|
09-09-2007, 21:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
|
|
תאמת מזמן לא כתבתי כאן וזה ממש חמור
אני מוסיפה כמה מתכונים ואני אשמח מאוד אם גם אתם תוסיפו כמה משלכם(גם אם אתם לא צמחוניים או טבעוניים בטוח יש משהו טעים שאתם אוהבים לאכול שבשר לא כלול בו)
נודלס וירקות מוקפצים
1 חבילה(500 גרם) נודלס
2 גמבות(רצויי צבעוני כדי שיהיה יפה)
2 קישואים
2 בצלים בינונים
2 גזרים
חבילת נבטים
250 גרם אגוזי קשיו
3 כפות שמן לטיגון
3 כפות שמן סויה
אופן ההכנה
1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הנודלס ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים.
2. בינתיים חותכים את הירקות לחתיכות בינוניות. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הקשיו ורוטב הסויה ומטגנים עוד חמש דקות. מוסיפים את הנודלס המבושלים ומקפיצים במחבת 5 קות נוספות.
אפשר להוסיף למתכון גם חתיכות שניצל צימחי חתוכות לרצועות,קציצות סויה וכיוצא בזה
(מתוך ספר המתכונים של אמא)
ירקות מוקפצים עם פתיתי סויה
החומרים
2 כוסות פתיתי סויה
3 גזרים בינוניים
2 כוסות פרחי כרובית
2 כוסות שעועית ירוקה
2 כוסות עגבניות שרי
2 בצלים
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה
ההכנה - מבשלים את פתיתי הסויה במים רותחים עם תבלינים למשך 20 דקות ומסננים.
- בינתיים חותכים את הפלפל לרצועות ואת הגזרים לפרוסות, מבשלים את הגזר, הפלפל, הכרובית ושעועית הירוקה במים במשך 20 דקות ומסננים.
- מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את פתיתי הסויה המבושלים ומטגנים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את הירקות המבושלים, ואת עגבניות השרי חתוכות לחצאים.
- מתבלים לפי הטעם ומערבבים.
- לאחר 5 דקות מורידים מהאש ומגישים חם.
גיוון
</B>ניתן לגוון את הירקות שבהם משתמשים: ברוקולי, קישוא, נבטים ועוד. ניתן גם להוסיף דגנים לשיפור הערך התזונתי: צורות שונות של פסטה, קוביות תפוחי-אדמה, גרגרי תירס וכו'. (מתוך: "זכיות בעלי החיים השבוע)
לזניה צמחונית/ אנה ונגר
2 חבילות דפי לזניה במשקל 250 גרם כל אחת
2 קופסאות עגבניות מרוסקות(בערך 600 גרם כל אחת)
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
1 כף רוטב פסטו או 20 עלי ריחן קצוצים דק
1 קילו תרד טרי שטוף היטב ומנוקה מחול
250 גרם גבינת קשקבל קשקבל, מגוררת גס בפומפיה
1/4 כוס שמן זית
3 כדורי גבינת מוצרלה טרייה(לטבעונים שביננו אפשר מוצרלה על בסיס סויה)
2 כפות קמח
50 גרם חמאה (אפשר מרגרינה)
2 כוסות חלב(חלב סויה למי שמעונין)
אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מילוי תרד וגבינה: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים בצל קצוץ אחד במחצית כמות השמן. דוחסים לתוך ההסיר את התרד, ממליחים ומפלפלים ומכסים במכסה. מנמיכים את האש, ונותנים לתרד להזיע בסיר עד שהוא מתרכך, בערך 5-6 דקות. מסננים מן הנוזלים וקוצצים את התרד כך שמתקבלת עיסה נאה של תרד ובצל. מניחים לה להתקרר מעט ומוסיפים לעיסה את גבינת הקשקבל במגוררת. מערבבים. אפשר להוסיף גם שתי ביצים, אבל לא מוכרחים.
2. רוטב עגבניות: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים את הבצל השני בשמן הנותר, מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים – וכשהשום מתחיל להעלות ניחוח, מוסיפים את תכולת קופסאות העגבניות. לא שאנחנו אוהבים אוכל מקופסאות, אבל אלה פשוט טעימות יותר ברוטב. מה לעשות. מערבבים, מוסיפים מלח, פלפל, פסטו או עלי ריחו, מביאים לרתיחה, מוסיפים כוס מים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-40 דקות בסיר לא מכובה, לצמצום הרוטב. בוחשים מדי פעם בכף עץ.
3. רוטב בשמל: במחבת כבדה, רצוי טפלון, ממיסים את החמאה ומקפידים שלא תיחרך. זורים את הקמח לתוך המחבת ומערבבים היטב, שלא יווצרו גושים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, בוחשים היטב, מבשלים על להבה נמוכה בערך 5 דקות. בוזקים מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון ממעל.
4. לזניה: לבשל לפי ההוראות על גבי הקופסה, אך להקפיד ולהוסיף מעט שמן למים הרותחים, כדי שהעלים לא יידבקו. בתום הבישול, מסננים ומסדרים את העלים על מגבת מטבח נקייה ולחה. יש במעדניות ובמרכולים גם דפי לזניה מוכנים שלא צריך לבשל: בדקנו אותם, והם ממש בסדר.
5. מעשה המרכבה: מחממים את התנור ל –180 מעלות. משמנים תבנית רבועה או מלבנית חסינת חום, מצטיידים במכחול עבה, טובלים אותו ברוטב בשמל ומורחים שכבה דקה שלו על קרקעית התבנית. ממלאים בשכבת עלי לזניה ומקפידים שלא יווצרו חורים בין העלים. שוטפים את המכחול, טובלים ברוטב עגבניות ומורחים שכבה נדיבה שלו על עלי הלזניה. שוב משטחים שכבת עלים, ומעליה מפזרים בנדיבות שכבה של תרד. שוב עלים, שוב שכבת תרד, שוב עלים, שוב שכבה דקה של רוטב עגבניות. חותכים את כדורי המוצרלה לפרוסות עגולות דקות ומסדרים מעל לשכבת העגבניות. מעל לכל המבנה המפואר, טובלים שוב את המכחול הנקי בבשמל ומסיימים בשכבת רוטב בשמל שתכסה היטב את הכל. עוטפים בנייר כסף ומשגרים לתנור. אופים 25 דקות, מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים עוד 4-5 דקות.
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-6353,00.html
_____________________________________
תודה לפיינטבול
|
|