28-08-2007, 08:45
|
|
|
חבר מתאריך: 30.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי lior432
1. רוב צלפי המשאז הינם צלפים בצהל או היו כאלו. לחלק ניכר מהם יש הסמכות ויכולות גבוהות מהנדרש לתפקיד ההתנדבותי.
זה לא רלוונטי מה הם היו ואיפה הם עובדים. צלף זה מקצוע ולא תחביב. מי שרוצה להיות צלף, שיתגייס.
2. מאחר ואני נוהג מידי פעם לחלוק עימם עמדה במטווח , גם היכולת שלהם יפה מאוד, נוכחתי לדעת מראיה. (הרבה יותר מיפה).
יכולת במטווח זה יפה מאוד. בתחום הזה, של צליפה מבצעית, החיים קצת יותר מורכבים. זה לא עסק לחובבנים.
3. אין רע בעודף מוטיבציה ורצון לתרום, עם הקבוצה האיכותית גם מקבלים ביי דה וואי את ה"5 חברה בני 75 מהטרנזיט של המשא"ז הקלסי"....... אין ברירה.
אין רע ברצון לתרום. יש אגודה למען החייל, יש ויצ"ו, לא חסר איפה לתרום במדינה הזו.
4. גם לשוטרי העיר ניו יורק יש מתנדבים מהקהילה רק דרך ההפעלה שלהם שונה מזו שכאן. (מה שטוב להם וגו')......
תראה לי בלשים מתנדבים ב-NYPD או סיירים מתנדבים ב-NYPD ואני אשתוק לעד. המסגרת שם היא משמר שכונה ולא יותר מזה. בניגוד למה שאתה חושב, הצרכים של אזרחי ניו יורק לא שונים משל אזרחי ת"א- כולם רוצים ביטחון אישי (ולפני שאתה אומר לי שאצלנו המציאות הבטחונית שונה הרשה לי להזכיר לך את 11/09)
5. מן הסתם מחצית מתקציב המשאז השנתי שכולל גם תשלום משכורות מרש"ט ועד נצ"מ לסגל המשא"ז, אפשר היה להאכיל יפה את תוכנית העצמת התחנה של המפכ"ל, אבל זה כבר גולש לטוק בק שאסור עלינו כאן.
הבעיה היא לא תקציב אלא מה לעשות עם התקנים הללו.
6.המשא"ז עושה מלכתו נאמנה, בדרכו שלו- מן הסתם ה עם מרוויח כאן את הנוער המתנדב שבד"כ ממשיך הלאה בפטריוטיות ראויה להערכה.
העם יכול להרוויח את הנוער הנהדר הזה גם בהתנדבות בצביעת בתי קשישים. לא צריך לדחוף לו קראבין ולשים אותו על טרנזיט. זה מיותר, זה לא רציני וזה זועק חובבנות. תראה לי בדוקאי אחד שסופר סיור כזה.
|
תגובה קטנה לגבי רמת הצלפים: צלף מקצועי זה עניין של נסיון ואימון. אם מתנדב ביחידות הצלפים עבר את ההכשרות, ממשיך להתאמן ושומר על כשירות, גם אם הוא לא יורה כל יום הוא עדיין כשיר. נראה לך שצלף צבאי יורה בנשקו כל יום? אפילו פעם בשבוע במהלך תעסוקה? אם ניצב דוד צור, מפקד מחוז תל אביב הקודם, ומפקד הימ"מ בעבר, הזעיק ראשונים את צלפי המשא"ז לאירוע בשגרירות הבריטית, והם החזיקו את האירוע עד להגעת הימ"מ, סמך עליהם - כנראה שלפחות לדעתו רמתם הספיקה כדי להחזיק את האירוע בשלב הראשוני.