לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." -- אלברט איינשטיין ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > מדע, טכנולוגיה וטבע
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 23-11-2007, 04:19
צלמית המשתמש של Zoinks
  Zoinks Zoinks אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.07.06
הודעות: 216
סביבון סוב סוב סוב!
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי דניבוב שמתחילה ב "אם כבר מדברים על חנוכה.."

אז ככה, הסביבון, כמו כל גוף שמסתובב בתנועה מעגלית, מקבל תנע זוויתי ע"י הסיבוב שאת נותנת לו עם היד. התנע הזוויתי הוא למעשה עוצמת המהירות בסיבוב של הגוף.

במהלך התנועה הסביבון ממשיך לסובב סובב לו בזכות חוק שימור התנע הזוויתי וגם מכיוון שהחיכוך שנוצר עם המשטח הוא מאוד נמוך מכיוון ששטח הפנים שבא במגע עם המשטח מאוד מאוד קטן (רק השפיץ).

בקשר למשך זמן הסיבוב של הסביבון, אם כמוני את מנסה לשבור שיאים חדשים בחנוכה, עדיף לך סביבון גבוה על סביבון נמוך, משום שלסביבון גבוה יש מומנט התמד גבוה יותר ומעצם כך הוא שומר על המהירות שלו למשך יותר זמן.

כלומר ככל שהמסה של הסביבון תהיה גדולה יותר, או לחילופין קרובה יותר לציר הסיבוב של הסביבון, כך יקח לו יותר זמן לעצור, אך גם מהירות הסיבוב של היד שלך תצטרך לגדול.
_____________________________________


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 23-11-2007, 18:11
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דניבוב שמתחילה ב "למה השמן צף?"

שמן הוא צירוף של מס' רב של חומצות שומן רוויות ובלתי רוויות. אם כולן היו רוויות, היה מתקבל שמן מוצק כמו חמאה או מרגרינה.
כמו שניתן לראות במבנה חומצות השומן:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אלו הן שרשראות פחמימנים לא פולאריות בעלות "ראש" פולארי. כאשר שמן בא במגע עם מים, חומצות השומן מסתדרות כך שהראש הפולארי בא במגע עם המים (שגם הם מולקולה פולארית) ושרשראות הפחמימנים פונות אחת כלפי השניה. ככה נוצרת טיפת שומן שלא מתערבבת עם המים (כמו שרואים לפעמים במרק), בצורה כזאת:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://homepages.ius.edu/DSPURLOC/c122/images/soapmic.gif]


כפשי שכבר צוין, משקלו הסגולי של שמן נמוך מזה של מים ולכן השמן צף.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 24-11-2007, 16:29
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי amit@serafon שמתחילה ב "בהחלט ל-2 הסעיפים שלך התכוונתי..."

לשם הסדר הטוב - ישנם שני סוגי דטרגנטים: דטרגנט אניוני, המורכב מחלק הידרופובי וחלק טעון שלילית - הידרופילי. רוב הדטרגנטים האניוניים מקורם בשמנים כמו שמן דקלים ושמן קוקוס.
דטרגנט נון-יוני - דטרגנט המורכב מ ( fatty alcohol ethoxylates (C12-C15 carbon chain - שרשרת פחמימנים בעלת רכיב אלכוהולי, המהווה רכיב פולארי אך לללא מטען.

בעניין הלכלוך - דטרגנט דרוש על מנת לנקות לכלוך שומני. כמו שציין דוק05 דטרגנט מורכב מצד הידרופילי וצד הידרופובי כך שבמגע עם מים ייצור מיצלות. כאשר מנקים במים וסבון, הסבון יוצר מיקרו אמולסיות העוטפות את חלקיקי הלכלוך כך שהם נמצאים במרכז המיצלה, ונשטפים כך עם המים והדטרגנט האמולסי.
לחלק ההידרופילי בדטרגנט שתי מטרות בעצם. האחת, לייצר אינטרקציה עם המים כך שייוצרו המיצלות, והשניה היא "לפרק" את מתח הפנים של המים כך שתהיה הרטבה טובה יותר של המשטח המנוקה.


נסיון: קחו בד כותנה יבש וטפטפו עליו טיפת מים - ייקח למים יותר זמן להספג בבד מאשר למי סבון, וניתן יהיה לראות את הטיפה על הבד.
למי שרוצה לדעת יותר על תהליכי ניקוי וכביסה (תהליך הניקוי הביתי המרכזי) יכול לקרוא כאן


נ.ב - אבקות למדיח לא מכילות דטרגנטים כמעט בכלל, אלא עובדות על ניקוי באמצעות כלור/חמצן.



ולמי שתוהה - עבדתי כלבורנטית במעבדה של מפעל דטרגנטים במשך תקופה ומשם הידע - זה לא המקצוע שלי
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 24-11-2007, 23:14
צלמית המשתמש של OmriP
  משתמש זכר OmriP OmriP אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.03.06
הודעות: 1,938
שלח הודעה דרך ICQ אל OmriP שלח הודעה דרך MSN אל OmriP Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי amit@serafon שמתחילה ב "כמו כן לא ראיתי שום איסור בנושא..."

סעיף 10 בתקנון (שהיית אמור לקרוא אותו במלואו, עם ההרשמה באתר - סימנת שקראת אותו בזמן ההרשמה, ולפיכך הוא חל עליך) קובע כי פרסום אסור באתר:
"אין לפרסם בפורומים השונים. "פרסום" כולל, בין השאר, כל קישור לאתרים חיצוניים, מוצרים ומיזמים מסחריים. פטורים מהנחיה זו הינם קישורים בחתימת הגולש לאתר פרטי ( = שאינו מסחרי), פרסומים פרטיים בפורומי ה"לוחות", וקישורים לתוכנות אשר מותרות בהפצה (Demo, Shareware, Freeware וכדו')".

נלקח מפה.
_____________________________________
בברכה, עמרי (בלי ו' )
אם לא יודעים, לא כותבים. בשביל זה יש חברים.
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 24-11-2007, 18:15
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.05
הודעות: 5,971
מה הכוונה בשמנים בכלליות?
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "דיברתי על שמנים בכלליות, ולאו..."

שמן מכונות שמיוצר מנפט טבעי מורכב בעיקר מאלקאנים שבהם אין בכלל קבוצה הידרופילית. הקבוצה האסטרית בשמני מאכל היא הרבה פחות הידרופילית מקבוצה קרבוקסילית, או אפילו מאלכוהול, פשוט משום שהיא אינה יכולה לתרום פרוטונים לקשרי מימן. הגיוני שבקצוות טיפות שמן הקבוצות ההידרופוביות יותר פונות למים, אבל להבדיל מפוספוליפידים וסבון שבהם יש קבוצה טעונה ואז מבחינה אנרגטית ההמסה במים (במבנים מסודרים) היא עדיפה, בשמנים הרווח האנרגטי בהמסה הוא זניח לעומת הירידה באנטרופיה והם יוצרים צברים עם שטח פנים מינימלי במים. אם שמן היה מתנהג כמו סבון היינו רואים לפחות המסה חלקית שלו במים, ובמקום זה רואים הפרדת פזות מוחלטת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:21

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר