31-07-2007, 14:21
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.05
|
|
ציטוט:
לא.עדיף פשוט שהם יתגייסו וזהו. לא לנסות, לא לבדוק אם מתאים להם, לא להתגייס אבל בתנאי ש...
חלאס, מסתבר שיש דבר כזה יותר מדי חופש, לא צריכה להיות זכות בחירה אם להתגייס או לא, זאת עובדה, צריך.
ולא צריך ללקק לאלה שכן מתגייסים ת'תחת ולתקוע להם כפית זהב בפה רק בגלל שהם עושים את מה שחובה על כולם לעשות. ברור, זה חשוב מאוד, אבל פה זה נגמר. אף אחד לא צריך לבוא אם תנאים של "אני מתגייס רק אם ככה וככה" אז מה עשינו פה? בעצם אתה מתגייס בשבילך ולא בשביל המולדת.
אני זוכר מה שמש"קית אחת, מטומטמת במיוחד, אמרה לי פעם כשהיא ראתה מה חיילים שלנו עושים, משהו בסגנון של "אל תשכחו שהם מהאחוז הקטן שכן הסכים להתגייס ולהיות קרבי, אז תרגיעו אתם"
כן, נרגיע אתם, רק כי הם היו טובי לב מספיק כדי להחזיר קצת על מה שהם לקחו...זה באמת שווה את זה שהם יחזרו הבייתה בקופסא.
אין פה דיון וזאת בכלל לא שאלה, כל אחד חייב בגיוס ולא משנה אם הוא חושב שזה לא מתאים לו, אם זה דוחה לו קריירה מצליחה כשחקן, זמר או מנתח ראש, או אם הוא מפחד למות.
וכל אחד חייב לשרת בתפקיד המתאים ליכולות שלו וזה משהו ששוכחים להזכיר. לא עוזר לי שיש 15 ספרים במחנה גלילות כשהם יכולים להיות אחלה לוחמים.
אל תשכחו איך החופש התיפייפות הזה נקנה. בהרבה הרבה דם.
|
זה פשוט מטריף אותי !!!
איך בנדאם שגר בישוב בו הדרג הכלכלי הוא 2 מתוך 10, המדינה שמה משהו אחת גדול על התנאים, נופלים עלו פצצות כל יום, להורים שלו אין כסף כדי לגמור את החודש, נכנסים מהלוואה אחת לשניה, הביטוח לאומי מציב שומרים שלא יתנו "לעניים" להיכנס ולדרוש את מה שמגיע להם בזכות, מערכת החינוך אחת מהגרועות בעולם, חיילים מתים עושים וועדות, מערכת אכיפת החוקים מבוססת על קשרים ולמי שיש יותר מקבל יותר.
אז כל אלה שגרים בצפון תל אביב ! בעומר ובישוב היוקרה גבעת שומאל ילכו להתגייס, הם מעולם לא שמעו את המילה "לא" הם בטח עכשיו עם רישיון נהיגה ועם היכולת ללכת ללמוד, תעודת בגרות מבתי הספר היוקרתים שלהם ועם בעיות של איזה רכב עדיף לקחת.
מה אני קיבלתי מהמדינה הזו !? בו תשב ותספר לי, מתוקף איזה חוק אתה מחליט מי קבל מה ועל מה אני צריך להגן !? איך חייל שאבא שלו מכה את אימא שלו אמור לעזוב את הכול ולשרת את המדינה שלא עושה שום דבר בעולם, כי אין תקציב למשרד הרווחה.
אתה לא מכיר את כל רבדי האוכלוסיה כדי לטעון כאלה טיעונים. יש אנשים שבגיל 18 הדבר האחרון שלהם בראש זה בילוים.
הכי נוח לטעון, אני התגייסתי כדי להגן על המדינה הזו. ובכן שקודם המדינה הזו תעשה משהו אחר נחשוב אם שווה לי להקריב את חיי בשביל זה.
בכול העולם אדם הופך להיות להבגיר רק מגיל 21 רק פה החליטו 18 (מה ההיגיון בזה ?!), לא מזמן קראתי באיזה מקום (או שמעתי אל תתפסו אותי במילה) שרוצים להנחיל שיטה דומה לארצות הברית, מגיל 6 לעשות בית ספר, בגיל 16 לצאת עם תעודת בגרות, ב18 עם תואר ואז להתגייס. אז באמת היגע הזמן להסתכל על המדינות שמצליחות ולעתיק מהם.
ולהנחיל את אהבת הארץ לא בגיל 18 בטירונות אלא מגיל 0.
ציטוט:
אין אתם פשוט לא תבינו האא?
רוצים יותר מתגייסים? תתחילו לשפר את התנאים בצבא
אני לא מדבר על משו מפונק..אלא על משו אנושי! כמו לא להרעיב חיילים...לא לעשות פרצופים ללוחמים כאשר יש כאלו שיוצאים להפניות ומוציאים גימלים מסיבה מוצדקת! זה הורג אותי הקטע הזה שגו'בניקים הולכים להפניות או מוציאים גימלים לא מסתכלים עליהם אחרת ולא נהיים קטנוניים איתם..אבל כשלוחם שקורע את התחת שלו ופתאום נפצע וצריך לצאת להפניה בצדק ונותנים לו גימלים..פתאום מסתכלים עליו אחרת...
מה שאני אומר...שיפסיקו להיתייחס ללוחמים כמו חרא! ולג'ובניקים כאילו הם מכרה זהב...אחר כך אנשים מתפלאים למה יש אחוז כזה קטן שרוצה קרבי...תראו מה הולך בבסיסים...
צריך לעשות מהפכה בכל הקטע הזה...לא מבין מה הבעיה שלא יהיו ג'ובניקים שיעשו תורנות מטבח\עריכה שישמרו בכל הבסיסים, שינקו את הבסיס ולתת ללוחמים וטירונים ללמוד בשקט רק את ההכשרה שהם צריכים לעבור, הכשרה נטו!
|
נכון צריך לשפר את התנאים אבל לא על גבם של הג'ובניקים. לשנות את המבנה של הצבא, ושלא בחורה בת 18 תקבע לך את העתיד לפי מצב הרוח שלה באותו הבוקר.
להתחיל למיין אנשים לפי היכולת לשם ולא לפי המזל שישחק להם צו ראשון. לגרום לאנשים לרצות ללכת לצבא, להציע פתרונות להשכלה אקדמאית (לא עתודה שיטות טובות יותר שיהיו נגישות לכולם) לאפשר לכולם להיות שווים.
נערך לאחרונה ע"י alex188 בתאריך 31-07-2007 בשעה 14:30.
|