19-08-2007, 12:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.07.07
|
|
אשכול "BattleStar Glactica"-במיוחד לחובבי הסדרה...
שלום לכולם,
אני מניח שיש פה הרבה צופים,או אנשים שמכירים את הסדרה המדהימה :"BattleStar Glactica",למי שלא מכיר אז תקציר קצרצר:
הסדרה עוסקת בצי ספינות של בני אדם ששרדו מלחמת שואה ענקית שהתחוללה נגדם ע"י גזע רובוטים מתקדם מאוד שנקרא :"סיילון",אותו גזע רובוטים נוצר בהתחלה ע"י בני האדם,אך במרוצת השנים אותם רובוטים הצליחו להתפתח,ולפתח אצלם בינה מלאכותית וככה הם החלו למרוד בבני אדם(שהתייחסו אליהם כאל עבדים)בסה"כ תסריט שדיי דומה למה שקרה ב"מטריקס"(בן אדם יוצר רובוט-רובוט יוצר רובוט-רובוט הורג אדם)אותו גזע רובוטים הצליח להגיע לשיא רמה טכנולוגית ולפתח רובוטים דמויי אדם,עם בשר ועצמות,ואפילו רגשות!
וכמובן שיש את הרובטים הלוחמים(רובוט ענק בגובה של 3מטר עם מקלעים במקום ידים).
בסדרה אנחנו נעקוב אחרי צי הספינות שהצליח לשרוד את המתקפה האיומה של הסיילון,אותו צי בעצם נמצא תחת פיקודו של אדמירל ויליאם אדאמה שהוא גם מפקדה של ספינת המלחמה גלאקטיקה(הגדולה והחזקה מבין כל הצי)היא בעצם ספינת הדגל של בני האדם,והאדמירל שמפקד עליה הוא בעצם כמו המושיע של בני האדם,במהלך העונות מתואר איך הצי נע בחלל ומחפש אחר בית חדש,כיצד הוא מתמוד עם האיום של הסיילונים שעדיין מחפשים בני אדם ברחביי היקום,ועוד..
אני באופן אישי ממש ממש ממליץ על הסדרה,מדובר בסדרה מושקעת ויפה,עם תקציב עצום לכל פרק(יש אפקטים רצינים)ומעל הכול יש תסריט מעולה,הסדה ממש אנושית בהשוואה לסדרות אחרות שמתעסקות במדע בדיוני.
איכשהוא יוצרי הסרה הצליחו לגרום לצופה להאמין שבאמת מדובר בעתיד,אני ממש "נשאבתי" לתוך התוכנית,ולמשל בפרקיה הראשונים של העונה השלישית ממש התרגשתי ואפילו פחדתי במידה מסויימת ממה שהתחולל.
כיום משודרת העונה השלישית של הסדרה בYES2,ואומרים שכנראה בעתיד הלא רחוק היא תעבור YesSTAR ותתחיל את כל הפרקים מההתחלה,מי שמעוניין יכול גם להשכיר את הסדרה בבלוקבסטר,או לקנות את המארז(מחיר לכל עונה נעד בין 150ש"ח ל300)ואני ממליץ בחום רב מאוד!
|