12-11-2007, 13:28
|
|
|
חבר מתאריך: 11.10.07
|
|
אלביט מערכות תספק לצה"ל מערכות מל"טים חדשות תמורת 30 מיליון דולר
http://www.globes.co.il/serve/globes/DocView.asp?did=1000273767
אלביט מערכות מחזקת את צה"ל: תספק מערכות מל"טים חדשות תמורת 30 מיליון דולר
בנוסף, תשדרג החברה מערכות קיימות בצה"ל * ההזמנה תתפרס על פני 3 שנים * ראש חטיבת מערכי מל"ט באלביט מערכות: גם מל"ט העתיד שלנו, ההרמס 900, ייהנה מהצלחה דומה
11:35 12/11/07
חברת אלביט מערכות קיבלה הזמנה חדשה לאספקת מטוסים ללא טייס (מל"טים) לצה"ל, בהיקף עסקה העומד על 30 מיליון דולר. ההזמנה כוללת פיתוח, ייצור ואספקה של מערכות מל"טים חדשות של אלביט, כמו גם שדרוג המערכת הקיימת כיום בצה"ל, וזאת במטרה לשפר את הפלטפורמה בה משתמש הצבא. תכנית האספקה תתפרס על פני 3 שנים.
המל"ט, מסוג הרמס 450, הינו פרי פיתוח מקורי של אלביט מערכות ומערך מל"טים המבוסס על הפלטפורמה הזו נמצא בפעילות מבצעית בצה"ל מזה מספר שנים. במלחמת לבנון האחרונה השתתפו המל"טים במספר רב של גיחות מבצעיות והוכיחו את יכולותיהם בפעולה רציפה, לאורך זמן, בתנאי פעולה קשים תוך הפגנת יעילות רבה בביצוע המשימה, תפעול יעיל והשגת היעדים הנדרשים. מל"טים מסוג הרמס 450 פועלים באופן מבצעי בצבאות שונים גם בזירות לחימה אחרות בעולם כמו בעיראק ובאפגניסטן.
חיים קלרמן, ראש חטיבת מערכי מל"ט באלביט מערכות, אמר כי "אנו גאים בהזמנה שהתקבלה ממשרד הבטחון, המעידה יותר מכל על איכותו ומבצעיותו של ההרמס 450, לאורך זמן. יחד עם ההצלחה ההולכת וגוברת לה אנו זוכים בקרב משתמשים רבים בעולם אנו רואים בצה"ל את הלקוח החשוב ביותר שלנו".
קלרמן הוסיף, כי "הניסיון המבצעי המצטבר והמשוב שאנו מקבלים מצה"ל מהווים מרכיב חשוב בהצלחה השיווקית של ההרמס 450 ברחבי העולם, ואין פלא שהפך לשם גנרי בתחום המל"טים. התכונות היחודיות של ההרמס 450 מהוות בסיס איתן לכל משפחת המל"טים מסוג הרמס, ואין לי ספק שגם ההרמס 900, הנמצא בשלבי פיתוח מתקדמים, ייהנה מהצלחה דומה".
(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)
|