18-09-2007, 21:44
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
המהירות תמיד תתחלק בין כל מי שמחובר לקו שלך. אין מה לעשות, אתה לא מסוגל להמציא רוחב פס יש מאין...
אני ממליץ לך לא להשתמש ברכזת אלא לקנות נתב עם מספר פורטים מחברה מוכרת, ולבקש מבזק להחליף את מודם ה USB למודם רשת (לא אמורה להיות בעייה, פשוט תתלונן על בעיות במודם ה USB ויחליפו לך בחינם, למרות שאולי תצטרך ללכת לבזק סטור בשביל זה...).
ברגע שעובדים עם מודם רשת ונתב, זה מתאים גם לכבלים. אבל, חשוב לציין, שלא כל ראוטר מתאים לכל מודם כבלים בגלל כל מיני דברים שמיוחדים למדינתנו הקטנטונת (למה להשתמש בסטנדרט אם אפשר?) - בכל מקרה - אם מתחברים לכבלים "בלי חייגן", כל הבעיות האלה נעלמות... הבעייה היא שלא כל ספק מסכים (או לפחות כך היה בעבר. ניסיתי לשכנע את ברק לחבר אותי כך, ועוד כלקוח עסקי - והם סרבו. אחרי שהבהרתי להם שאו זה או שאני מפסיק להיות לקוח - רק אז זה קרה...). אז כך את זה בחשבון.
לגבי הכבלים - כבל סטנדרטי יתאים בכל סוגי החיבורים עם נתב מודרני.
במידה ותרצה לעשות רשת ללא נתב, אלא שמחשב אחד משתף את האינטרנט, אזי פשוט חבר את שני המחשבים עם כבל רשת מוצלב, ותעשה שיתוף של החייגן במערכת ההפעלה. ישנם כמה מאות מדריכים על כך ברשת, רק תחפש בגוגל... קח בחשבון, שבצורה כזו, המחשב המשתף חייב לפעול ולהיות מחובר לאינטרנט כדי שבמחשב השני יהיה אינטרנט...
|