04-08-2007, 12:55
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
|
|
אני לא יודע את זה, מאיפה לך שזה כך?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי juda
זוגיות היא לא כמו מציאת עבודה, שבו יש עניין טכני בלבד של קישור בין מעסיק לעובד,
כאן מעורב מרכיב שהוא לא מדיד- והוא הרגש. ואם אין את ה"קליק" בין בני זוג,
אזי שום מכון לא יעזור כאן.
העניין הוא שבתרבות של המאה העשרים ואחת נוצרה מקובלות שכל אחד מבני הזוג
צריך קודם "למצות את עצמו" ורק אח"כ להתפנות לזוגיות והבאת צאצאים.
וכאן אני חושב נעוצה הבעיה- שימת הקריירה האישית (ושלא יובן אחרת- היא חשובה מאוד !!!)
לפני הזוגיות והמשפחה, זו טעות שאני משוכנע שתוך שנים ספורות תתוקן באופן טבעי.
ו"רשות השידוך"...
אני כבר מדמיין איך פלוני מרים טלפון למזכירה של ראש הרשות, ש"במקרה" למדה איתו בתיכון,
ומבקש ש"תסדר משהו טוב" לבן שלו...
|
יש לא מעט דמיון בין זוגיות ומציאת עבודה, יש שיאמרו 'הרבה דמיון'. אם העניין הוא טכני בלבד, הזוגיות / עבודה לא תחזיק מעמד בקשיי הדרך. ככל שהרגש מעורב יותר, כך יהיה קל יותר לעבור זמנים קשים ובעייתיים בעבודה / בזוגיות.
ה'קליק' הוא מושג מוכר ונפוץ, אבל יש והוא אינו מגיע במהירות או בקצב של חגירת חגורת בטיחות, אלא נבנה עם הזמן. כך עם פגישות ראשונות נטולות זיקוקים המובילות בהמשך (פגישה שניה, שלישית) למערכת טובה. כמו גם עבודה שאתה לא תמיד מסתדר איתה על ההתחלה, אבל עם אורך רוח, אופטימיות, ומאמץ אתה אוהב אותה יותר בכל חודש שעובר.
כן, אני יודע שאורך רוח ומאמץ הן לא מילים פופולאריות במקומות מסויימים.
זה לא שכל אחד מתאים לכל אחת גם אם אין קליק, אלא במקומות שבהם הקליק נעדר, צריכים לפעמים הצדדים להתאמץ קצת יותר כדי למצוא את האושר אחד אצל השני, וגם ההצלחה אינה מובטחת. יש הרבה גורמים, סביבתיים ואחרים המשפיעים על כל קשר באשר הוא. לגבי הסביבתיים רק אציין את החברות שלה או שלו, וחוזק / האופי שלה או שלו בין שאר הפרמטרים. קראתי איזה טור או שניים בנושא, אנסה לאתר ולהכניס באשכול חדש.
בתרבות המאה העשרים ואחת יש הרבה "ערכים" מודרניים שמקלקלים את החברה, חלקם יותר שטחיים וחלקם עוד יותר, חלקם יובאו מאמריקה וחלקם מארצות אירופה. החברה מתקנת את עצמה לאט, עם חזרה של פרטים וקבוצות לערכים של המאה העשרים, עם חזרה לערכים ישנים וטובים כמו משפחה לפני עבודה / כסף / קריירה.
כמובן שתמיד יהיו טועים, אבל אפשר להיות אופטימיים ולחשוב על מגמת שינוי חיובי. הספרים שהמלצתי עליהם באחד השאכולות הראשונים בפורום מכילים ערכים טובים.
ואסיים בבדיחה:
ציטוט:
פולניה טסה במטוס ולפתע צועקת: "יש פה רופא? יש פה רופא?"
תוך דקה מגיע רופא ושואל: "אני רופא, מה קרה?"
היא עונה בחיוך: "תכיר, זאת הבת שלי..."
|