29-10-2007, 08:18
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.07
|
|
ביטול חוזה דירה
שלום,
אני וחבר שלי חתמנו לפני כחודש חוזה על שכירות דירה.
תאריך הכניסה לדירה הוא ה 1.11.07, כאשר אתמול בלילה (28.10.07) אנחנו מקבלים SMS
מבעלת הדירה כי עקב בעייה בדירה עם העירייה היא נאלצת לבטל את החוזה ושנדבר למחרת.
אנחנו כמובן הופתענו מ SMS זה ולכן כתבנו לה תחילה SMS בתגובה שאיננו מקבלים את דבריה ושכבר היו לנו הוצאות הכרוכות במעבר הדירה ולכן אנו נפנה לייעוץ אצל עורך דין בנושא.
בנוסף כתבנו שאנו מתכוונים להיכנס לדירה ב 1.11 כפי שכתוב בחוזה.
לאחר שחשבנו קצת ושקלנו מילים החלטנו לנסות להתקשר ולהבין מה פשר העניין, אך בעלת הדירה לא ענתה לטלפונים וסיננה אותנו.
לאחר מספר דקות קיבלנו שוב SMS בתגובה, שהיא אינה מרוצה מדברינו ושהיא אינה רוצה שכף רגלינו תדרוך אי פעם בביתה ! בנוסף היא איימה עלינו שאמצעיה הכספיים רבים ושלא כדאי לנו לצאת בתביעה!
אנחנו היינו מאוד המומים עקב דבריה ואני אציין ואומר שיחסנו עמם מרגע חתימת החוזה היו טובים מאוד ולכן פשר SMS ים אלו לא היו ברורים לנו.
לאחר כשעה נוספת, התקשר אלינו בעלה. הוא התחיל להתנצל ולהסביר שקרתה טעות וכי אשתו חשבה שיש בעיה עם הדירה למרות שאין כזו בעיה. הוא טען שהיא נתונה תחת לחצים רבים עקב עזיבתו את הארץ ל 10 חודשים ושהיא הוציאה את זעמה עלינו לשווא.
הוא התנצל ארוכות ואמר שישמח אם נכנס לדירה בזמן למרות שהוא יבין אם נחליט כעת אחרת.
לאחר כל המאורעות הנ"ל החלטנו כי נסלח, אך אנחנו לא מעוניינים כבר לעבור לדירה למרות ההתרעה הקצרה ועוגמת הנפש שנגרמה לנו.
מדובר ביחידת דיור הנמצאת בשטח בית המשכירים עצמו ולכן אנו מעדיפים להימנע מהמקרה הבא שיבוא עקב הוצאת זעמה של המשכירה עלינו.
אך, אנו דואגים שהמצב שיווצר הוא שבסופו של דבר אנחנו אלו שמפרים את החוזה ולכן למרות שבעל הדירה טוען שהוא יקבל זאת בהבנה הוא יתבע אותנו.
האם עלינו לדרוש לחתום על מסמך לביטול החוזה מול שני הצדדים וללא פיצוי של כל צד את רעהו ?
ומה עלינו לעשות אם הם יסרבו לחתום על חוזה שכזה?
האם יש להם בכלל עילה לתבוע אותנו כעת אם לא נרצה להיכנס לדירה?
תודה רבה!
|