 |

29-11-2007, 00:19
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
תגובה להערותייך...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "אין מגבלות טכנולוגיות ,תול"יות, אסטרטגיות או תקציביות-יש מגבלה פוליטית בלבד"
מבין השיטין אני מבין שאתה יודע דבר או שניים על המערכת (גם המערכת הטכנולוגית וגם הפוליטית). יחד עם זאת הרשה לי לחלוק כמעט לאורך כל הדרך עם טיעוניך.
יצא ואני קרוב לנושא כבר מספר שנים ומכיר רבים ממקבלי ההחלטות בצבא האמריקאי ואת הברנז'ה הצבאית הרלונטית הכרות טובה. זה לכשעצמו איננו עושה אותי כל-מבין אבל במשך השנים למדתי דבר או שניים על אופן עבודתם והחלטותיהם.
כדי להכנס לדיון עיניני בכל נקודה שהעלית, אחויב לדבר בשבחה ובמגבלותיה של מערכת "מעיל הרוח" כמו גם במעלותיה וחסרונותיה של מערכת "אגרוף הברזל" וכן מערכת ה- "Quick Kill" של Raytheon. ברשותך לא אעשה זאת מחשש עברות בט"ש. כדי שלא להסתתר מאחורי עלה התאנה הזה - אגיב בקצרה בתחום הידע ה"ציבורי".Public Domain ואעשה זאת כ- LIFO - Last in First Out.... - הכתבה אותה הזכרת ב- Defense News שמורה אצלי. אגב המגזין פירסם 3 או 4 כתבות בנושא במהלך השנתיים האחרונות.
- אין לקחת את המתואר בכתבות כתורה מסיני !! יש שם כתבים כמו בכל עיתון עם Bias לכוון זה או אחר. הכרתי כמה מהם והאמן לי - אפשר להאכיל אותם בסיפורת מגמתית בלא בעיות יתרות. כל כתבה כזאת טוב שתיקרא עם "גרגר מלח" (with a grain of salt) בשפת הדוד סאם.
- דומני שגם ה- GSA (זרוע המבקר הציבורי של הקונגרס) פרסם דו"ח בנושא אבל אינני זוכר זאת לאשורו.
- גם תוכניות תחקיריות בטלויזיה האמריקאית (60 minutes ו -דומני תוכנית ה- 20/20) עסקו בנושא וחלקן אף מוקלטות ברשותי.
- רוב הביקורת שהזכרתי לעיל תומכת בזמינות "מעיל הרוח". אף אחת מהן לא ממליצה להפסיק את פיתוח ה- "Quick Kill" בארה"ב.
- הגדרת המערכת ע"י הצבא האמריקאי (Army) איננה סופית עדיין !!!!! בשיחות רבות שהיו לי עם קצינים אמריקאים בנושא הזה והן בהקשר ה- FCS, כמו גם עם ה- Primes (קבלנים ראשיים) בנושאים הללו, הוסבר לי באריכות שהדרישות הללו הן דינאמיות, משתנות, ואינן קבועות עדיין. קל להם יותר לנתב את Raytheon בפיתוח "דינאמי" מאשר לרכוש מערכת שקשה להם לשלוט על שינוייה שליטה מלאה כרצונם שלהם.
- עיקר ההתנגדות נובע מחוסר הצורך המיידי במערכת כזאת בצבא היבשה שלהם כיום. האיומים העומדים מולם בזירות עיראק ואפגניסטן אינם איומי נ"ט שאי אפשר להם לעמוד מולם. כמה RPG שנורים לעבר הרק"מ שלהם כל חודש אינם מהווים בעייה רצינית מספיק. חיילי הקואליציה בזירה אינם נתונים להתקפות נ"ט רבות. הפתרונות שהם מחפשים ומציבים הם בתחום ה- IED- מטעני צד, מתאבדים, מוקשים ו...ירי נק"ל. על כן יש להם זמן לפתח מערכת המתאימה להם ולצרכיהם שלהם לא פחות מ"מעיל הרוח"שלנו.
- בציבור בארה"ב וכתוצאה מכך בממשל גם כן, יוצאים מנקודת הנחה היום שבמהלך השנה שנתיים שלאחר הבחירות, תהיה נסיגה באופן זה או אחר מעיראק. אפגניסטאן הינה סיפור פוליטי שונה אמנם אבל שם הם נלחמים אחרת. יותר חי"ר ויותר סיוע אוירי. מעט שריון. מעט פגיעות נ"ט מהסוג האמור.
- מערכת DAS אקטיבי בה מדובר, ובאילוצי זמן נזילים, חייבת מבחינה אסטראטגית להיות מיוצרת כולה בארה"ב ללא "חבלי טבור" למדינות אחרות עליהן בבוא העת עלולה להווצר בעיית שליטה. יש תחיקה בנושא בארה"ב ומערכות כאלה נופלות למסגרת הזאת של US Industral Base אלא אם יש צורך מיידי ופתרונות זמינים וזולים מחו"ל. כרגע אין צורך מיידי לדעת ה"ירוקים".
- שיתוף הפעולה בין GD לבין רפא"ל איננו מבוסס על העברת כל הידע לארה"ב !!!! - יש במערכת תת-מערכות , תוכנה וחומרה מייצור חברות אחרות וכולם יחדיו אינם ששים למכור את המוצר עם החנות....
- משהב"ט לא יתיר העברת כל ה- IP לאמריקאים ובצדק. והם - האמריקאים יודעים זאת היטב !!!
- רוב התקציבים הקשורים לנושאי מיגון בארה"ב, נותבו בשנים האחרונות לתוכנית ה- FCS. הכספים שנמסרו לחברות אמריקאיות לפיתוח מערכות הגנה על רק"ם הוקצבו ו"ננעלו" כבר לפני כמה שנים ולא רק לרייטיון...!!!
- המלחמה בעיראק ובאפגניסטאן צורכת תקציבי עתק שאינם זמינים. הציבור יודע זאת היטב. אותו הציבור, באמצעות נציגיו בממשל לוחץ וילחץ יותר ויותר ככל שמועד הבחירות יקרב, למתן ולהוריד את עלויות המלחמה שלפי דעת רבים בארה"ב אינה מביאה שום תועלת מדינית או בטחונית כאחד. ויש רבים הטוענים אף גרוע מזה....
- הדעה הרווחת הינה שלאחר נסיגה שתהיה מעיראק, יווצר צורך עצום בתקציבים לשיפוץ, לשיפור, לתיקון, להחלפה וללוגיסטיקה אחרת של הציוד הרב שיגיע מהשטח. על כן גם אלה שעסוקים בתוכנית ה- FCS חוששים מקיצוצים גדולים, שלהערכתי שלי יבואו גם יבואו...!
- כיצד משפיע הדבר על הצטיידות במערכות DAS ? - ובכן השקעה בפיתוח אמריקאי מקורי ועצמאי, כשאין אילוצי זמן (ואין כאלה כאמור לעיל) הינה הדרגתית ונעשית בשלבים וניתן לשלוט בה טוב יותר מאשר רכישה מאסיבית של מערכת "זרה" (הגם שהרכישה הינה דרך GD), ומחייבת.
- וכאן אנו מגיעים לנושא חשוב מאין כמוהו - נושא ה- CONOPS או בלשון עמנו - התו"ל (תורת לחימה).
- כדי להשמיש מבצעית מערכת מסוג זה, יש לפתח תורות לחימה חדשות, יש לפתח ספרות עזר אופרטיבית, יש לאמן מפקדים וחיילים, יש לדאוג לאימון טכני לטיפול בבעיות לוגיסטיות בזירה קרובה ורחוקה כאחד. אימון חי"ר ממונע ורגלי, אימון שריון והשתלבות הכוחות זה בזה כשחלק מהכוחות מצויד במערכות DAS, איננו דבר של מה בכך. נחוץ זמן, נחוצים תקציבים, יש לפתח תורות לחימה חדשות, לתנועה,להערכות בשטח, לתגובה, לבעיות שיווצרו בין כוחות, לפתרונות לבעיות מערכתיות שיצוצו, לשיבושים אפשריים, לעוד פרטים אחרים שיחדיו הם מסכת רצינית של טאקטיקה צבאית הכרחית וחשובה בשדה הקרב המודרני.
- פיתוח איטי יותר ולאורך זמן אף כי הוא יקר יותרמאשר רכש זמין אנו מופיע בצורת פיתוח ה- Quick Kill תהליך מתמשך שאיננו עונה על בעייה מהותית כרגע, ולכן משתנה הזמן הוא נזיל. הגדרות המערכת משתנות גם הן. כל הזמן.
- מבחינה שלטונית ותעשייתית, ארה"ב בנויה שונה לגמרי מארץ הצבי. יש בה 50 מדינות שלכל אחת מהן נציגים בגבעה, והם מייצגים את הציבור שבחר בהם. אינטרס הבוחרים הוא לדאוג לצרכים הכלכליים של אזורו ומדינתו. חברת Raytheon הינה תשתית בטחונית לאומית והלובי שלה בגבעה אמור להגן עליה ועל מפעליה וכך גם על האינטרסים של הציבור והעובדים.
- GD מבחינה זאת חלשה יותר משום שכל בר דעת יודע ומבין שמבחינת מקומות עבודה, תהליך הפיתוח הייחודי של Raython ייצור תעסוקה אמריקאית רבה יותר מאשר זה ש- GD עם רפא"ל מייצגים. כאמור, יש להניח שחלקים נכבדים מ"מעיל הרוח" לא יעברו לארה"ב במסגרת הפרויקט, אלא להרכבה סופית ואינטגרצית מערכת.
הייתי שמח להמשיך אולם הערב תם ואני כלל לא בטוח אם לא איבדתי את המאזינים לשידור לאחר כל הסיפור הזה...
הרכישה הנוכחית עליה הודיע ה- NAVY הינה יפה אולם היקפה מוגבל כרגע. אין להם צורך למהר.
תבקש - אמשיך.
ליל מנוחה ליגע.
|
|