18-08-2007, 16:53
|
|
|
חבר מתאריך: 11.05.07
|
|
מתקשה בהבנה בתקשורת עם בסיס הנתונים
היי,
התחלתי ללמוד PHP והולך לי די טוב (אני לומד בוובמאסטר). הגעתי לחלק במדריך בו מסבירים על SQL ולא הבנתי דבר. לצורך העניין נעלה סיטואציה ולאחריה אשאל כמה שאלות:
באתר אינטרנט טופס הרשמה עם השדות שם, גיל, תמונה, דוא"ל וססמה, ולחצן Sumbit השולח את נתוני הטופס בשיטה POST לקובץ register.php. תקינותם של הנתונים שנתקבלו נבדקת, והמשתמש יקבל הודעה מתאימה. במידה והנתונים תקינים הם ישלחו לבסיס הנתונים.
באתר גם טופס התחברות עם השדות דוא"ל וססמה, ולחצן Sumbit השולח את נתוני הטופס בשיטה POST לקובץ login.php. כאן נבדקת נכונותם של הנתונים שנתקבלו, היינו חיפוש הנתונים ברשומות שבבסיס הנתונים.
האתר מציג את כל הרשומות בבסיס הנתונים לפי סדר האל"ף-בי"ת, עד 10 רשומות בעמוד.
א. איך יוצרים בסיס נתונים?
ב. איזה קוד לכתוב בקובץ register.php על-מנת לשלוח את הנתונים לבסיס הנתונים?
ג. איזה קוד לכתוב בקובץ login.php על-מנת לחפש את הנתונים ברשומות שבבסיס הנתונים ולהחזיר תוצאה מתאימה?
ד. כיצד להציג רשומה מבסיס הנתונים לעמוד הרשומות באתר, איך להציגן לפי סדר האל"ף-בי"ת, וכיצד ליצור עמוד חדש במידה ובעמוד הראשון מוצגות 10 רשומות?
אני חושב שהבעיה שלי נובעת מהעובדה שאני לא מבין כיצד פועלים הדברים באופן תיאורטי.
ניסיתי להסביר את עצמי באופן הטוב ביותר שיכולתי. אני מציג כאן בעיה לא פשוטה (עבורי) ולכן גם הניסוח שלה לא היה פשוט.
תודה רבה לעוזרים.
|