05-10-2007, 20:41
|
|
מנהל פורום מערכות הפעלה - הרובע המייקרוסופטי.
|
|
חבר מתאריך: 07.10.04
|
|
שאלה מעניינת דווקא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "האם יש יעילות בהתקנת התוכנות על כונן שאינו כונן המערכת?"
יש לא מעט אספקטים בעניין הזה.
בגדול כן יהיה שיפור בביצועים, אבל הוא לא יהיה משמעותי בכלל, ההפרדה היא לרוב (לטעמי) מסיבות אסתטיות ונוחות בלבד.
טענות בעד:
לגבי הטענה על כמות הקבצים - לא מדוייק, מכיוון שNTFS לא עובד כמו FAT ומציאת הקבצים מהירה יותר, תוסיף לכך את העובדה שזוהי מערכת קבצים indexed (ברח לי השם בעברית) כך שזמני הגישה עולים בעשרות אחוזים, ואפילו יותר מהר בvista (המהדרים יגידו שב ReiserFS זה יהיה אף מהיר יותר... אבל אנחנו מדברים על חלונות כאן )
לגבי מקום פנוי, "מרווח נשימה" הוא אמנם חשוב, אבל רק כאשר מדובר על גידול של קבצים, אפשר להתעלם מהטענה הזו עם defrag קבוע לדיסק ועם העברת תקיית ה temp לכונן אחר.
טענות נגד:
בלגן שלם - ממש לא נכון, זה כמו שתגיד שאם יש לך גם דיסקים של משחקים וגם ספרים של לימודים הגיוני לשים אותם על אותו המדף כי אחרת זה ייצור בלגן, צריכה להיות הפרדה ברורה בין מערכת ההפעלה לבין התוכנות והקבצים שלהם (ובגלל זה הרעיון של documents and settings מטופש לדעתי)
פירמוט C דורש התקנה מחודשת של כל התוכנות - לא מדוייק, המון תוכנות ניתן להריץ גם אחרי פירמוט, הבעיה היא עם תוכנות שדורשות registration של DLL-ים, אבל תוכנות כמו dvd shrink/foxit reader/emule/opera ומשחקים כמו warcraft 3 עבדו לי בלי התקנה מחודשת אחרי פרמוט.
גודל כונן המערכת לא מעניין את windows - נכון בהחלט, אבל מומלץ להפריד בין קובץ ההחלפה לשאר הקבצים משיקולי ביצועים, זו כבר טענה שהוכחה למיטב זכרוני.
איטיות בגישה - אולי זניחה, אבל שוחקת את הדיסק מהר יותר.
עוד שאלה שלך שעלתה במהלך האשכול - טענת שגישה למחיצה C יותר מהירה מגישה למחיצות אחרות, לא מדוייק בגלל איך שהכונן הקשיח בנוי, יש לך יותר מפלטה אחת וקוראים כל אחת מהם מ-2 הכיוונים, אז מהירות הגישה תלוייה בחומרה בלבד.
היה לי עוד משהו להגיד, אבל יושבים לי פה על הראש... אז איתך הסליחה