לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום כתיבה וספרות!!! והשורה הנעה - נוע תנוע! אוסף ביקורות הספרים של כל הזמנים אוסף אתגרי הכתיבהלכתיבה הציטוט הנבחר: 'הסופר, כמו הילד, אוהב לשחק משחקים, אבל יודע להציב את הגבול בין האמת לבדיון' מאת פרויד. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > כתיבה וספרות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-10-2007, 13:16
  משתמש זכר idan1986 idan1986 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.04.02
שלח הודעה דרך ICQ אל idan1986 שלח הודעה דרך MSN אל idan1986 Facebook profile
בלונדה. | סיפור

היי שלום, שיר. בת עשרים ואחת - לפחות הייתי. כן אני בטוחה שאם אתה מצאת את הקלטת הזאת כבר הבנת או ניחשת, אולי אפילו ראית שאני כבר לא בין החיים. תאחל לי בהצלחה בעולם הבא, אם יש אחד כזה בכלל. בנתיים אנצל את הנסיעה הקלילה באוטובוס כדי לספר לך על מה שהוביל אותי אל המוות. אני מקווה שאתה חמוד, אחרת זה סתם בזבוז של סיפור.

"סקס, סמים ורוקנ'רול”
כולם חושבים שזאת ה-דרך לחיות את ה-חיים. ה-בעיה מתחילה בסקס, כשהוא גומר שבע פעמים ואני אפילו לאו פעם אחת, וזה שכן היה עושה לי משהו שם למטה נטש בגלל שהתחלתי גם להזריק ולא רק לעשן. אפ אחד לא מושלם, כן? לגבי הרוקנ'רול, היו זמנים של מסיבות מטורפת עד אור הבוקר! היום, מסיבות לא מזיזות לי כלום - לא את הגוף ולא את הנפש כי אני מסוממת. זאת אומרת הייתי, כבר חודש "נקייה וחופשיה". עלק, אבל אם חשבת שבגלל זה אני נרקבת בגיהנום, טעית.

"איבר חסר"
הייתי הכוכבת העולה של משפחה קטנה, אמידה, אשכנזיה, פשוט מושלמת מכל הבחינות החיצוניות – הצביעות הזאתי הגעילה אותי, וכנראה גם הזאת שגמרה לי לברוח. יום אחרי היום הולדת חמש-עשר שלי החלטתי לברוח מהבית. מהבית המפואר של אבא, איש עסקים מפורסם ביום. בלילה הוא בחדר שלי לוחש עד כמה שהוא אוהב אותי, שלא יהיה עוד גבר שיאהב אותי כמוהו. ואימא עקרת בית, בבית המפואר של אבא ביום. בלילה בובה קנאית - לי, שלקחתי לה את אבא לילה שני ברציפות. אבל אחרי שברחתי הם יזכרו אותי לתמיד כ-”הכבשה השחורה" של אותה משפחה קטנה, אמידה, אשכנזיה, מושלמת מבחוץ. אני עשיתי אותם מושלמים באמת... בלעדיי... ובלעדיי הזין של אבא.

"מישהו זר”
איזה מזל שאני חסרת רגש שם, למטה. הכל תודות לאבא. אחרת אני לא יודעת איך הייתי מסתדרת.. בטח לא באותה קלות של זרימה למיטה עם מישהו זר בשתיים בלילה, שהובילה להשארות של חודש עד כמה על בסיס אירוח מלא. מיטה-אוכל-כסף, ואני מצידי הייתי רק צריכה להשתולל מעל הזר חמש דקות בשביל שיתרוקן, או עד שימאס לי ואעבור לשמש לזר אחר כקורבן קל.

"לא הכל זה סקס בחיים”
או לא הכל זה כסף בחיים. כשגיליתי את זה, הרגשתי ריקנות, כעס עז כלפי הורים שחוץ משני הדברים האלו לא לימדו אותי כלום. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, הייתי כבר בת תשע עשר ויומיים. אז לקחתי את כל הכסף שחסכתי מכל הזרים שקיבלי מגיל חמש עשרה והתקשרתי לורד בחור נחמד מזוקן בעל קול עייף המתמחה להטסת אנשים לחו”ל, לתמיד. ביקשתי ממנו להטיס את ההורים שלי לחו"ל. הוא הסכים תמורת כסף קל, ככה הוא קורא לכסף שחור, ותוך יום ההורים שלי כבר היו בחו"ל, לתמיד. אני זוכרת, באותו לילה ישנתי כמו מלאך עם חיוך רחב, בלילות שבאו אחריו הריק וכעס חזרו ועזרו לנידודי שינה לנצח..

"אומץ”
להגיד שאני רוצה להתאבד זה קל, אני רוצה להתאבד כל יום ויום בו אני נושמת. החלק הקשה הוא להשלים עם החיים העלובים שחייתי עד כה, עד יום הולדת עשרים ואחד ושלושה ימים שלי, ולהמשיך הלאה לשלב ההתאבדות. אני לא רוצה להיות עוד אחת שהלכה לעולמה בגלל שהחיים היו קשים בשבילה, אפילו שזה נכון. אני עדיין רוצה מוות אומנותי. כך לפחות יזכרו אותי בשל השיגעונות שלי ולא הכשלונות האנושיים שלי.

"שלום”
אני יודעת שנקשרת אליי, אהבת להיות קשוב לכאבי, אבל הגיע הזמן שאלך להשלים את האקט הסופי במערכת החיים שלי. אל תתבאס, רק תלמד שהחיים הם לא תמיד בדיוק מה שאתה רוצה שהם יהיו. כמה שיותר מהר תבין ותשלים עם זה, ככה יהיה לך יותר שמח לחיות את החיים המקוקלים שלך אחר כך. אז היה שלום חמוד...
------------------------------------------------------------------

אז מה אתם אומרים? =]

חזרה לפורום
ישן 04-10-2007, 11:26
  מריאל מריאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.06
אני דווקא כן נקשרתי ליצירה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי idan1986 שמתחילה ב "בלונדה. | סיפור"

ומאוד כאב לי על כל מה שקרה לאותה בחורה. מאוד.
אהבתי איך בכל כך מעט מילים תיארת חיים שלמים.
את הרגשות והכאב של הבחורה, את הריקנות והכעס, פחות מרגישים, כי היא מדברת על זה באופן קר, כאילו בלי רגשות, תיאור עובדות, וייתכן שזו הסיבה שיש אנשים שלא מתקשרים ליצירה.
מצד שני, מרוב כאב וסבל וריק וכעס, כשהם עצומים, אדם חדל להרגיש (בדיוק כמו אנשים שראו זוועות במלחמות - חלק מהם פשוט לא יכולים להרגיש יותר, אפילו לא אהבה, או כמו שתיארת - בעקבות אונס לא מרגישים את הגוף), כי זה מנגנון הישרדות פנימי. חייבים להדחיק, אחרת מאבדים את עצמך ואת הדעת. אם לא מדחיקים מרגישים את הכאב הבלתי נסבל שאין שום דרך לברוח ממנו, כאב מקביל לזה שהאנשים שעינו אותם בשואה הרגישו. לכן, ניראה לי שמבחינה פסיכולוגית, הרגשות, או בעצם חוסר הרגשות בעקבות כל האירועים שעברה, הוא שלב פסיכולוגי שמתאים לפרופיל. (הערה חשובה: אני לא מבינה בפסיכולוגיה כלום, ומעולם לא למדתי פסיכולוגיה, ושים לב שהוספתי את המילים החשובות: "ניראה לי"). המשפט האחרון בא בעצם לומר שאם מדמיינים בחורה שבאמת חוותה דברים כאלה, והיא מספרת באופן הזה על מה שקרה לה, הסיפור הוא בעצם סיפור אמין. יש התאמה של 100% בין האמת לדרך בה היא מספרת אותה, וגם מבחינת הזמנים הנפשיים יש תיאום ואמינות. אני אסביר: אחרי חוויות נוראות כאלה יש תהליכים נפשיים מאוד קשים. השלב שבו מדברים על זה כעובדות, בלי רגשות, אומרים את האמת האמיתית המרה, נחשב לדעתי לשלב מתקדם. זה לא אותם שלבים מיד אחרי האירועים שאי אפשר בכלל לדבר על זה, או אי אפשר לדבר על זה בלי לבכות.
בתוך רצף האירועים (צביעות, אונס, זנות, התחלה של מציאת אהבה, סמים, עישון, מסיבות), ייתכן שהגב ששבר את גב הגמל הוא דווקא התחלת מציאת האהבה, כפי שכתבת בהתחלה:
"ה-בעיה מתחילה בסקס, כשהוא גומר שבע פעמים ואני אפילו לאו פעם אחת, וזה שכן היה עושה לי משהו שם למטה".
אותו מישהו הוא לא סתם מישהו.
זה מישהו שהיא באמת התחילה להרגיש כלפיו משהו עמום. לפי המשפט שלך אי אפשר לדעת אם הוא הרגיש כלפיה משהו או לא.
דבר כזה מעורר בה כעס עצום שהוא זה שנהנה והיא לא מצליחה בכלל, והדבר שעורר את הכעס הזה, זה דווקא ניצוץ האהבה שהתעורר בה (="זה שכן היה עושה לי משהו שם למטה"). זה קונפליקט פנימי אדיר, כי למרות שזה לא אותו דבר, בכל זאת זה יותר מידי מזכיר את כל מה שקרה עם אבא שלה:
"בלילה הוא בחדר שלי לוחש עד כמה שהוא אוהב אותי, שלא יהיה עוד גבר שיאהב אותי כמוהו."
אהבה - טבעי שילדה תאהב את אבא שלה, וטבעי שאבא יאהב את הבת שלו --> זה הופך לאהבה מעוותת וסוטה
מין הופך למשהו חולני ומעוות
ניצוץ האהבה הוא זה שגרם לה להכיר באמת המרה עוד יותר: שהיא מתה גם נפשית וגם מינית, היא מעולם לא היתה חיה, לא משנה מה עשתה, ובעצם איבדה תקווה שאי פעם תרגיש אהבה או מיניות. היא פשוט מתה מכל הבחינות. כל העישון, סמים, סקס מסיבות הם ניסיונות מעוותים לנסות ולחיות שוב, להרגיש חיה. למה? כי אם אומרים לך שזו ה-דרך האמיתית לחיות, ואתה נואש, במצב אנוש, לא היית מנסה?
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

חזרה לפורום
ישן 04-10-2007, 15:27

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי idan1986 שמתחילה ב "בלונדה. | סיפור"

תודה על התגובות...

puzpuz, מותר לך. =]

persephone, בדיוק! רציתי להעביר גם קצת איכפתיות כלפי העולם בסוף ובהתחלה!

מריאל, הקשר הפסיכולוגי של מחבר הדמות לקהל היה פשוט - לזעזע. נכון, שאת לוקחת את הפירוש הדמות להרבה מקומות אחרים וגם כן נכונים, ואפילו שאת טוענת שלא למדת פסיכולוגיה יש לך ידע רב בתחום. בכל מקרה הסיפור הזה נוצר בשביל לזעזע את קהל הקוראיו ולא שום דבר אחר מלבד זה. כנראה גם כן הצלחתי במשימה זו מהסיבה הפשוטה שקוראיו מתחלקים שני מחנות. האלו שאהבו את הסיפור - זאת אומרת הזדעזעו לטובה עד תדהמה והתפלאות, והאלו שלא התחברו זאת אומרת הזדעזעו לרעה. בשני המקרים קיבלתי את התגובה שרציתי ליצור.

יום טוב עידן.

חזרה לפורום
ישן 05-10-2007, 01:45

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מיטל=) שמתחילה ב "אפשר לשאול מה הקשר..."

צריך להדגיש - זה אמור להיות מכתב מצולם. נכון שעדיין לא יצא לי לצלם את זה ואני מאוד מקווה שיצא לי יום אחד לצלם את זה בתור קטעון וידאו. נכון שצריך יותר לחדד את הקטע הזה בשביל שיצא הרבה יותר חד נוקב ומזעזע, אבל את זה אני אשאיר לשלב הצילום אם ובכלל יצא לי לצלם את זה. השם הוא בגלל שכתבתי אותו בזמן שחשבתי על ידידה שלי שיתאים לה מאוד לשחק את הדמות הזאת, ונחשי מה? היא אכן בלונדינית. =]

תודה על התגובה!

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:53

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר