20-08-2007, 17:33
|
|
|
חבר מתאריך: 26.06.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
אוף ,עשיתי את הויכוח הזה בפורום הרבה פעמים וממש אין לי כוח להיכנס אליו שוב.
אני רק אגיד כמה דברים :
א.גם אם אין צורך מיידי,הספינות לא מגיעות מחר,וכשיתעורר הצורך יהיה מאוחר מדי
ב.אף פעם לא נאלצנו להתמודד עם מצור ימי רציני (גם לא במלחמת יוה"כ) ,אבל אני חושב שתסכים שבמלחמה ארוכה ומתישה לא תמיד תוכל להקצות מטוסים להשמדת ספינות שמטביעות סוחרות עם ציוד חיוני.
ג.הנטל העיקרי נפל על כוחות היבשה והאויר בגלל העובדה שחיל הים לא ממש יכל לקחת חלק בלוחמה במרחק X מהחוף.כניסה של ספינות עם טילי שיוט מדוייקים יכולה לתת עזרה רבה מאוד הן לקרבות היבשה והן לחיל האויר,בתקיפת מטרות איכות,גם אם לא בתקיפה ישירה,אלא רק ביכולת לבצע זאת וע"י כך הקצאת משאבי האוייב לכיוון הזה. (דוקטורינת fleet in being ,sea denial). לדוגמא: ביצוע פעולת התקיפה בטוניס יכל להיות הרבה יותר פשוטה,בעזרת טילי שיוט שנורו מספינה.
ד.צריך לבצע פעולות לדוגמת תפיסת הסנטוריני והאבו חסן (או הקארין A ,אם היא הייתה עוברת לים התיכון דרך סואץ)..כלי בט"ש לא תמיד יוכלו לעשות זאת כי יכולת בניית התמונה שלהם מוגבלת יחסית.
ה.צריך את היכולת להטיל מצור על האוייב.
ו.צריך יכולת לעשות בט"ש גם בים סוער ,כשכלי הבט"ש הרגילים לא יכולית לתפקד.
ז.בלוחמה ימית - לספינה מודרנית יש יתרונות על ספינה מיושנת יותר (למרות שיכול להיות להן אותו חימוש).
ח.יש ,כמובן , את הפן המסווג של הפעילות
כמובן שאפשר לעשות הרבה דברים גם בלי LCS ספציפית, אבל אני בהחלט חושב שהן שוות את הכסף. M4
|
לא צריך להתרגז. הייתי מסתפק בקישור להסברים שכבר כתבת בעבר.
השאלה שלי היא לא אם יש צורך בחיל ים בכלל אלא אם יש צורך בשתי ספינות יקרות כל כך, וזה בנוסף לצוללות החדישות של צה"ל ולספינות הסער5 הקיימות.
רוב הסעיפים שכתבת נוגעים לאיומים עתידיים או אירועים ספציפים שבהם נוח / קל / זול יותר להשתמש בספינות, אבל אפשר גם בדרך אחרת. לכן לדעתי (ולפי הידע המוגבל שיש לי) נראה לי שעדיף להשתמש במשאבים שיש לנו למקומות דחופים יותר, כמו נגמ"שים לחי"ר, מיגון ראקטיבי ואימונים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
אגב: איזו תרומה בדיוק ראינו משריון במלחמה האחרונה? יכולת לחלץ פצועים ולתמוך בחי"ר? אפשר לעשות זאת גם באמצעים אחרים.M4
|
אם אתה לא מבין את את התרומה של השריון לשדה הקרב היבשתי אז אני יכול להפנות אותך לאתרים שיסבירו זאת טוב יותר ממני.
לגבי חילוץ פצועים בעזרת טנק - אני מסכים איתך, אפשר לעשות זאת טוב יותר בעזרת נגמ"שים, וזה מוביל אותנו לבעיה המרכזית - אין נגמ"שים כאלה! בגלל זה העבירו אותם בטנקים שלא מיועדים להיות אמבלונסים משוריינים.
לדוגמה מעולמך, תאר לעצמך שבגלל חוסר בספינות גוררות אז היו משתמשים בחיל הים בסטי"לים כדי לגרור ספינות שתנתקעו. זה נשמע לך הגיוני?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
תוספת: וצריך ספינות חדשות באותה מידה שצריך מטוסים חדשים,למרות שגם מיראז' יודע לתקוף מטרות קרקע ולהפיל מטוסים ולמרות שmosin-nagant הורג בדיוק באותה צורה כמו M4
|
אני מסכים. את האמצעי צריך להתאים לאיום. במידה ולאויבים מולם אנו מתמודדים היו חילות ים חזקים וחיל הים היה סובל מאבדות ופגיעות באופן שלא מאפשר לו לתפקד בבטיחות בשדה הקרב (ולא בגלל שמישהו שכח להדליק את הכפתור של מערכות ההגנה לפני שהלך לארוחת שישי בספינה), אז הייתי מסכים איתך שיש צורך לרכוש מערכות חדשות.
אבל זה לא המצב כאן. בניגוד לחיל הים, חיל היבשה צריך להתמודד עם איום נ"ט שכיום גובר על המיגון הקיים (תלוי בטיל וסוג הטנק, אבל במלחמה ראינו את הבעייתיות) ומבחינת נגמ"שים המצב גרוע הרבה יותר.
|