04-12-2007, 18:37
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.05
|
|
טסתי עם רפול
1. יצא לי לטוס איתו, הוא לחלוטין לא ניצל את מעמדו כדי להשיג כנפיים ולהתפאר בהם. הוא התחלק בעול יפה מאוד, אני בטוח שגם נהנה מזה. הוא היה מאוד רציני וחברי והתנהג בעממיות מופגניות יחד עם רצינות מקצועית מרשימה. אלה היו טיסות מיגעות, חלקן משעממות בנתיב קבוע (ובגובה נמוך) וחלקן מעניינות עם משימות ושילוח לחיפוש וזיהוי. במפגשים האלה (לפני הטיסה, בטיסה ואחריה) רפול היה דוגמא לאחד שדווקא לא "מחזיק מעצמו" וכאחד שצריך לתת את חלקו במשימות הטייסת כמו כל טייס מילואים שם. ישבנו גם יחד במועדון הטייסת וזללנו לחם לבן פרוס עם ריבה, כמו שעושים מילואימניקים. בחביבות הוא גם כתב לי הקדשה על הספר שלו שהבאתי למילואים.
2. היה כבר ב 16.5.2007 אשכול בשם: " שאלה לגבי תמונה של רפול" ובה הגבתי:
טסתי איתו
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי knight1 שמתחילה ב "עשה קורס טיס מקוצר על מטוסים קלים"במהלך שרותי המילואים שלי השתתפתי בסיורים מעל לים במטוס עגור ויצא לי לטוס עם רפול יותר מפעם אחת. כל טיסה בסביבות שעתיים, 4 אנשים היושבים במטוס כמו ברנו 4, צפוף ועמוס בציוד. רפול עשה מילואים כטייס רגיל בטייסת (אם כי אני חושב שבתדירות נמוכה יותר). זו היתה חוויה, הוא היה קפדן ורציני ביותר בכל הנוגע לעיניני תפעול המטוס ונהלים שונים; לפני טיסה, במהלכה ולאחר נחיתה. בביצוע המשימה הוא הרשה לעצמו החלטות מקומיות וגם "עיגל פינות" פה ושם אבל, לצד המחמיר של העניין (גבולות גיזרה למשל). מעל לכל הוא היה חביב ביותר (למרות שנראה זעוף פנים ורציני) וניהל איתי ובן זוגי לתפקיד שיחות שונות ושיתף את טייס המשנה (בדרך כלל איש קבע, סגן-סרן) בכל פעולת הטסה בצורה פתוחה וחברית על אף דרגותיו והמעמד שלו כרמטכ"ל לשעבר.
|