורם נזק רב יותר"

"תערובת העישון, אשר אינה נתונה תחת פיקוח, מכילה חומרים מסרטנים כגון זפת, ארסן, בנזופירן, כרום ועופרת. חומרים אלה גורמים לסרטן הריאה, החניכים, השפתיים ושלפוחית השתן"

אם מעשנים בחברותא, יש גם סכנות הדבקה של מחלות המדביקות דרך דרכי הנשימה (שחפת, ברונכיט), דרך עור או דרך הפה.
_____________________________________
gvip
玛丽尔
כל מקרה הוא נס אלוהי
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 15-12-2007, 14:53
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
ואת יודעת אילו חומרים יש בסגריות?
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "זה לא נכון שנרגילה זה לא סיגריות"

את יודעת שהחוק לא מחייב את יצרניות הסיגריות לפרסם אילו חומרים יש בסגריה (בנוסף לטבק)? חומרים אשר אמורים לתת לסגריה טעם וריח יחודיים?

גם שם את יכולה למצוא זפת, כימיקלים שונים (אצטון, גומי ואפילו שוקולד שטעים לאכילה, אבל בהחלט לא נראה לי כמו חומר שבריא לשאוף).

כמו כן הערך בוויקי די סותר את עצמו, מצד אחד הוא אומר שהמים גורמים ללחות שמורידדה את הגירוי בקני הנשימה ומאפשרת שאיפות גדולות יותר ומצד שני, באותו משפט עצמו נאמר כי נרגילות קטנות יותר מזיקות כי יש פחות דילול והעשן יותר מרוכז (ומן הסתם גם יותר מגרה את קני הנשימה). ובכן, סיגריה היא כמו נרגילה קטנה מאוד, כך שיש הבדל בין עישון בנרגילה גדולה ובין עישון סגריות.


בסופו של דבר, ההבדל העיקרי בין סגריה לנרגילה היא נושא המיידיות. בסיגריה כאשר בא לך לעשן אתה מוציא סגריה מהחפיסה (שנמצאת בכיס או בתיק), מדליק אותה ומעשן. כל העסק לוקח בין חצי דקה ל-2 דקות (אם צריך לצאת לפינת עישון).
בנרגילה המצב שונה, בא לך לעשן? דבר ראשון אתה צריך להיות במקום המאפשר זאת (בבית, לדוגמא, או במקום אחר בה יש נרגילה זמינה). צריך לדאוג שיהיו חומרים זמינים, צריך לקחת את גוף הנרגילה, לשטוף (אם צריך), למלא מים, להכין את הראש, להדליק גחל, לפמם, כל העסק הזה לוקח מספר דקות טובות.

העדר הזמינות בנרגילה היא מה שהופך אותה לפחות ממכרת, אין התניה ישירה בין הרצון לסיפוק, ולכן מעשני נרגילה (שאינם מעשנים סגריות) מפסיקים ביתר קלות מאשר מעשני סגריות.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 15-12-2007, 22:40
  מריאל מריאל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.06
הודעות: 1,390
גרפיקה כפי שאני מבינה מדבריך
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "ואת יודעת אילו חומרים יש בסגריות?"

אתה טוען שאחוזי הסיכון של נרגילה קטנים יותר מאחוזי הסיכון של סיגריות.
אני רואה את הדברים אחרת. לדעתי, אם הם קטנים, אז לא בהרבה, כי החומרים המשתתפים בשני המקרים בעלי רמת סיכון גבוהה, ועדיין די בכמות מעטה יחסית בכדי לגרום נזקים.
מבחינתי סיכון הוא סיכון. אני אתן לך דוגמה: אם אומרים לי שבדיקות אולטרסאונד במהלך הריון הן בטוחות יחסית, ורק במקרה 1 מתוך 100000 יוצא שזה גורם נזק לעובר, זה עדיין לא אומר כלום מבחינתי. זה רק מרגיע, אבל ת'כלס אני לא יכולה לדעת באיזה אחוז אני אהיה. אף אחד לא יכול להבטיח לי שאני לא האחד, חס וחלילה. אבל אם אני עושה בדיקה כזו וחס וחלילה העובר נפגע, אז הנזק כבר נגרם, ומה יעזרו לי האחוזים האפסיים עכשיו? ומה אם הנזק בלתי הפיך? לקיחת סיכון כמוה כמו כל הימור אחר: אחוזים אינם הבטחה וודאית, אבל ככל שהמספרים יותר גבוהים, צריך להזהר יותר.
בדיוק כמו בסיגריות, יש שני פרמטרים עיקריים שהם למעשה המשפיעים ביותר על אחוזי הסיכון עבור כל אדם: הראשון זה התדירות, והשני הוא חוסנו של הגוף.
אני לא מקבלת את הטענה שלך של הזמינות - שנרגילה פחות זמינה, כי כפי שכולנו יודעים לומר לכל אדם בתחומים אחרים: מי שרוצה מוצא דרך, אז זה נכון גם כאן. אדם שרוצה יכול לסדר לעצמו זמינות יותר גבוהה ותדירות יותר גבוהה.
אני גם לא מקבלת את טענת ההתמכרות, כי עיניין ההתמכרות תלוי באדם עצמו - האם יש לו נטיות התמכרות, והשני - האם הגוף עצמו התמכר כבר לחומר. הדבר השני תלוי באיזון הכימי המיוחד של הגוף ותגובתו לחומר עצמו, וזה תלוי בכל אדם אישית, ואין כלל שנכון לכולם. בדיוק כמו שיש חומרים שיוצרים אלרגיה לגוף, או יש חומרים אחרים שהגוף פשוט לא מסוגל לעכל או לקבל ולגביו זה מהווה רעלן, אז יש חומרים שאפילו תיקח מהם מעט מאוד, הגוף כבר לא יכול בלעדיהם, והוא למעשה התמכר להם, אפילו אם מדובר בכמות מועטה מאוד מאוד יחסית. הכל תלוי בגוף של האדם עצמו, ואי אפשר לדעת את זה עד שלא מנסים.
_____________________________________
gvip
玛丽尔
כל מקרה הוא נס אלוהי
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 16-12-2007, 00:31
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
100% העדר סיכון נמצא רק במוות.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מריאל שמתחילה ב "כפי שאני מבינה מדבריך"

כל פרט ופרט בחיינו מכיל אחוזי סיכון כלשהם ואנחנו לוקחים לא מעט סכונים מחושבים (טלפונים סלולרים, מקלדות מחשב ועכבר, בישול במיקרוגל, בישול מזון בצורה שגורמת לחומרים מסרטנים כגון טיגון תפוחי אדמה, מזון עתיר שומן, סוכר לבן וכו') ולכן כן יש חשיבות לרמת הסיכון שמוצר זה או אחר מהווה למשתמש בו.

אני לא טוען שנרגילה זה בריא או שצריך לעשן נרגילה, אני רק הבאתי מספר סתירות בציטוט שהבאת מוויקי (מה לעשות, וויקי זה לא מקור מידע מוסמך).

כמו כן הציטוט מוויקי מכיל טענה בנוגע לחומרים מסוכנים שנמצאים בטבק הנרגילה שלכאורה לא נמצא בפיקוח. טבק הנרגילה, כמו כל חומר אחר המיובא ארצה ונמכר בחנויות חייב באישור משרד הבריאות.
אם אל היה פיקוח של משרד הבריאות, היה פשוט אסור למכור את החומר וחנות שהיתה נתפסת מוכרת טבק נרגילה היתה נקנסת או נסגרת.

נרגילה בהחלט פחות זמינה.
את לא יכולה ללכת ברחוב ולהחליט, ואללה, בא לי עכשיו נרגילה ולעשן תוך חצי דקה (אלא אם כן את תלכי לכל מקום עם תיק המכיל נרגילת מניאטורית, בקבוק מים וציוד של טבק. כמה אנשים באמת עושים זאת? וגם אז, פרק הזמן מן ההחלטה לעשן עד העישון הוא של מספר דקות).
את לא יכולה לעשן נרגילה בזמן העבודה (אלא אם כן יהיה עובד שידאג כל היום להשמיש נרגילה בפינת העישון וכל כמה זמן עובדים יוכלו בזמן ההפסקה להכנס ולקחת כמה שאכטות), או בקיצור, את יכולה לעשן נרגילה או בבית (שלך או של חברים), או בפאבים המיועדים לכך (סוטרא, תופים, סינסרה הגרוע והמגעיל וכו') או אולי ביציאות מתוכננות מראש לפארק או לחוף הים עם חברים (לא פרקטי במיוחד בחורף).

אל תשכחי שהרבה לפני שהגוף מגיע למצב של התמכרות פיזית לניקוטין יש את ההתמכרות הנפשית, ולהתמכרות נפשית יש חשיבות גדולה לטווח הזמן שעובר בין הרצון להגשמת הסיפוק (זה נכון כל דבר, הכל מהתמכרות למתוקים וכלה בהתמכרות לסקס. ככל שפרקי הזמן בין הרצון העז למשהו עד הגשמת הסיפוק יהיו קצרים יותר, כך בעתיד הרצון יהיה עז יותר).
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 14-12-2007, 00:05
  מריאל מריאל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.06
הודעות: 1,390
גרפיקה איך להיגמל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hareltnt שמתחילה ב "נרגילה"

מתוך האתר:
http://www.addict.co.il/the-way-to-quit.php

פשוט תחליף את המילה "סיגריה" במילה "נרגילה".
הבעייה העיקרית שעוצרת אותך מסתם להחליט שאתה רוצה להפסיק ובאמת להפסיק הוא ההנאה העצומה שאתה מקבל מעישון נרגילה. קשה להפסיק משהו שכל כך נותן לך הנאה.
כדאי לך לעיין בעצות שלהם. אולי לאמץ כמה.
הדרך להפסיק היא לשנות התנהגות ולא רק כוח רצון או החלטה.

סימנתי באדום את הדברים שניראו לי החשובים ביותר שכדאי להתרכז בהם
הדרך לגמילה מוצלחת מעישון




כיצד להגמל מעישון ? - הצלחה מובטת

גמילה מוצלחת מהרגל העישון כוללת שלושה מרכיבים: מוטיבציה, מידע ומיומנויות התנהגותיות, אותן ניתן לרכוש באמצעות השלבים הבאים:
  1. קביעת יעדים מציאותיים לטווח הקצר ולטווח הארוך
    ההכרזה "מהיום אני יותר לא מעשן" אינה בהכרח מציאותית ומועילה. עדיף לאמץ משפט בנוסח: "מהיום אני מתחיל להפסיק לעשן", לקבוע מראש מספר סיגריות מותר ליום בכמות הולכת ויורדת, ולהפסיק לעשן לחלוטין בתאריך יעד שנקבע מראש.
  2. עריכת מעקב ורישום אחר הפעולות היומיומיות הקשורות בעישון
    כגון: עישון סיגריה לאחר הארוחה, עישון סיגריה מתוך שעמום וכדו'.
  3. ארגון הסביבה להצלחה
    יש לסלק סיגריות, מצתים ומאפרות הקיימים בסביבה. ארגון וניקיון הסביבה יקטין את החשיפה לפיתויים ויקל בהמשך תהליך הגמילה מעישון.
  4. גיוס קבוצת תמיכה של חברים ובני משפחה
    גיוס סביבה תומכת ומעודדת יקל מאוד על ההתמודדות האישית עם הרצון לעשן.
  5. פינוק על כל יום נוסף שעבר ללא עישון
    ארוחה טובה, מתנות קטנות, או כל פינוק אחר עשויים לספק תמריץ נוסף להימנע
    מעישון.
  6. התמדה!
    ייתכן שיידרשו מספר ניסיונות עד לגמילה המיוחלת העלולים להכביד על הרצון להיגמל. יש להתמיד ולא לוותר. כל ניסיון נוסף מביא להעלאת הסיכויים להיגמל בהצלחה מהרגל העישון.
  7. שמירה על אורח חיים בריא – המפתח להצלחה
    הקפדה על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית יומיומית סדירה תבטיח שמירה על הבריאות והסתגלות פיזית טובה יותר לאורח החיים החדש לאורך זמן.
מידע זה מבוסס על מחקר חדש שנערך ופורסם מטעם אוניברסיטת אלבאמה בארה"ב על ידי פרופ' ג'ושוע קלאפוו ופורסם בתחילת אוגוסט 2005.

טיפים לגמילה מעישון




החלטת להפסיק לעשן ? - טיפים לגמילה מעישון

ההחלטה להפסיק לעשן, אינה צצה לפתע פתאום ברגע אחד, אלא היא, בדרך-כלל, תהליך שעובר על המעשן, שבסופו גומלת בו ההחלטה – להיגמל מעישון.



גורם חשוב במידת ההצלחה הוא החלטה נחושה של המעשן עצמו להפסיק לעשן. ההחלטה והמשמעות שהוא מייחס לנושא ועד כמה חשוב לו להפסיק לעשן – חשובים ביותר. כמו להחלטות אחרות בחיים – כאשר הדבר מספיק חשוב לאדם הוא מוצא את הכוח והאמצעים המתאימים, זאת כמובן, בעזרת סיוע ותמיכה שהוא יכול לקבל באמצעים שפותחו לשם כך.


מומלץ לתכנן את תהליך הגמילה, להכין איסטרטגיות לפעולה ולדעת לקראת מה הולכים. המחלקה לחינוך וקידום בריאות בשירותי בריאות כללית מציעה כמה "טיפים" ועצות לגמילה מעישון.



טיפים לפני גמילה מעישון
  1. רשום לעצמך למה כדאי ומה תרוויח מהפסקת העישון (מכל בחינה רלוונטית בעבורך – בריאותית, אסטתית, כספית, חברתית וכו').
  2. חשוב באופן חיובי – אל תחשוב "לעולם לא אעשן יותר", אלא אמור לעצמך מדי יום: "היום לא אעשן".
  3. למד את הרגלי העישון שלך, היכן, מתי, באילו נסיבות, מהם המצבים המעוררים בך רצון לעשן, כדי להתכונן ולתכנן מה לעשות במצבים אלו. אפשר להיעזר ברישום הסיגריות שאתה מעשן בכל יום, באילו מצבים ומה מידת הצורך לעשן באותו רגע.
  4. התאמן לצאת מהבית ללא סיגריות והתכונן לפעם הראשונה שלך כלא מעשן בבית, בנסיעה, בבילוי.
  5. כדאי שתפסיק לעשן יחד עם אדם נוסף, כמו בני-זוג, קרובים, חברים. כדאי גם להודיע לסובבים אותך על כוונתך להפסיק לעשן, כדי לקבל מהם תמיכה וסיוע בתהליך הגמילה.
  6. קבע לעצמך את תאריך הפסקת העישון תוך 10 ימים עד שבועיים.
  7. ניתן להיעזר בתחליפי ניקוטין ובתרופה לגמילה מעישון (שניתנת עפ"י מרשם רופא בלבד), למי שמתאים. יש להקפיד על הוראות השימוש בתכשירים אלה. סיכויי ההצלחה בגמילה עולים משמעותית כשיש סיוע מקצועי, ומומלץ להעזר גם בייעוץ מקצועי, כמו סדנאות גמילה מעישון.
טיפים במהלך גמילה מעישון
  1. שנה את שגרת הבוקר שלך, שנה את סדר הפעילויות, אכול במקום אחר, צחצח שיניים מיד לאחר האוכל.
  2. הקפד על אכילת ארוחת בוקר והשתדל להימנע מלהגיע למצבי רעב.
  3. אם אתה רגיל לעשן לאחר שתיית קפה – השתדל לצמצם בתקופה זו את שתיית הקפה, הימנע עד כמה שאפשר משתיית אלכוהול.
  4. הרבה בשתיית מים.
  5. אכול ירקות ופירות (אם יש לך הגבלות תזונתיות, או שעליך לאכול לפי דיאטה מסויימת – היוועץ בדיאטנית).
  6. עסוק בפעילות גופנית שמתאימה לך, והעסק את עצמך בתחביבים, העסק את הידיים, או כל פעילות שמתאימה לך ותעסיק אותך במקום סיגריה.
  7. סלק סיגריות ומאפרות מהבית.
  8. אמץ טכניקות להרפייה, נשום נשימות עמוקות מדי פעם.
  9. אם מגיע דחף לעשן – המתן מעט, מסתבר שהוא נוהג לחלוף מעצמו תוך שניות או דקות מועטות. אפשר גם לקום ולשנות סביבה, להעסיק עצמך ולהסיח דעתך בפעילות אחרת, להכניס לפה ירק כלשהו, סוכריה או מסטיק דלי סוכר וכד'.
  10. חשוב ביותר! לא להתפתות לעשן אפילו סיגריה אחת - זו עלולה להיות הדרך חזרה להרגל העישון.
  11. כדאי לדעת! גם אם נסית בעבר להפסיק לעשן, אך חזרת לעשן – אין לראות בכך כשלון, הסתכל על כך כאמצעי להתקדם הלאה וללמוד מה לא "עבד" קודם, או מה הפריע בעבר – כדי לשפר ולנסות אמצעים אחרים, ובעיקר ללמוד ולהתכונן מפני המצבים שעלולים לגרום לחזרה לעישון. העיקר לא להתייאש – יש מעשנים שהצליחו לאחר כמה נסיונות.
בהצלחה !

מקווה שתמצא ולו רק משהו קטן פה לעזר.
_____________________________________
gvip
玛丽尔
כל מקרה הוא נס אלוהי
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:43

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר