06-08-2007, 12:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
נוח מאוד למערכת שדרוזים במקומות מסוימים לא עושים מטבח, מסיבות דתיות יהודיות של כשרות. בישול על ידי גוי אסור בחלק גדול מהמקרים וכדי שלא ייכשל חו"ח וירעיל את הפלוגה בטומאת הגוי שלו, מעדיפים לא לתת לו להתקרב למזונם של יהודים טהורי גזע במקום להחזיק את גדול הפוסקים שישב לו על הזנב בין הסירים ויגיד לו מה מותר ומה אסור.
חיילים תורני מטבח לא מבשלים בכל מקרה! אסור להם. הם רק מסדרים מנקים ושוטפים כלים ועם זה אין בעיה. מעבר לכך, ואני אתקן את הבורות שלך בנוגע להלכה היהודית, גוי שגר בארץ ומקבל את חוקי המדינה ואת הריבונות היהודית בארץ נקרא "גר תושב" והיהודים מצווים לשמור על כבודו מאחר שצריך לזכור שגם אנחנו הינו גרים בארץ מצרים. אז טון הדיבור הגזעני והמתלהם שלך שמרמז כלפי הדתיים הוא לא במקום בכלל!
ובאשר לסירוב פקודה מסיבות אידאולוגיות - אני לא זוכר שפלוגת בני משקים גדוד 50 בנח"ל לא הוכנסה לשטחים (החמוצים, הכבושים, איך שהם לא קוראים להם במפ"ם) כי ההורים שלהם ביד-חנה אמרו "את הבן שלי חינכתי להיות צלף, את הבן שלי חינכו לשכב במארב - את הבן שלי לא חינכו להיות קלגס בשירות האימפריאליזם הפאשיסטי".
אם מתנחלים היו מתפרעים בכפר ערבי, לדוגמא, אין מניעה שחייל דתי יטפל בזה כי זה מבצעי.
אם יהודים עוקרים עצי זית של פלסטינים, גם אז אין מניעה אבל המצב של פינוי אנשים מביתם הוא לא מבצעי, הוא ענין אזרחי משפטי שלא צה"ל אמור להתעסק איתו אלא המשטרה הכחולה!!!
בעבר, סרבני שמאל בסדיר עפו לכלא וקצינים סרבני שמאל במילואים הודחו (למרות שהיה מדובר בטייסים ולוחמי מטכ"ל שנדרשים בתפקידם והכשרתם הייתה יקרה). צריכה להיות אפס סובלנות לתופעה המכוערת הזו.
אם מ"פ בשטח משאיר כמה חיילים לשמור בבסיס כי הוא מבין את הרגישות ולא רוצה לעמת אותם עם המצפון שלהם - כל הכבוד לו. אבל אם זה מרד מאורגן מראש על ידי ההורים מול המערכת - שיילכו קיבינימט לכלא. הפקרות לא תהיה.
|