במקור נכתב על ידי cre666
אין לי מושג איפה אתה חי, במדינת ישראל שבה אני חי, לפני 40 שנה, כשאבא שלי גויס, ג'ובניקים נשארו שבת בבסיס רק כדי שלא יראו שהם יוצאים כל שבת הביתה ויגלו שהם ג'ובניקים. לפני 40 שנה טייס קיבל יחס כאילו הוא יצוק מזהב וכל רב סרן מושתן קיבל יחס של בעל מקצוע מכובד. היום להודות שעברתי את מכסת 40 ימי המילואים שלי השנה ושאני עוד מתנדב, באישור מחטיבת הסגל, גורם לחצי מהאנשים ברחוב לחשוב שאני פראיר. ועלי, בתפקידי, אף אחד לא יורה. אז לפני שאתה דואג לזכותו של עובד הרס"ר, בוא נדאג שנינו לבחור שצריך לקום ולהסתער על החוליה של החיזבאללה שגם אני וגם אתה לעולם לא נתקל בה.
כל הכבוד. לא טענתי שצריך לזלזל בהם. כן טענתי שמי שקם והסתער - מגיע לו הרבה יותר משמגיע לי ולאחרים (כולל, ע"פ דבריך, אותך) שלא היו בסיטואציה הזו.
פעם החברה שלנו היתה יותר מדי מיליטריסטית. זה הכל. הלוחם מקבל הרבה יותר ממני, ככה זה אמור להיות, וככה זה בשטח. האות נועד להראות ששנינו השתתפנו במערכה מסויימת, לא להראות שהוא חירף את נפשו.
לא טענתי אחרת. אני מניח מתגובה זו שאתה לקחת את הערתי לגבי משתמטים כאילו היא הופנתה אליך. אם כן אני מתנצל, לאור מה שאתה מציג לגבי תפקידך הצבאי, זו לא הייתה הכוונה. אם לא, אז אני לא מבין מה הקשר של הטענה הזו לנאמר.
הנה, זה בדיוק סימפטום של השחיקה במעמד הלוחמים בישראל. סופסוף יש אות שירות מבצעי, ואתה קורא לו "פזגז", ולא נותן לו, ולנושאיו, את הכבוד המגיע להם. שוב, כבודך במקומו מומנח, תן את הכבוד לאחרים שעשו יותר. אני לא מפחית מכבודך, אני דורש שתתן ע"פ אותו קנה מידה שאתה דורש.
הלוחמים לא רוצים ללכת איתו. מה אני יכול לעשות? להכריח אותם.. אם הלוחמים היו הולכים איתו בגאווה, זה היה נקרא "אות השירות המבצעי" ולא מכונה סתם כך פזגז.
אתה רוצה להגיד לי שאתה משווה בין משכורת של קצין שבשגרה מגיע כמעט כל יום הביתה לסמ"פ/מ"מ שמגיע הביתה פעם בשבועיים/שלושה לחמש"וש (ולפעמים למקוצרת)?
אני הראשון שיטען ששכר סרן/רס"ן עורפי הוא שכר רעב, אבל אם התוספת שכר הייתה בתמונה לתנאי שירות של סמ"פ, רוב הסרנים/רס"נים בצה"ל לדעתי לא היו מוכנים לקחת אותה.
אתה מעלה בדעתך מה זה לראות את אישתך (והילדים בחלק מהמקרים) פעם בשבועיים?
יש לי במשפחה כמה משוגעות שהתחתנו עם אנשים כאלה, ואני יודע שגם השכר הוא לא תגמול. ובטח שלא האות.
אני רק בא להראות, עוד פעם, שהלוחמים מקבלים תגמול איפה שהם צריכים לקבל.
האות זה חלק. אולי אם יתנו אותו רק למי שיסתכן, ולא לכל אזרח שהתנדב לאגודה למען החייל, אנשים יעריכו קצת יותר את מי שנושא אותו.
אני בטוח שאתה מסכים שצריך פקידות, טבחים, עובדי רס"ר ועוד, ואם הם לא יקבלו שום הערכה שהיא, אף אחד לא ירצה להיות בתפקידים האלה. היום רוצים את זה רק בשביל היציאות.
וגם לאזרחים שהתנדבו מגיעה הערכה. זאת הדרך, תתמודד עם זה.
|