30-07-2007, 06:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.09.02
|
|
תן לנחש........
סוף מסלול, קורס מכי"ם, מודרך, ממורמר עד היום....?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי andro69
אתחיל בהגנה על החטיבה
1-ישנם יחידות נוספות(מעט) בצה"ל שהוותיקות \צעירות לא פחות גרועה מגולני (הנדסה לדוגמא)
2-החטיבה היא בעלת אופי חברתי\תרבותי המאפשר לאוכלוסיות מסוימות להרגיש בבית ,משהוא שלא היה מתאפשר לקבוצות הללו בשום חטיבה אחרת וכך צהל היה מפסיד אותם
רק שלא תסחף עם כמות הטיעונים בהגנה על החטיבה....
מי שרוצה להוסיף שיוסיף אבל אלו העיקריות
אז מה הן הבעיות בגולני
כללי
*סוג האוכלוסיה המאוד ספציפית שמגיעה לחטיבה+הלגיטימציה בתוך החטיבה לנורמות התנהגות
שהחברה האלו מביאים איתם מן האזרחות לצבא =חטיבת גולני כיום,אין פו שום במקרה ואולי זה פשוט נראה כך החטיבה תראה כמו שאנשיה נראים
מה זה האוכלוסיה המאוד ספציפית שמגיעה לחטיבה? כל סוגי האנשים מגיעים לחטיבה, מכל הארץ, מכל העדות והצבעים
פירוט
1-גזענות-שימוש בכינויים שחור(טוב) וצהוב(רע) ,מי מוגדר כצהוב מי שלא עובר על החוקים,מי שלא שובר שמירה ,מי שלא מוכן להשתתף"בהשאלת ציוד מהמחלקה\פלוגה\גדוד" השכן -האח שלו לכאורה
צא מהסרט של הגזענות, קצת בדיחות על אשכנזים לא הרגו אף אחד (כאשכנזי גאה)
2-תרבות שמעודדת גניבה,שקר,מרד=כבוד,השפלה של צעירים ,
גם השלמת ציוד פה ושם (כמו שעושים בכל צה"ל) לא פגעה בחיי אדם
תמצא את ההבדל הדק שבין כבוד לותיקים להשפלה של צעירים
3-צביעות- למרות כל הדיבורים על רעות (אחי) בגולני למען האמת זה לא ממש כך החל מהגנבות בתוך המחלקה תחינות בשמירה והיד רחבה..... לא פעם אחת תהיתי מדוע אלו "השחורים" שאוהבים את"אחיהם" יותר מאשר עצמם טוחנים אחד את השני בשמירות ואחרי זה עוד מתגאים על הזולה שהם תפסו, ולעומת זו הצהובים רצו לעמדות כדי לא לטחון אדם שלא פעם טחן אותם
דעתך האישית בלבד
4-חוסר מקצועיות - "אנחנו ניראים זרקנים אבל אנחנו מקצועים בטרוף" בבקשה לקחת בעירבון מוגבל ביותר, זכור לי האימון קלעים נגביסטים הראשון שלי שעליתי לגדוד קלעי הותיקות לא פגעו , נגביסט שהכניס שרשיר הפוך ולא הצליח להבין למה הכלי לא פועל,,,,,
בגלל שאתה מדגים (דוגמא ללא כל בסיס כמובן) על חייל שוקיסט ששם שרשיר הפוך או על קלעים שהחטיאו (קצת קשה לי להאמין) אני אמור להסיק שכל החטיבה מוגבלת בשכלה? רוב האנשים שתשאל על המקצועיות בחטיבה ימצאו אותך טועה
5-צעירות- חייל שנמצא המוצב חודר בלבנון ישן אולי שעתיים בלילה לאורך כמה ימים ואז צריך לשמור או לצאת לפעילות מבצעית, וכל זה בשביל להוציא ולהכניס את הרספיה בפעם החמישית באותו היום
סדר וניקיון תמיד טוב
*חברה אני יכול להמשיך עוד ועוד ועוד אבל השעה מאוחרת ולכן אפנה את הבימה לאחרים
*אשמח אם אנשים נוספים יוסיפו לרשימה לחיוב\שלילה
*אני לא בא לפגוע בכבודם של אנשים אבל האמת בנושא הזה חייבת לצאת לאור
|
נערך לאחרונה ע"י nimrodf בתאריך 30-07-2007 בשעה 06:57.
|