26-10-2007, 00:17
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 3,292
|
|
רוטב עגבניות של איל שני
מנסיוני להכין פיצה עם הרוטב הנ"ל,יצא מעולה:
ניתן להכין שלושה ימים מראש ולאחסן במכל אטום במקרר, מבלי לגעת בשום שלב באצבעות או בכפיות שהיו בפה.
רוטב זה, כוחו במגוון העגבניות המשתתפות בו: ככל שירבו, כך ייטב. וככל שזמן הבישול קצר יותר, והאש גבוהה יותר, כך יהיה הרוטב רענן וסוער יותר.
2 ק"ג עגבניות אדומות מכל הסוגים שניתן להשיג
3 כפות שמן זית
4 שיני שום גדולות, קלופות ופרוסות לטבעות
1-2 פלפלי שאטה חריפים יבשים, קצוצים דק
מלח ים
4 עלי ריחן טריים
סיר גדול ובו 3 ליטר מים מומלחים ב-30 גרם מלח, רותחים בעוצמה רבה. קערה גדולה מלאה במי קרח.
חורצים צלב בקליפת העגבניות, שולקים כ-15 שניות במים הרותחים. מסננים, מעבירים מיד למי הקרח. חלפה דקה, מסננים ממי הקרח. מפשיטים את העגבניות מקליפתן וקוצצים דק.
סיר פלדה כבד, שמן הזית, טבעות השום והפלפל החריף. אש בינונית, 2 דקות וניחוח שום עולה לאוויר, טבעות השום נעשות שקופות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המלח. 4 דקות והכל רותח, מערבבים, הנה רוטב ראשוני. רתיחה גבוהה עד סוף הדרך. מוסיפים את עלי הריחן, מערבבים מפעם לפעם. מבשלים 20 דקות. הרוטב הסמיך, רוב נוזליו התאדו. מכבים את האש. הרוטב מוכן.
|