07-08-2007, 09:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.07.02
|
|
יש מושג כזה "כותרת עניינית", אני מציע לך לחשוב עליו קצת.
ולעניין - לדעתי החצובה האופטימלית ל-20D+70-200 היא מנפרוטו 190 (יש גם דגם PRO). הבעיה היא שהחצובה הזאת יקרה יחסית, כ-800 שקלים לחצובה בלבד, בלי ראש. ראש טוב (נניח 484RC2, 486RC2 הכדוריים או 141RC התלת-מימדי) עולה משהו כמו 300-400 שקלים. מצד שני יש לא מעט אנשים שמרוצים מחצובות של סליק ואני מדבר על הדגמים היותר רציניים שלהם, כמו 340DX PRO, 400DX PRO וכד'. ממליץ לך לבקר בחנות כמו פוטופילם או יוגנד בת"א ולבדוק את החצובות האלה באופן אישי, עם הציוד שלך. עוד דבר - לא ממליץ להתקרב לחצובות האלה של 200-300 שקל כי פשוט מאוד חבל על הכסף.
עדשת מקרו - לאיזה שימושים ומה התקציב ? בתחתית הסולם יש את 50 מ"מ f2.8 של סיגמא או 50 מ"מ f2.5 של קנון - שתיהן עולות בסביבת 1400-1500 שקל ולדעתי הסיגמא טובה יותר למשימות מקרו (היא מגיעה להגדלה אמיתי של 1:1).
תיק - Mini Trekker מצויין. לא זול, אבל שווה כל שקל - תיק שלא נראה גדול מבחוץ, אבל מסוגל להכיל טונות של ציוד. יש גם את Micro Trekker - קטן יותר, אבל לציוד שלך הוא בהחלט יספיק פלוס. יש גם תיקי צד של חברת Crumpler - הם מרופדים היטב ובאים בכל מיני צורות וצבעים מגניבים (ממש לא נראים כמו תיקי צילום). כדאי להעיף מבט.
מה שאני מציע באופן כללי הוא - לגשת לאחת מחנויות הצילום במרכז הארץ (גם אם זה כרוך בנסיעה לת"א) ולבחור את החצובה והתיק באופן פרסונלי. ככה תדע בדיוק מה אתה קונה ואם זה מתאים לך. אל תקנה באינטרנט בלי לראות את הדברים האלה לפני זה.
|