09-04-2005, 23:17
|
|
|
חבר מתאריך: 23.04.04
|
|
תראי גם אצלי בבית בגדול המשפחה שומרת מסורת
אז נכון מחפפים קצת וזה ונוסעים בשבת והכל אבל יש קטעים שהם עוד קשורים לדת בעוד אני אישית מרגיש ממש לא קשור, לא מסתדר לי בראש הרעיון של אלוהים ודואג והכל, במה נישאר לי להאמין? בעצמי, בגורל, שלא יודע מה אלוהים הוא בעצם הגורל כעקרון אבל זה די ברור שרק בעזרת אמונה נוכל להמשיך לחיות, ואני לא מזלזל או מוריד מערכה של האמונה היא דבר מאוד חשוב, פשוט האמונה הזאת לא עונה לי על הצרכים והשאלות שעולות לי אישית ולכן אני בחרתי בדרך החילונית שיותר התאימה לי אישית, האמונה באלוהים נותנת לך סיבה ותשובות לחלק מהשאלות שנאמר שנשגב מבינתו של האדם להבין, שאלוהים הוא הסיבה לכל דבר הקורה בעולם, הוא עצמו העולם הוא הכל וכלום ביחד, ישות עליונה שלא ניתתן לחוש או להסביר בשום דרך, והוא הפתרון לכל הבעיות הפרדוקסים ושאר הצרות שאין לנו תשובה אלייהן, כאשר אין את האמונה, נותר להאמין באי האמונה באי הקיום, להאמין בעצמנו כאינדיבידואליסטים ביקום שאנחנו זה אותו אלוהים של עצמנו אנחנו קוובעים את הגורל ומחוללים את הניסים, בנוגע לסימנים את יכולה לפרש אותם כראות עינייך, מה שמוביל אותי לשורת הסיכום שלי, החיים שלנו מורכבים מבחירות, את רשאית לבחור אם להאמין או לא להאמין, בין אם להתייחס לסימנים או לא, הבחירה היא שלך במה להאמין ומה לעשות, מצטער אם לא הצלחתי בדיוק לענות לך על השאלות...
רועי
|