10-10-2007, 06:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.10.07
|
|
סוד האותיות והמבוכה הקבלית
לאלה מכם שבאמת מבינים בחכמת הקבלה, יש לי שאלה:
לפי תורת ישראל, העולם נברא בעשרה מאמרות, ועל פי תורת הסוד הכלים בו השתמש האלהים לבריאת העולם הם האותיות העבריות. חכמי הקבלה מסבירים שצורת האותיות הם אחד המרכיבים החשובים ואחד הגורמים למה שאנו רואים מסביבינו ביקום. זה נשמע הגיוני למדי, אפילו תואם במקצת את עקרונות המדע, כמו למשל הכימיה והאלמנטים. הבעיה נוצרת כאשר אנו חופרים במעמקי האדמה ומוצאים כתבים עתיקים, לפעמים מתקופת מלכי יהודה האחרונים ולפעמים מתקופות מוקדמות יותר כמו מלכי ישראל המאוחדת. הכתב בו הממצאים שאנו מוצאים כתובים איננו הכתב העברי העכשווי, אלא כתב 'פיניקי', שהוא כתב כנעני. אבל המסורת שלנו מאשרת את השינוי. בזמן שיבת ציון כשהיהודים שחזרו מבבל ראו שהיהודים שנשארו בארץ התבוללו ולקחו נשים נכריות, עזרא הסופר החליף את הכתב העברי העתיק, כתב דעץ/רעץ, בכתב האשורי המרובע. כמעט סיימתי לקרוא את הספר "המקרא והמסורה" של הרב ראובן מרגליות, שבו הוא טוען טענה יפה: הכתב האשורי נועד רק לענייני קדושה, והכתב דעץ נועד לענייני חול יום-יומיים. טענה זו אם אני לא טועה מנסה לתמוך את הכתוב בתלמוד, שלוחות הברית שנתנו היו כתובות כתב אשורי, דבר שקשה לי להאמין בו. בכל מקרה, המגילות הגנוזות למשל מראות דבר שונה. הן כתובות בארמית, אך השם המפורש כתוב בכתב העברי העתיק, ככל הנראה בזכות הקדושה הגדולה שיוחסה לו.
אך עם זאת, בתחילת ימי האדם, המצב היה שונה לחלוטין. הכתב הכנעני העתיק מבוסס על הברות במקום סימנים המייצגים מילים (חרטומים), אבל הכתב הראשון היה כתב היתדות.
אז מה בדיוק קורה פה? האם הקבלה 'התפתחה'? האם אלהים השתמש בכמה אותיות? האם השתמש בדגם שכלל את כולם?
*כל אחד מוזמן להביע את דעתו, אבל אני באמת מחפש אנשים שיודעים ולא מנחשים.
תודה,
נערך לאחרונה ע"י em5750 בתאריך 10-10-2007 בשעה 06:10.
|