|
11-11-2007, 23:01
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.03
|
|
להלן התגובה הארוכה והמשוחזרת על ידי
לישראלה
1. מימדי ההשמדה לא היו ברורים במלואם. ידעו שיש השמדה. למעשה, עד היום איננו יודעים את היקפה. המספר 6 מליון הוא מספר שהשתמשו בו הנאצים, וכל העולם אימץ אותו.
2. כפי שאמרתי, עד מרץ 1944 הייתה דווקא הונגריה ארץ מקלט. הדיקטטור הורטי לא שיתף פעולה עם אדוניו הנאצים בנושא היהודים, פרט לגדודי העבודה שמנו כ 50 אלף יהודים ומרביתם לא חזרו.
3. לבה של פרשת קסטנר הייתה "רכבת המיוחסים" נכון שקסטנר העיד לטובת קולונל בכר. הוא נשאל אם בכר עמד בדיבורו לסייע, וקסטנר ענה שכן. בכר באמת בשלבי סיום המלחמה עשה כמה צעדים חיוביים, והוא השתמש בהם להגנתו במשפט. גם כאן עלינו לנסות להבין את עניין הפלנטה האחרת, שיצרה מצבים אבסורדיים לא רק אצל היהודים. אם רצונך בכך, אפשר לפתח נושא זה משום שהוא מרתק.
4. מדוע אמר הלוי את שאמר איני יודע. יש לי דעה די מגובשת על האיש, אולם אין זה המקום להביאה. בכל מקרה לאחר שהוגש ערעור על פסה"ד המשונה של הלוי, הורשע גרינוולד בהוצאת דיבה. לקסטנר זה לא עזר משום שהוא היה אז שוכן עפר.
5. לאצ"ל לא הייתה נגיעה למאורעות בהונגריה בתקופת השואה. אצ"ל, כאויב מושבע של מפא"י, לא הפסיד שום הזדמנות לתקוף את אויבתו, ושמחו לנצל כל אפשרות לכך. ספרו של איש האצ"ל בן הכט, "הכחש", מסביר את תפיסת אצ"ל בנושא אשמת מפא"י.
6. אכן ואכן, דברי לא היו נעימים משום שאני בדעה שאיכפתי לא בא ללמוד וללמד, כראוי בפורום מכובד כמו שלנו, הוא מעביר לכאן צורת דיון שמקובלת בפורומים שנותנים פתחון פה לרכילות והשמצות. הטעונים ה"פופריאניים" שלו אינם מתאימים לשיח של לומדים ומלומדים. לא צריך להיות ד"ר להיסטוריה כדי לדעת היסטוריה. אבל צריך לכבד את חוקי המחקר והפרסום. יש לך טענות מוכחות, הבא אותן. אין לך, אל תשתלח בכותב, בסיגנונו ובנושא אותו בחר לכתוב.
לאיכפתי
1. איזה כלים מקצועיים יש לכלכלן בעזרתם הוא מעריך היסטוריון? יש לי תארים בשני המקצועות ואיני מוצא דרך להעריך את האחד בכלים של השני.
2. לא ידוע לי על שום מנהיג חרדי שדיבר עם הנאצים. המושג ניהל מו"מ לקוח מהפלנטה שלנו. הנאצים קבעו עם מי ידברו ולא הייתה כאן שום בחירת נציגים. עם הנאצים לא ניהלו מו"מ. שמעו וביצעו או נרצחו. בכל מקרה הנאצים לא בחרו בד"כ אנשי יודנראט מקרב החרדים משתי סיבות
א. הם תיעבו את החרדי לבוש הקפוטה, אותו ראו כאב טיפוס של היהודי השנוא עליהם.
ב. כיוון שהנאצים הורידו פקודות בע"פ או בכתב רק בגרמנית, וגם דרשו תכתובת בגרמנית, מרבית החרדים לא באו בחשבון, הם אולי דיברו אידיש, אך לא גרמנית ספרותית. לזה התאימו רק "מתבוללים" משכילים ואפילו מומרים משכילים. (זו גם הסיבה שהחרדים כל כך שנאו את אנשי היודנראט).
3. אם אתה טוען שבאביב 1944 לא ידעו את שמעוללים הנאצים לא נותר לך אלה להוכיח זאת. עד כמה שידיעתי משגת בא"י ידעו על כך כבר בסוף 1942, כאשר הגיעו לארץ יהודים מפולין במסגרת "חילופי השבויים האזרחים" עם גרמניה. בארה"ב התפרסמו בעיתונות ידיעות כבר ב 1943. גם יהודי הונגריה ידעו היטב משום שארצם הייתה, כאמור עד מרץ 1944, ארץ מקלט ליהודים נרדפים מרומניה סלובקיה ואפילו פולין. אלו סיפרו את האמת. עובדה היא שמנהיגי יהדות הונגריה החרדים והניאולטים ירדו למחתרת מפחד הגרמנים כאשר אלו פלשו להונגריה. אם לא ידעו ממה פחדו?
4. חותנו של קסטנר היה איש היודנראט בקלוז'. קסטנר היה באותה העת בבודפסט. למה אתה מטיל אחריות למעשי החותן על קסטנר? אמנם היו יהודים מעטים שנמלטו מקלוז' לרומניה וניצלו, אולם באביב 1944 מפלת הנאצים עוד לא הייתה ברורה, ומי יכל להבטיח שהם לא יושמדו ברומניה של אנטנסקו?
5. בקשר לנתונים הגיאוגרפי וההיסטורים, שאתה אינך מוכן לקבל כעובדות. בבקשה הצג בפנינו עובדות ונתונים גיאוגרפים שונים. אם תוכיח את צדקתך אתנצל. אם אין לך נתונים אחרים, אל תטיל דופי בשלי. זו בדיוק הנקודה בה אתה מוכיח את אי היותך היסטוריון או אפילו ידען. לנקודה זו התייחסתי בתשובתי לישראלה.
6. הנושא מותר שנוי במחלוקת משום שאין די עובדות בעולם שישכנעו את המשוכנעים. גם אם ירד מלאך צחור כנפיים משמיים ויכיח אותך על טעויותיך, הסיכוי הוא שתתעלם ממנו. ואני, שאין לי אלא מעט שער לבן, כיצד יכול להיות טוב יותר ממלאך צחור.
לאורי
1. בקשר לאצ"י. לא התגוללתי. פשוט כתבתי לך שאין די מידע על הארגון ועל מרכזיותו או לא במרד. כל שיש בנושא הוא מספר סיפורים שאינם מוצלבים ומאושרים, וזה לא מספיק. למרות שנשיא פולין חלק לאחד ממנהיגי הארגון כבוד רב, עדיין אין די ידיעות ויש אי בהירות רבה. בכל מקרה, ראוי שתדע, לתלמידי אני מציין בקצרה את קיומו של ארגון אצ"י, וחלקו במרד הגיטו.
2. נכון, קסטנר העלה את בני משפחתו וקרוביו לרכבת. האם זה לא אנושי? חלק מנוסעי הרכבת היו עשירים לא ציונים ולא אוהדי ציון שעלו עליה רק משום שהם הם שילמו את השוחד הדרוש לנאצים (2-3 מזוודות זהב). עלינו לזכור כי על הרכבת נמצאו מנהיגי היהדות מזרמים שונים, כולל האויב הקשה ביותר לציונות, הרבי מסטמר.
3. אמת אמרת שמספר אנשי האס. אס. שפיקחו על השמדת יהודי הונגריה היה קטן מאוד. זאת משום שאת השמדת יהודי אירופה עשו ההונגרים עצמם בפיקוח גרמני. הונגרים, אנשי ארגון צלב החץ הנאצי שהיו משתפי פעולה עשו את כל העבודה של הגירוש וההשמדה בהנאה מרובה.
4. בקשר לעדות במשפט בכר, כבר עניתי על כך לאיכפתי.
5. קסטנר לא לקח על עצמו את התפקיד. הוא הוטל עליו על ידי הנאצים. זו הייתה השיטה הנאצית. קסטנר לא היה מנהיג הוא היה בכלל יהודי ציוני רומני שאזור מגוריו, טרנסילבניה, סופח להונגריה. הוא היה די זוטר במפלגה הציונית בהונגריה. איכמן בחר בו משום שלא היו בנמצא "מנהיגים" יהודים אחרים. מנהיג החרדים, שלא בטוח שאיכמן היה מעוניין בו מהסבות שמניתי קודם, איבד את שפיותו מפחד הנאצים, ולא תיפקד - תרתי משמע. מנהיגת היהדות הנאולוגית, גברת וייס ירדה למחתרת והסתתרה עד שתמורת שוחד עתק הצליחה להוציא את משפחתה למערב. המנהיג הציוני שהייתה אז המפלגה היהודית הקטנה ביותר בהונגריה היה מבוגר מדי. איכמן קיבל את שמו של קסטנר ממיור ויסליצני, איש האס. אס. בסלובקיה, ששמע עליו מאנשי "קבוצת העבודה" בסלובקיה.
איכמן פעל ע"פ התיאוריה הנאצית, שיש לבחור מנהיג יהודי לשם ביצוע המדיניות הנאצית, וכך עשה. סירוב לפעול עם הנאצים לא התקבל בהבנה. ההפך מזה.
מקווה שעניתי לכולם.
אני מאמין שיש הרבה נושאי משנה שאפשר לפתח בנושא השואה, אך לפחות עניתי, בצורה מסודרת לכולם.
לילה טוב
|
|