27-08-2009, 02:15
|
|
|
חבר מתאריך: 19.07.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
אני מכיר כמה וכמה יחידות ותפקידים עם סמלים שרק יודעי ח"ן מזהים. לא אינטרנט ולא בטיח. נתקלתי אפילו בסיכה ממש ענקית שכזו, שעד היום אני לא יודע מה עושה העונד אותה (את השיוך הכללי הסקתי מאיפה שפגשתי אותו).
יש דוגמה מאוד מעניינת של יחידה מסויימת שאני יודע שיש אנשים שמחפשים קבוע חומר עליה ברשת, ולא מוצאים שום דבר חוץ מאתר אחד שבדרך עקיפין מזהה את השיוך הכללי שלה, ולא מעבר. הסיכה שלה יחסית מוכרת, ועדיין כמעט תמיד משייכים אותה ליחידות אחרות. ואם תנסה לבצע את ה-"שיוך" של היחידה הזאת (סיכה-סמל-תפקיד, לדוגמה), אתה תגלה שההודעה תמחק על ידי המנהלים מיד...
סמל כהגדרה הוא בלתי מסווג (חל איסור מפורש להכניס לסמלים של יחידות מסווגות סממנים שיצביעו על הפעילות של היחידה), השיוך - לעיתים כן מסווג.
היסטורית, מתישהו הבינו שזה מגוחך ואפילו מטופש להסיר סמלי טייסות טיסה מבצעיות. כל השאר לא צריך לשייך בכח.
|
נחמיה, אתה מסרב כהרגלך להבין את דבריי ומתעקש על נקודות שאתה טועה בהן.
אני מניח שסמל היחידה שהתכוונת אליה במרומז כוללת אשכול ענבים (או שלא, למרות שגם היא דוגמא טובה). אין לי כל בעיה לשייך אותה ליחידה, אך אוותר על התענוג מכיוון שאני מודע שהדבר ימחק מיד (שלא בצדק).
הסיכה, אם אושרה ע"י ועדת הסמלים הרשמית של צה"ל (דבר שכנראה נעשה), מעיד שאין כל בעיה לשייך אותה ליחידה (אתה מוזמן לשאול את עונדי הסיכה ורובם יענו לך ללא היסוס את שם היחידה, כפי שמותר להציג אותה). גם אם המדיניות הרשמית של צה"ל קובעת שניתן להוציא סיכות ליחידות מסווגות אך לא לשייך אותן (דבר ששווה לבדוק), הרי שמדובר בתמימות לשמה (וניתוק מוחלט מן המציאות, דבר שמחב"ם מצטיין בו הצטיינות יתרה).
הנקודה התחתונה היא (ואתה מוזמן להמשיך להתווכח על כך): יחידות שמסתובבות עם סמלים בפרהסיה אינן יכולות למנוע את שיוך הסמל ליחידה.
|