18-11-2007, 13:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
אתה מדבר על אותה מערכת משפט שפסקה נגד מקדונלדס בגלל שהקפה החם היה... חם?
לא כל מי שמשתמש בשיתוף קבצים הוא "פיראט", ישנן חברות רבות אשר מפיצות תוכנות שלהן דרך פרוטוקול הביטורנט (שהוא בעצם פרוטוקול הפצת קבצים ולא "שיתוף קבצים"), ישנה תוכנת ה-JOOST המציגה תכני וידאו כולל פרסומות המשתמשת במנגנון שיתוף קבצים וישנם אפילו קבצי מדיה עם מנגנון DRM הדורש ממך לרכוש אותם על מנת שתוכל לצפות בהם אשר מופצים דרך תוכנות שיתוף קבצים.
אם ספקית אינטרנט היתה חוסמת משתמש כי בצורה זו או אחרת היא היתה מגלה שהוא מעביר קבצים בעלי זכויות יוצרים (כמו שהיא חוסמת משתמשים שהיא מגלה שהם העבירו וירוסים, דואר זבל או שניסו לפרוץ למחשבים אחרים, הכל בטיפול מחלקת ה-ABUSE), אולי היה טעם לדבריך, אולם השאלה היא לא איזה תוכן מועבר אלא האם יש לה זכות להגביל תעבורה באופן כללי (כאשר החיבור אמור להיות "ללא הגבלה") וחסימת פרוטוקולי תקשורת באופן גורף.
הספקיות יכולות לנסות להסביר זאת ל-FCC וה-FCC ישאלו אותם למה מלכתחילה הם מספקות חיבור "ללא הגבלה" המתומחר בצורה לא רווחית בהנחה שהלקוח משתמש בכל פוטנציאל רוחב הפס שלו תוך כדי יצירת הטעיה של הצרכן ומניעה ממנו להשוות בין תמחור אמיתי של חבילות המוצעות ע"י ספקיות שונות.
אני לא טענתי שספקיות האינטרנט אמורות להפסיד עלי, אבל אני גם לא ארשה להן לרמות אותי.
המחיר שהן קבעו הינו נמוך מדי? שיעלו מחירים באופן גורף (ואז הלקוחות שרק שולחים אימייל פעם בשבועיים יסבסדו לקוחות שצורת השימוש שלהם באינטרנט דורש רוחב פס גבוה יותר) או שיקבעו חבילות עם הגבלת נפח (עד 1GB בחודש, X שקלים, עד 5GB בחודש, Y שקלים, עד 20GB בחודש, Z שקלים וכו'), אבל שלא ימכרו "בכאילו" חבילות ללא הגבלה במחיר נמוך.
אגב, אני חושב שלשם הגילוי הנאות תפרסם האם אתה קשור לספקית אינטרנט זו או אחרת לאור ההגנה חסרת הפשרות עליהן.
|