31-10-2007, 19:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.01.05
|
|
plot_d יש לי מס' דברים לומר לך, ואח"כ אתה יכול להצטרף לידידנו התתרן ולחפש פורום אחר בו תמצא אנשים נעימים יותר.
האנשים שכותבים בפורום, וחלקם גם טרח והשתתף בדיון, ברובם אינם יושבי כורסא. חלקם מ"פ, מג"דים ואף למעלה מזה. כמות ימי המילואים שאני עושה בשנה שווה לפחות לכמות הימים שהתאמנת בניווטים בשנה האחרונה (וסביר להניח שיותר). עם כל הכבוד, אני לא צריך שתסביר לי לאן לדעתך הצבא צועד ולאיזה מתארים הוא מתאמן, בדיון האחרון שהייתי בו בהשתתפות 2 מפקדי אוגדות וסגלי אוגדה וחטיבות שמעתי יותר על ההתכוננות למלחמה הבאה ממה שאתה יכול לחדש לי, ואגב הוא היה לפני חודש כאשר הייתי בשרות מילואים, ומאז כבר הספקתי להיות בעוד שרות מילואים.
ההבנה שלך בפלס"ר שואפת לאפס, אני לא מאשים אותך אלא את המערכת שמלמדת אותך, אבל זו עובדה - ההבנה שלך שואפת לאפס. אם אתה רק "אוהב את הפלס"ר" כמו התתרן, ואינך לוחם - ניחה. אבל אם אתה לוחם ואמור להביא תוצרים, חשוב מאד שתבין שמה שאתה תופס כתו"ל וכאמיתות מוחלטות איננו כזה. הצבא יודע מה צריך לעשות, אבל הצבא אינו עושה את מה שצריך. העובדה הפשוטה היא שפלס"רי המילואים הינם ברמה גבוהה בהרבה מהפלס"רים הסדירים, ואני לא מתכוון לרמה שלהם בלהיכנס בלש"ב לחדר אלא בתצפית, מודיעין, ניתוב והולכה - תפקידי הפלס"ר !
לא צריך מלחמה גדולה כדי להוכיח משהו, את הרמה רואים באימונים, ואת הרמה רואים במבצע "שינוי כיוון", והרמה היא נמוכה להחריד. יחידות לא "נרקבות לגמרי באימונים", להיפך יחידות פורחות באימונים. בשרות הסדיר שלי התאמנו 3 חודשים והיינו בלבנון 3 חודשים וחוזר חלילה. היינו בכושר מצויין, היינו מקצועיים מאד, התאמנו 3 חודשים ברמה"ג ובפעם הבאה 3 חודשים במדבר, כך עבד כל הצבא וכך שומרים על רמה מקצועית גבוהה.
ההבנה שיש לך מקצוע אותו אתה אמור לדעת, ולדעת טוב, היא בבסיס העניין. לצערי נראה לי שאתה וחבריך לא מבינים שיש מקצוע שאתם צריכים ללמוד, ולא לומדים אותו בקורס של שבועיים ולא בקורס של חודש - לומדים אותו רק עם הרבה הרבה אימונים ותרגולים.
לי אין מה להוכיח לאף אחד, כבר עברתי את הגיל של "שופוני, אני בסיירת", ואין כאן נושא של "צנחנים לעומת גולני", אני עושה מילואים כי זה חשוב לא כי אני צריך. כל מה שאני רוצה זה שאני אקבל מהצבא ציוד מתאים למשימה, ולקבל משימות ברורות לביצוע. אתה וחבריך תהיו אלה שמסתערים מצד ימין שלי, כאשר חברי המילואימניקים מסתערים מצד שמאל, ולכן אני לא כותב כאן מילה אחת שמטרתה לתקוף אותך או לנגח אותך או להתווכח איתך. חשוב לי שתלמד, חשוב לי שתבין, וחשוב לי שתשאף להשתפר.
אם תרצה פעם באמת ללמוד מה עושים בפלס"ר, איך עובד פלס"ר במלחמה (כי בשטחים הוא סתם עוד פלוגה רובאית עם ציוד משופר), אתה מוזמן לשאול ואנחנו נשמח לענות.