לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-12-2007, 16:19
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בקרוב: מגבלות חמורות על פרסום אלכוהול

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3481007,00.html

בקרוב: מגבלות חמורות על פרסום אלכוהול

צעירים לוגמים אלכוהול? סלבריטאים מפרסמים משקה חריף? ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום הצעת חוק המוציאה את כל אלה מחוץ לתחום. החוק החדש, אם יאושר בכנסת, יוצר מהפיכה בתחום הפרסום ויוציא את המשקאות החריפים מהטלוויזיה, הרדיו ורבים משלטי החוצות. וכן, אפילו מבצעי שיווק לבירה או משקה חריף יאסרו
אבירם זינו

היכונו למהפכת פרסום המשקאות האלכוהולים: ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה בצהריים הצעת חוק המגבילה באופן קיצוני את פרסום המשקאות האלכוהולים. הממשלה מאמצת הצעה שאם תאושר בכנסת, היא תגביל את פרסום האלכוהול כך שאסור יהיה לפרסם משקאות ברדיו, בטלוויזיה, בעיתונות המיועדת לילדים, ועל כלי תחבורה.
ההצעה המהפכנית דומה באופייה למגבלות המוטלות על פרסום סיגריות, ואולי אף חריפה ממנה. על פי ההצעה, אותה הגישה חברת הכנסת סופה לנדבר (ישראל ביתנו), תחול ההגבלה גם על הקרנות פומביות.

איפה כן ניתן יהיה לפרסם? בדיוטי פרי, בבתי קפה, בברים ובחלק מהשלטי החוצות. אלא שגם על הפרסומים הללו יחולו מגבלות חמורות. מי שיפרסם משקה חריף יהיה חייב לציין במודעה את שם המשקה, שם היצרן ומקום המכירה.

בלי סלבריטאים, בלי צעירים

אם התרגלתם לראות ברמנית מפתה או ברמן צעיר המציעים משקאות אלכוהוליים, תאלצו להתאכזב: בפרסומות המותרות לא ניתן יהיה להשתמש בידוען או באדם בן פחות מ-40 שנה. גם לובשי מדים, בגדי ים או תלבושת ספורט מחוץ לתחום.

על פי הצעת החוק, יחול איסור על שיווק משקה אלכוהולי בליווי מתנות או פרסים,

או זכות להשתתף בתחרויות והגרלות. גם או חלוקת משקה בחינם לצרכי שיווק תיאסר מעתה והלאה. בדומה לחוק לגבי מוצרי הטבק, גם למשקאות אלכוהוליים תצורף תווית שמציינת את הסכנות הטמונות בשתיית אלכוהול.

חברת הכנסת סופה לנדבר ציינה בצהריים כי "לאחרונה אנו עדים לריבוי מקרים שבהם נגרמים מעשי אונס, אלימות ותאונות קטלניות בכביש כתוצאה משתייה מוגזמת של אלכוהול. גם אם אדם אינו צורך אלכוהול, הפרסומות כל כך מפתות וצעירים נופלים בקלות אחריהן. אני חושבת שנכון יהיה למנוע פירסומים שכאלה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-12-2007, 02:08
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
טוב מאוד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "בקרוב: מגבלות חמורות על פרסום אלכוהול"

אלכוהול הוא אחד הסמים המסוכנים והממכרים שיש. במובנים רבים, הוא גרוע בהרבה מהרואין ובוודאי מקוקאין. בניגוד לנ"ל, הנזקים הישירים של הסם (להבדיל מנזקים עקיפים עקב האיסור על השימוש והסחר) הזה חמורים ביותר גם מבחינה חברתית וגם מבחינה בריאותית.
איסור גורף על השימוש והסחר גורם יותר נזק מתועלת. כך היה עם האלכוהול בשנות העשרים וכך כיום עם ההרואין. לעומת זאת, להגבלות על פרסום, שיווק ומכירה לקטינים יש השפעה מצטברת של ממש על מידת הצריכה. בארה"ב, למשל, חוקי לקנות סיגריות (אם אתה בגיר) אבל אין יש אלף הגבלות על השימוש, הפרסום וכו' ונוצר מצב שכמות המעשנים ירדה מאוד. למעשה, רוב הסיכויים שתקבל תשובה אם תפנה בערבית או בעיברית לאדם אקראי שמעשן ברחוב האמריקאי...
אז כן, גם אותי בתור חובב בירה החקיקה הזאת מעצבנת במבט ראשון, אבל בסופו של דבר היא חיובית מאוד כשאני חושב על הרגלי צריכת האלכוהול שהתפתחו בישראל.
ישן 11-12-2007, 09:44
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אני בהחלט בעד חקיקה שתגביל את הפירסום עבור אלכוהול.
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "טוב מאוד"

אבל אני נגד חוקית פופוליסטים שנכתבים מתוך פאניקה עקב מציאות לא נעימה שמקורה בהזנחת התחום במשך שנים (בסגנון, אם לא נתייחס לבעיה, היא כנראה לא באמת קיימת).

החוק המוצע כלשונו הוא חוק רע, ואני מאוד מקווה שהוא לא יעבור.

קשה לי להאמין שאותם ילדים שהתנחלו להם בגינה בלילה עם בקבוקי וודקה סטופקה ובקבוקי וודקה פרפקט עשו זאת בגלל פרסומת כמו הפרסומת הבאה:

או הפרסומת הבאה:

אין לי שום בעיה עם הגבלת שעה (לדוגמא, לא לשדר פרסומות כאלו לפני 20:00 או 22:00), והגבלת תוכן (לדוגמא פרסומת חסרת תוכן כמו גבר דחוי שיושב לו בצד במסיבה ואף אחת לא מסתכלת עליו אבל ברגע שהוא פותח את הבירה כולן מרגישות פתאום דחף בלתי נשלט לנסות ולהשכיב אותו, פסולה לטעמי) אולם איסור גורף על פירסום כל מוצר אלכוהולי בכל שעות הימה יפגע בסופו של דבר יותר מאשר יועיל.

מה יהיה השלב הבא? איסור על שימוש ביין בתוכניות בישול? ושחס וחלילה לא יראו אותם גם שותים תוך כדי התוכנית? יצנזרו סרטים שבהם רואים, חו"ח את הדמות שותה בירה?

בנגע האלכוהול (ובמיוחד בתופעת השתיה בגילאים צעירים) צריך לטפל בצורה חכמה ומקיפה הכוללת חינוך, מניעת פרסום אלכוהולמכוון מגזר זה, עונשים כלפי אלו שמספקים אלכוהול לקטינים והפיכת שתיית אלכוהול ע"י קטינים (למעט תרחישים ספציפים כגון בחברת בן משפחה בגיר שלוקח עליו את מלוא האחריות, לדוגמא, שתיית יין קידוש, 4 כוסיות בפסח וכו', וגם אז לא במקומות ציבוריים).

כיום להורים נוח להתעלם מהבעיה. ברוב המקרים שני ההורים עובדים וממש אין להם כוח להתחיל לברר עם מי הילד מבלה, עד איזו שעה ומה הוא עושה עם חבריו. ברגע שההורה ידע שאם יתפסו את הילד שלו שותה (ולא משנה אם זה בפאב, במסיבת שתיה אצל חבריו שהוריו לא בבית, מול פיצוציה או בגינה עם וודקה פרפקט וודקה סטופקה) הוא עלול לקבל קנס של 5000 ש"ח, תהיה בטוח שכל הורה ישמור טוב טוב על הילד שלו.

האבסורד הוא שהיום, אם תגלה את הילדים החביבים שותים וודקה בגינה ליד הבית, אין לך מה לעשות בנידון. אפילו אם תזמין משטרה, היא לא יכולה לעשות כלום (חוץ אולי מלנסות להפחיד אותם בנסיון להוציא מהם ממי הם קנו את האלכוהול), ואת זה אתה לא תוכל לשנות רק ע"י מניעת פרסומות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:24

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר