IMAP הוא פרוטוקול לגישה לדואר אלקטרוני, שמשלב את היתרונות של שימוש בתוכנה שולחנית, עם היתרונות של חשבונות דואר־רשת בכל הקשור לגישה לתיבה מכל מקום.
IMAP הוא פרוטוקול מתקדם שלא זכה עד כה לחשיפה המתאימה. הוא טוב יותר מPOP, אבל עשוי לגרום לעומס רב יותר על שטחי אחסון התיבות אצל ספקי התיבות. רק חברה גדולה וחתרנית כמו גוגל יכולה לעשות מהפכה נוספת בתחום הדואר האלקטרוני ולספק גישת IMAP בחינם, ובכך לגרום לשירותים נוספים להתחיל לתמוך בתקן. יצויין כי גוגל לא יהיו הראשונים, וקיימים כיום מספר שרתי IMAP חופשיים, כולל זה של AOL תחת המתחם aim.com, אלא שהם לא זכו מעולם לתפוצה רחבה.
כרגע השירות פעיל רק עבור חלק ממשתמשי Gmail, אבל דפי העזרה כבר קיימים. (נא להציץ בהערה בתחתית ההודעה)
בניגוד לחשבונות מסוג POP, חשבונות IMAP לא מכריחים את המשתמש להוריד את הדוא”ל למחשב שלו, ובכך מאפשרים לו להנות מיכולת גישה לדואר האלקטרוני מכל מקום ובכל עת, ובשילוב של גישה מבוססת דפדפן לחשבון (webmail), המשתמש יכול לגשת לדואר שלו גם ללא הגדרת התיבה בתוכנת דואר אלקטרוני.
רוב תוכנות הדואל הנפוצות תנדרבירד, אאוטלוק, אאולטלוק-אקספרס וכו' תומכות בפרוטוקול, וניתן להגדיר שם את השימוש בו. מי שינסה, יראה עד כמה זה יותר נוח מהמשיכה בPOP. זה ממש כאילו התיבה נמצאת על המחשב, ומאפשר שליטה בכל הפרמטרים ביתר נוחות.
שימו לב! למי שהגדיר את התיבה שלו בgmail בעברית, לא יקבל עדיין את האופציה בהגדרות! כדי להשתמש בה, יש לשנות את שפת הממשק ל (English (US ורק אז תקבלו בהגדרות כרטיסיה בשם Forwarding and POP/IMAP במקום הכרטיסיה הישנה. כנראה שפשוט לא הספיקו לתרגם את העמוד הזה שם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "החל מאתמול, גוגל מאפשרת שימוש בGmail עם פרוטוקול IMAP"
אפשרות נחמדה, אם כי אני לא בטוח שאשתמש בה (ה"קלינט" הוובי מעולה, חוץ מזה שבעברית איאפשר לכוון את כיוון הקריאה מימין לשמאל).
בנוסף יש כמה חסרונות בה:
ציטוט:
כמה מהתכונות של Gmail לא מיתרגמות היטב בשימוש בתוכנת דואר חיצונית: למשל, השרשור האוטומטי של מיילים שנכתבו כתגובה לא קיים. ב-Gmail, התוויות (לייבלים) המוצמדות להודעות דואר יתורגמו לתיקיות ב-Outlook.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי S - Designer שמתחילה ב "[size=2]אפשרות נחמדה, אם כי..."
למי שתכונת סידור ההודעות של GMAIL, או יותר נכון - חוסר הסדר הנורא שהיא יוצרת - מתאים לו, סבבה. אבל מי שאוהב סדר וניקיון, לא יכול להסתדר עם הממשק (אם אפשר בכלל לקרוא לזה כך) המטומטם הזה, ובשבילו IMAP זה נהדר.
אני לא יודע עם איזה כמות של דואר אתה מתעסק, אבל צרכנים כבדים של מייל לא מסוגלים להשתמש בממשק של GMAIL בשיט. נכון, הם ממליצים לחפש. אבל איך תדע בכלל מה לחפש? למי שמשנע מיילים בכמויות של 200~300 מיילים ביום, הממשק הזה לא שימושי ולא הגיוני.
כתב ויתור על כתב ויתור:
המידע הניתן בהודעה זו הינו אמת וקדוש ואינו בגדר המלצה בלבד. אני אחראי אישית על כל נזק שייגרם לך באופן ישיר ו/או עקיף כתוצאה משימוש במידע הניתן בהודעה זו.
את התלונות נא להדפיס על נייר טואלט איכותי כגון לילי / שָרְמִין-אולטרא ולשלוח אליי בדואר אקספרס.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "החל מאתמול, גוגל מאפשרת שימוש בGmail עם פרוטוקול IMAP"
למרות שיש הרבה דברים נוחים בתוכנות האחרות.
כמו סידור לתיקיות וזה...
אבל אני נורא אוהב את העניין של השיחות באימיילים ושל ה-google talk.
שאלה.
בפרוטוקול IMAP.
conversations ב-google יהיו הודעות רגילות כשאני מעלה את זה לקליינט?(thunderbird) או שזה יהיה עדיין conversations?
אם כן, נראה לי שאני אוותר על ה-google talk ואעבור ל-thunderbird.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "אני מעדיף את הממשק של GMAIL"
הודעות רגילות, לא conversation. אתה גם תראה את אותה הודעה כמה פעמים, אם יש לה כמה labels. כל label הופך אל folder בקליינט האימייל.
אפשר בבקשה תשובה?
ציטוט:
שאלה.
בפרוטוקול IMAP.
conversations ב-google יהיו הודעות רגילות כשאני מעלה את זה לקליינט?(thunderbird) או שזה יהיה עדיין conversations?
אם כן, נראה לי שאני אוותר על ה-google talk ואעבור ל-thunderbird.