24-11-2007, 14:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.07.07
|
|
אני מבין את התיסכול שלך...
ולכן אני לא ארחיב בדיבורים, אתה צריך להבין שסד"כ הלוחמים ביחידות המובחרות הוא מינורי בהשוואה לגדודים ובטח לחטיבות, גופים מסחריים לא יכולים להרשות לעצמם לאמץ חטיבות שלמות של אלפי לוחמים-למען האמת הם כן יכולים אבל זה לא משתלם להם כלכלית(אוליי מלבד מחווה של רצון טוב)אני לא חושב שלשרי הריסון יהיה אכפת לאמץ את חטיבת גולני ונוחי דנקנר את חטיבת נח"ל וכ'ו-יש מספיק מילארדרים,אבל תבין שברגע שדבר כזה יקרה יחידות אחרות בצבא יתבאסו ויתחילו להפנות אצבע מאשימה כלפי הגורמים השונים בצבא, שמע זה כמו פירמידה שלא נגמרת,אני יכול רק לתת לך דוגמא(שהיא אגב דיי דומה למציאות):
חברה מסחרית מסויימת זוכה במכרז לאמץ את יחידת הקומנדו של חיל הים--->הפלסרי"ם והיחטיו"ת מקנאים ורוצים גם,ומקבלים לאחר מספר חודשים גם כן חברות מאמצות(פוקס,חברות היי טק למינהן,וכ'ו)----)החבר'ה בגדודים שומעים מהחברים שלהם ביחטיו"ת שיש להם חברה מאמצת ורוצים גם,מעלים בקשות למג"ד המג"ד מדבר עם המח"ט ומארגנים חברה מאמצת לחטיבה---->החבר'ה בנ"מ,תותחנים והנדסה קרבית מבואסים שחברים שלהם בחטיבות החי"ר נהנים מפריבילגיות כאלו או אחרות ורוצים גם,וככה זה נמשך ונהמשך ונמשך...
בגלל זה בצה"ל החליטו שכל הכספים שנתרמים לצבא מגיעים לקופה של האגודה למען החייל ומתחלקים שווה בין כולם(וככה נוצר מצב השלדגיסט שחזר ממבצע בבעל בק ייקבל את אותה חבילת שי לחג שקיבל לוחם התותחנים)ואני לא רואה בעניין שום דבר פסול.
העניין מתחיל להתחמם ברגע שנכנסים גופים שרוצים לאמץ יחידות בצבא(והצבא מתיר את זה עדיין)וכל גוף כמובן יעדיף לאמץ לוחמי עילית מאשר לוחמי נ"מ לדוגמא(לא שיש לי משהו נגד המערך הנ"ל חאס וחלילה)ומפה נובע התיסכול שלך, אני באמת לא יודע למה אין גוף שמאמץ את חטיבת גולני או כל חטיבה אחרת-ולפי דעתי זה אוליי קצת לא פייר שיש גופים שרוצים לאמץ ספציפית רק יחידות מובחרות "בגלל השם"-אבל ניתן להבין את זה בסופו של דבר, לגופים מסחריים יש אינטרס להשקיע בטוב ביותר, ומחבינתם להשקיע ביחידות פחות קרביות זה נחשב לעסקה לא מוצלחת-ולכן קורה מה שקורה.
לסיום, הרשה לי שוב להבהיר את הנקודה של האמל"ח-כי זה חשוב מאוד.
הצבא מאוד קשוח עם התחום הזה, וכמובן ביחידה שלי-אסור בשום פנים ואופן לקבל תרומות שקשורת לאמל"ח(וזה כולל בין היתר תוספי אמל"ח), כמובן שאם קיים לוחםן X ביחידה שהצליח להשיג מתאם X מאבא של החבר שעובד בTDI אז לא יעשו לו את המוות ביחידה ויצליחו להסליק את זה פנימה, אבל תרומה בקנה מידה רציני לא יתקבל לעולם.
הימי כיף,צ'ופרים וכל שאר הדיגומים הם לטובת הלוחמים שנוטלים חלק פעיל ורצוף בפעילות המבצעית של היחידה(ותאמין לי שיש שחיקה לא נורמאלית,הפעילות היא לא פשוטה)ואני מאמין שגם קיימת שחיקה בחטיבות החי"ר אבל שוב, אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה(מבחינת אינטרס האימוץ של החברות המסחריות).
באמת מקווה שיותר ברור לך עכשיו,המשך שבוע טוב.