לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה שקית אחת פחות. קדימה לכו לחנות עם תיק ועל תקחו שקיות פלסתיק. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > איכות הסביבה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 29-07-2007, 23:17
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)

זה גם סוג של התחשבות בסביבה

כצימחונית גאה אני שמחה ומתכבדת לפתוח את האשכול הזה...
אני אפרסם כאן מידי כמה ימים מתכונים משובחים שאני הכי אוהבת לאכול(בדגש על הלאכול שונאת לבשל)
ואני אתחיל בארוחת קלילה שתמיד עושה לי חגיגיה בפה


החומרים

כוס פתיתי סויה מאורכים יבשים
1/4 בקבוק מרינדת טריאקי של תמרה
כוס שעועית ירוקה טרייה
1/2 כוס שקדים (לא קלויים)
2 בצלים
שמן לטיגון
1/3 כוס שבבי שום מיובשים



ההכנה
  1. מבשלים במים את פתיתי הסויה במשך שעה, מסירים מהאש ומסננים.
  2. מניחים את הפתיתים המבושלים בקערה ומשרים במרינדה המוכנה למשך שש שעות.
  3. בינתיים קוטמים את קצוות השעועית, ומבשלים במים במשך כעשרים דקות, עד להתרככות השעועית. מסננים ומוסיפים לקערת פתיתי הסויה.
  4. יוצקים מעל השקדים מים רותחים, ממתינים מספר דקות, מסננים ומקלפים את השקדים - ההשריה במים מסייעת להיפרדות הקליפה מן השקד. מוסיפים את השקדים לקערת הפתיתים.
  5. עם תום שעות ההשריה, קוצצים בצל ומטגנים במחבת עמוקה עד להזהבה. מוסיפים את תערובת פתיתי הסויה, השעועית והשקדים.
  6. מוסיפים את שבבי השום, מערבבים, מכסים את המחבת, ולאחר כשבע דקות (עד להתרככות שבבי השום) מסירים מהאש. מגישים חם.
  • אני אוהבת לגוון לפעמים ולכן אני מחליפה את השקדים באגוזים מידי פעם וכשאני רוצה שיהיה לי מעניין בפה אני מוסיפה גם 1/2 כוס אגוזים יחד עם השקדים
המתכון פורסם לראשונה ב"זכויות בעלי-חיים השבוע"

_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול


נערך לאחרונה ע"י אשת דשא בתאריך 09-09-2007 בשעה 23:19.
חזרה לפורום
  #2  
ישן 09-09-2007, 21:51
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

תאמת מזמן לא כתבתי כאן וזה ממש חמור
אני מוסיפה כמה מתכונים ואני אשמח מאוד אם גם אתם תוסיפו כמה משלכם(גם אם אתם לא צמחוניים או טבעוניים בטוח יש משהו טעים שאתם אוהבים לאכול שבשר לא כלול בו)

נודלס וירקות מוקפצים

1 חבילה(500 גרם) נודלס
2 גמבות(רצויי צבעוני כדי שיהיה יפה)
2 קישואים
2 בצלים בינונים
2 גזרים
חבילת נבטים
250 גרם אגוזי קשיו
3 כפות שמן לטיגון
3 כפות שמן סויה

אופן ההכנה
1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הנודלס ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים.

2. בינתיים חותכים את הירקות לחתיכות בינוניות. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הקשיו ורוטב הסויה ומטגנים עוד חמש דקות. מוסיפים את הנודלס המבושלים ומקפיצים במחבת 5 קות נוספות.

אפשר להוסיף למתכון גם חתיכות שניצל צימחי חתוכות לרצועות,קציצות סויה וכיוצא בזה
(מתוך ספר המתכונים של אמא)


ירקות מוקפצים עם פתיתי סויה


החומרים

2 כוסות פתיתי סויה
3 גזרים בינוניים
2 כוסות פרחי כרובית
2 כוסות שעועית ירוקה
2 כוסות עגבניות שרי
2 בצלים
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה

ההכנה
  1. מבשלים את פתיתי הסויה במים רותחים עם תבלינים למשך 20 דקות ומסננים.
  2. בינתיים חותכים את הפלפל לרצועות ואת הגזרים לפרוסות, מבשלים את הגזר, הפלפל, הכרובית ושעועית הירוקה במים במשך 20 דקות ומסננים.
  3. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את פתיתי הסויה המבושלים ומטגנים במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים את הירקות המבושלים, ואת עגבניות השרי חתוכות לחצאים.
  5. מתבלים לפי הטעם ומערבבים.
  6. לאחר 5 דקות מורידים מהאש ומגישים חם.

גיוון

</B>ניתן לגוון את הירקות שבהם משתמשים: ברוקולי, קישוא, נבטים ועוד. ניתן גם להוסיף דגנים לשיפור הערך התזונתי: צורות שונות של פסטה, קוביות תפוחי-אדמה, גרגרי תירס וכו'. (מתוך: "זכיות בעלי החיים השבוע)


לזניה צמחונית/ אנה ונגר

2 חבילות דפי לזניה במשקל 250 גרם כל אחת
2 קופסאות עגבניות מרוסקות(בערך 600 גרם כל אחת)
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
1 כף רוטב פסטו או 20 עלי ריחן קצוצים דק
1 קילו תרד טרי שטוף היטב ומנוקה מחול
250 גרם גבינת קשקבל קשקבל, מגוררת גס בפומפיה
1/4 כוס שמן זית
3 כדורי גבינת מוצרלה טרייה(לטבעונים שביננו אפשר מוצרלה על בסיס סויה)
2 כפות קמח
50 גרם חמאה (אפשר מרגרינה)
2 כוסות חלב(חלב סויה למי שמעונין)
אגוז מוסקט
מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. מילוי תרד וגבינה: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים בצל קצוץ אחד במחצית כמות השמן. דוחסים לתוך ההסיר את התרד, ממליחים ומפלפלים ומכסים במכסה. מנמיכים את האש, ונותנים לתרד להזיע בסיר עד שהוא מתרכך, בערך 5-6 דקות. מסננים מן הנוזלים וקוצצים את התרד כך שמתקבלת עיסה נאה של תרד ובצל. מניחים לה להתקרר מעט ומוסיפים לעיסה את גבינת הקשקבל במגוררת. מערבבים. אפשר להוסיף גם שתי ביצים, אבל לא מוכרחים.

2. רוטב עגבניות: בסיר רחב ושטוח, מזהיבים את הבצל השני בשמן הנותר, מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים – וכשהשום מתחיל להעלות ניחוח, מוסיפים את תכולת קופסאות העגבניות. לא שאנחנו אוהבים אוכל מקופסאות, אבל אלה פשוט טעימות יותר ברוטב. מה לעשות. מערבבים, מוסיפים מלח, פלפל, פסטו או עלי ריחו, מביאים לרתיחה, מוסיפים כוס מים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 35-40 דקות בסיר לא מכובה, לצמצום הרוטב. בוחשים מדי פעם בכף עץ.

3. רוטב בשמל: במחבת כבדה, רצוי טפלון, ממיסים את החמאה ומקפידים שלא תיחרך. זורים את הקמח לתוך המחבת ומערבבים היטב, שלא יווצרו גושים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב, בוחשים היטב, מבשלים על להבה נמוכה בערך 5 דקות. בוזקים מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון ממעל.

4. לזניה: לבשל לפי ההוראות על גבי הקופסה, אך להקפיד ולהוסיף מעט שמן למים הרותחים, כדי שהעלים לא יידבקו. בתום הבישול, מסננים ומסדרים את העלים על מגבת מטבח נקייה ולחה. יש במעדניות ובמרכולים גם דפי לזניה מוכנים שלא צריך לבשל: בדקנו אותם, והם ממש בסדר.

5. מעשה המרכבה: מחממים את התנור ל –180 מעלות. משמנים תבנית רבועה או מלבנית חסינת חום, מצטיידים במכחול עבה, טובלים אותו ברוטב בשמל ומורחים שכבה דקה שלו על קרקעית התבנית. ממלאים בשכבת עלי לזניה ומקפידים שלא יווצרו חורים בין העלים. שוטפים את המכחול, טובלים ברוטב עגבניות ומורחים שכבה נדיבה שלו על עלי הלזניה. שוב משטחים שכבת עלים, ומעליה מפזרים בנדיבות שכבה של תרד. שוב עלים, שוב שכבת תרד, שוב עלים, שוב שכבה דקה של רוטב עגבניות. חותכים את כדורי המוצרלה לפרוסות עגולות דקות ומסדרים מעל לשכבת העגבניות. מעל לכל המבנה המפואר, טובלים שוב את המכחול הנקי בבשמל ומסיימים בשכבת רוטב בשמל שתכסה היטב את הכל. עוטפים בנייר כסף ומשגרים לתנור. אופים 25 דקות, מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים עוד 4-5 דקות.
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-6353,00.html
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #9  
ישן 13-09-2007, 12:11
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
המבורגר צמחוני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

המתכון של
ד"ר פני סטאנווי

375 גרם שעועית ירוקה עדינה, שעועית לבנה או שעועית אדומה, מבושלת או משומרת
375 גרם בטטות כתומות,גזר כתום חתוכות
2 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ
2 שני שום כתושות
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 כף קמח(רגיל)
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה
1כף עלי כוסברה טריים קצוצים(לא חובה)


. מסננים היטב את השעועית ומייבשים אותה על גבי מגבת נייר. מעבירים לקערה ומועכים היטב. מבשלים את הבטטה ואת הגזר או הגזר הלבן במים רותחים במשך 20-25 דקות עד שהם רכים מאוד ואז מסננים ומועכים.

2. מחממים כף אחת שמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, את השום ואת הסלרי ומבשלים במשך 5 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את הבטטה המעוכה או הגזר או הגזר הלבן, ומבשלים בחום נמוך תוך בחישה במשך 5 דקות נוספות. מעבירים לתוך קערה גדולה ומוסיפים את השעועית, את הקמח, את רסק העגבניות, את רוטב הסויה ואת הכוסברה (אם משתמשים בה).

3. בידיים מקומחות לשים את התערובת ומעצבים 8 קציצות קטנות או ארבע קציצות גדולות שטוחות. מחממים את שארית השמן במחבת.

4. מטגנים את הקציצות בשתי קבוצות, אם יש צורך בכך. מטגנים במשך 4 דקות, הופכים ומטגנים את הצד השני במשך 3 דקות נוספות.

5. בינתיים חוצים לחמנייה עגולה, או פיתה, או לחמנייה להמבורגר, בלי לפרק אותה לשני חלקים נפרדים. מורחים מיונז על צד אחד, ועל הצד האחר קטשופ עגבניות. שמים על הבסיס עלי חסה אחדים, חתוכים למידה המתאימה, ומניחים עליהם קציצה. מכסים בחלק השני.


בתאבון
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #10  
ישן 14-09-2007, 23:44
צלמית המשתמש של karinatid
  משתמשת נקבה karinatid karinatid אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.07.07
הודעות: 268
נודלס בנוסח תילאנדי(עם טופו)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

מצרכים:
שקית נודלס
שקית תערובת של ירקות קפואים להקפצה(סנפורסט)
בלוק של טופו
רוטב תילאנדי(אסם)
שמן סומסום
סויה

הכנה:
1.לפני הכל חותכים את הטופו לריבועים ומטבלים בסויה ושמן סומסום.
2.מבשלים את הנודלס במים על אש גבוהה למשך 10 דקות בערך(לבדוק באמצע)
3.לאחר שהנודל מוכנים לסנן ואותם ולהניח בצד.
4.לאחר מכן לוקחים מחבת(רצוי מחבת וואק)שמים את הירקות הקפואים בתוך המחבת ומקפיצים.
5.לאחר שהירקות התבשלו מנמיכים את האש ומוסיפים את הטופו.
6.לאחר שהטופו משחים טיפה מוסיפים את הנודלס ומוסיפים קצת רוטב תילאנדי ושמן סומסום.
מערבים.
7.מורידים מהאש ומוכן לאכילה...

בתיאבון!
חזרה לפורום
  #11  
ישן 13-10-2007, 18:52
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
תפוחי אדמה מוקרמים בחלב קוקוס ותרד.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים

4 תפוחי-אדמה גדולים
3 בצלים
4 שיני שום
כף שמן לטיגון
500 גרם תרד קפוא, לאחר הפשרה
200 גרם חלב קוקוס (חצי פחית שימורים)
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה
  1. עוטפים את תפוחי-האדמה בנייר כסף, ואופים בתנור כשעה וחצי בחום בינוני.
  2. קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את התרד, ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ופלפל.
  5. מטגנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה במשך שלוש דקות ומורידים מהאש.
  6. חוצים כל תפוח אדמה לשניים ויוצקים מהרוטב סמיך על כל מחצית.
  7. מגישים חם.
http://www.anonymous.org.il/rec-potato.htm

אמ.. אני לא ניסתי אבל שירי(חברה שלי) אמרה שזה סוף...)
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #13  
ישן 28-10-2007, 19:59
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
גולש(כופתיות סויה) וירקות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

הוראות הכנה כלייות:
משרים את הכופתיות 3 עד 5 דקות ה ליטר מים רותחים וסננים וסוחטים בעדינות. משקל הכופתיות יגדל ויגיע עד 1 ק"ג.

מוצרים:
שקית 200 גרם כופתיות "סויה מן הכפר"
400 גרם בצל
200 גרם קוביות גזר
200 גרם קוביות פלפל אדם
400 גרם עגבניות מרוסקות
150 גרם אפונה
4 גבעולי סלרי עלים קצוץ
2 כופתיות קטשופ
כף אבקת מרק עוף פרווה כף אבקת מרק בצל
3 שיני שום פלפל לבן, פפריקה מתוקה, רסק פלפל חריף לא חבה (לא חובה)

הוראות הכנה:
- לטגן את כל הירקות בשמן טיגון מהיר
- להוסיף את הכופתיות המסוננות ולערבב
- להוסיף את השום ואבקת המרק ולערבב
- להוסיף מים לפי הצורך ואת שאר החומרים לערבב ולבשל 10 דקות
- ניתן להוסיף בדקות האחרונות בוטנים או שקדים קלויין

בתאבון
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #14  
ישן 28-10-2007, 20:12
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
תפוחי אדמה בציפויי שקדים ורוטב שמנת ופטריות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומריםזמן ההכנה: כ – 40 דקות

להכנת תפוחי האדמה:
5 תפוחי אדמה בינוניים
200 גרם שקדים טחונים, לא מטוגנים עם קליפות
2 ביצים
כף וחצי אבקת ג`ינג`ר
2 כפות מלח
2 כפות פפריקה חריפה (או מתוקה)
1.5 כוס שמן לטיגון

להכנת הרוטב:
1 בצל בינוני (עדיף בצל סגול)
250 גרם פטריות טריות או 1 קופסת שימורי פטריות חתוכות
1 שמנת לבישול (15% שומן)
2 כפות יין אדום
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
מעט אבקת פלפל שחור
חצי כפית כורכום


:אופן ההכנה

להכנת תפוחי האדמה:
*לחתוך את תפוחי האדמה לרוחבו של תפוח האדמה (חתיכות עגולות), מעט יותר עבה מחטיף תפוצ`יפס
*יש לערבב בקערה גדולה את התבלינים, הג`ינג`ר והשקדים.
*בקערה שניה לטרוף במזלג את הביצים.
*לטבול את תפוחי האדמה בביצה ולהופכם משני הצדדים באבקת הציפוי
*להרתיח את השמן במחבת רחבה היטב על אש בינונית +, ולהכניס את תפוחי האדמה עד שישחימו, להפוך ולטגן משני הצדדים (בתום הטיגון לספוג את השמן)

להכנת הרוטב:
*להרתיח את השמן בסיר קטן
*להוסיף לשמן את הבצל כשהוא חתוך דק וארוך, ולבחוש כשתי דקות על להבה בינונית
* להוסיף את התבלינים, היין והפטריות ולהמשיך ולבחוש מידי פעם במשך 5 דקות
*להוסיף את השמנת ולבחוש למשך 3 דקות נוספות

בתאבון...
מתוך: http://pilpel.iba.org.il/Recipe.asp?recipeId=986
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #15  
ישן 28-10-2007, 20:14
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
פטאי תבשיל איטריות תילאנדי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

פטאי: תבשיל אטריות תאילנדי

החומרים

חצי חבילת אטריות אורז
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
2 שיני שום מעוכות
רבע כוס שמן
כפית חמאת בוטנים
קורט מלח
שלוש שיני שום
חצי כרוב
2 גזרים
כוס נבטים סיניים
2 בצלים ירוקים
כפית סוכר חום
3 כפות רוטב סויה
שמן לטיגון
חופן בוטנים לפיזור


ההכנה

משרים את האטריות בקערה עם מים רותחים למשך 3 דקות, מסננים ומחזירים לקערה.

בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים 2 כפות סוכר, 2 כפות רוטב הסויה, 2 שיני שום, רבע כוס שמן, כפית חמאת בוטנים וקורט מלח.

שופכים את הרוטב לקערת האטריות ומערבבים, עד שהרוטב נספג בכל האטריות.

חותכים את הכרוב ואת הגזר לרצועות ופורסים את הבצל.

מקפיצים בווק 3 שיני שום מעוכות, את הגזר, הכרוב, הבצל והנבטים.

מוסיפים כפית סוכר חום ו-3 כפות רוטב סויה, מוסיפים את האטריות, מקפיצים שתי דקות נוספות ומורידים מהאש.

מפזרים מעל בוטנים ומגישים חם.

זה מתכון ישן שמצאתי אצלי בבית הוא מתוך: http://www.anonymous.org.il/
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #16  
ישן 28-10-2007, 20:17
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
לביבות בטטות(אחד הדברים הטעימים)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים

2 בטטות בינוניות
כוס קמח
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
ארבע כפות מים
שמן או מרגרינה לטיגון

ההכנה
  1. קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים בסיר מים עד להתרככותן ומסירים מהאש.
  2. מסננים את הבטטות, מעבירים לקערה מועכים את הבטטות לממחה באמצעות מזלג.
  3. מוסיפים לקערה את הקמח, המלח, הפלפל והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים במחבת שמן או מרגרינה, בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים - במחבת מכוסה ועל אש נמוכה - עד להשחמה. מגישים חם.
פורסם לראשונה סזכיות בעלי החיים השבוע.
מתוך: http://www.anonymous.org.il/rec-batata.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #17  
ישן 28-10-2007, 20:20
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
אגרול עם ירקות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

מתכון: אגרול עם ירקות

רכיבים:
200 גרם נבטים , ניתן להשתמש גם בנבטי שעועית
3 גבעולי סלרי
½ יחידה כרוב , בגודל קטן עד בינוני
3 יחידות בצל יבש
1 יחידה גזר
2 כפות קמח
1 כפית מלח
לפי הטעם שמן , כמות המספיקה לטיגון עמוק
2 כוסות קמח , עבור הבצק
¾ כוס מים , עבור הבצק
½ כפית מלח , עבור הבצק

אופן הכנה:
להכנת הבצק:
בקערה של מיקסר מערבבים את הקמח עם המלח והמים. לשים ומקציפים את העיסה במיקסר במשך 10 דקות. התערובת צריכה להפוך לבצק גמיש ורך. במידה ובמהלך הלישה מתקבל בצק יבש מדי , ניתן להוסיף מעט נוזלים.

כאשר הבצק מוכן, נפזר קמח על הידיים, כדי שלא ידבק אליהן הבצק , נוציא את כדור הבצק ונניח אותו למשך כ- 20
דקות במנוחה.
את הבצק מרדדים באמצעות מערוך, לשני עלי בצק דקים בגודל של 45 סמ' על 45 סמ' כל אחד.
את העלים נחתוך לריבועים שווים בגודל של 15 סמ' על 15
סמ' כל אחד.
עדיף להכין הכל בסמוך למועד הטיגון - כדי למנוע התייבשות
הבצק.

הכנת המילוי:
את הנבטים , הסלרי הכרוב והבצל קוצצים לרצועות, את
הגזר מגרדים בפומפיה גסה.
מטגנים את הכרוב והבצל, בווק או במחבת גדולה, עם מעט שמן
וזאת למשך 2 דקות. מוסיפים את שאר הירקות, וממשיכים לטגן למשך 3 דקות נוספות,, עד שיהפכו כהים מעט יותר, אך לא יותר מדי, כדי לא יאבדו מפריכותם.
מוסיפים את שתי כפיות הקמח, מערבבים כדקה ואחר כך מכבים את האש ונותנים למילוי להתקרר.

עתה נמלא את ריבועי הבצק הקטנים במילוי שהכנו, כל ריבוע
בצק יכיל כף גדושה של מילוי. את הריבועים נגלגל בצורה של
סיגר, אך שקצותיו יגולגלו כלפי פנים, כדי שלא יצא המילוי
בעת הטיגון. את קצוותיו של הסיגר נדביק באמצעות הרטבה קלה של הבצק במעט מים.

את האגרול מטגנים בשמן עמוק, במחבת גדולה או בווק. כל 4 אגרולים יוכנסו בזהירות לשמן רותח, ונטגנם עד שיזהיבו מצד אחד, אחר כך נסובב כדי שיטוגנו גם מהצד השני.
לאחר הוצאתם מהשמן, רצוי להניח על נייר סופג כדי להפטר
משמן מיותר, ורצוי להגישם חמים ופריכים.

הערות:


מתוך:
http://www.goodfood.co.il
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #18  
ישן 28-10-2007, 20:23
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
ירקות בחלב קוקוס בנוסח תאילנדי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

רכיבים:
1 כף שמן
2 בצלים קלופים וחתוכים לפלחים
1 כפית כמון טחון
150 גרם כרובית חתוכה (מופרדת לפרחים)
1 פלפל אדום קצוץ
שני גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות אלכסוניות
½ 1 כוס (185 גרם) דלעת מגוררת
1 כוס (250 מל) חלב קוקוס
1 כוס ציר ירקות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
150 גרם שעועית ירוקה
1 כף כוסברה טרייה קצוצה

אופן הכנה:
מחממים את השמן בווק ומוסיפים את הבצל והכמון. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים פלפל אדום, סלרי ודלעת ומטגנים עד לריכוך.
מוסיפים את חלב הקוקוס, ציר הירקות ורוטב הצ'ילי ומביאים לרתיחה.
מבשלים ללא כיסוי עד לריכוך הירקות כמעט לחלוטין.
קוטמים את קצוות תרמילי השעועית (אם הם טריים) ומוסיפים לווק יחד עם שאר המרכיבים. מבשלים עד שהשעועית מתרככת.
מגישים עם אורז מאודה.

מתוך:http://www.anonymous.org.il/veg.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #19  
ישן 28-10-2007, 20:27
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
בורקס טופו(אין לכם מושג כמה שזה טעים:D)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים

400 גרם בצק עלים קפוא
300 גרם טופו
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית כמון
חצי כפית אורגנו
מלח לפי הטעם
2 כפות שומשום

ההכנה
  1. מפשירים מראש את הבצק בטמפרטורת החדר.
  2. מפוררים את הטופו בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר החומרים, פרט לשומשום ומערבבים היטב.
  3. חותכים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ברוחב של כעשרה סנטימטרים.
  4. מניחים כשליש מהמלית בשורה במרכז המלבן ומקפלים מעליה את שולי המלבן, לקבלת צורת גליל. מדביקים את השוליים עם מעט מים (לחילופין ניתן למלא את הבצק בכל צורה מקובלת של בורקס).
  5. מפזרים את השומשום בתבנית. אפשר למרוח מעט בשמן לקבלת גוון מבריק. מניחים את שלושת הגלילים הממולאים על התבנית, עם הקפל כלפי מטה.
  6. חורצים בסכין מספר חריצים לרוחב החלק העליון. אופים בחום בינוני במשך כ 25 דקות.
מתוך: http://www.anonymous.org.il/rec-bortofu.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #20  
ישן 28-10-2007, 20:30
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
ארוחת מחבת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים

1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 בצל חתוך לטבעות דקות
כ- 80 גרם אטריות אורז (לפני בישול)
גוש טופו קשה (כ- 300 גרם. אפשר להשתמש בטופו מתובל)
חופן אגוזי קאשיו
חופן נבטי מש
חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק (רק עלים)
מעט רוטב סויה או טריאקי
מלח, פלפל, כורכום ותערובת תבלינים אהובה
שמן לטיגון

ההכנה
  1. מרתיחים מים, מניחים בקערה את אטריות האורז ושופכים אליה את המים הרתוחים עד שהם מציפים את האטריות. מכסים, מחכים מספר דקות עד לריכוך האטריות ומסננים.
  2. בינתיים חותכים את גוש הטופו לקוביות ומערבבים עם רוטב הטריאקי והתבלינים. שופכים למחבת משומנת והופכים את הקוביות עד שהן משחימות.
  3. מוסיפים את הגזר והבצל ומערבבים עד שהם מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את כל שאר הרכיבים: האטריות, הנבטים, האגוזים והפטרוזיליה.
  5. מערבבים, ומבשלים במשך כחמש דקות.
  6. טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הצורך. מגישים חם.
מתוך:
http://www.anonymous.org.il/rec-pan2.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #21  
ישן 28-10-2007, 20:33
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
פשטידת איטריות:)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים

חבילה (400 גרם) אטריות דקות
½ שקית לקט ירקות קפואים
5 כפות אבקת מרק
2 כפות שום כתוש
2 כפות עשבי תיבול מיובשים (מיורן, אורגנו, בזיליקום וכדומה)

ההכנה
  1. מרתיחים מים ומוסיפים את לקט הירקות.
  2. כשהמים מגיעים שוב לרתיחה מוסיפים את האטריות ואת אבקת המרק ומערבבים.
  3. לאחר 5 דקות, כשהאטריות מתרככות, מורידים מהאש ומסננים.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ואת עשבי התיבול ומערבבים.
  5. יוצקים את התערובת לקערה או לתבנית עמוקה, מכסים ומצננים.
  6. מכניסים את הקערה למקרר ומגישים קר
בתאבון

את המתכון הזה קיבלתי מחברה היא קיבלה אותו מאמא שלה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #22  
ישן 28-10-2007, 20:38
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
פתיתים עם קוביות טופו ובטטה
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "פשטידת איטריות:)"

החומרים

כוס וחצי פתיתים אפויים (מומלץ להשתמש בפתיתים אפויים מקמח מלא, שאותם ניתן להשיג בחנויות טבע)
1 בטטה גדולה
1 בצל
חצי חבילת טופו (150 גרם)
עשרה גבעולי בזיליקום - עלים בלבד
רבע כוס רוטב סויה
שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
  1. חותכים את גוש הטופו לקוביות קטנות ומשרים את הקוביות ברוטב הסויה.
  2. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עמוקה במשך כחמש דקות.
  3. מוסיפים למחבת את הפתיתים ומערבבים. לאחר שתי דקות מוסיפים למחבת כוס וחצי מים, ומכסים את המחבת.
  4. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת נפרדת. מסננים את קוביות הטופו ומוסיפים לבצל המיטגן. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל והטופו מזהיבים.
  5. מוסיפים את הבצל ואת הטופו המטוגנים למחבת הפתיתים ומערבבים.
  6. קוצצים את עלי הבזיליקום, מוסיפים למחבת, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים.
  7. מורידים מהאש לאחר שכל המים נספגו והפתיתים התרככו (בין עשר דקות לרבע שעת בישול). מגישים חם.
ותודה ענקית לטלי המקסימה שהביאה לי את המתכון
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #25  
ישן 28-10-2007, 20:45
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
פילאף אורז חומוס וקישואים
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "פשטידת תירס מדהימה של בני סידא"

כוס גרגרי חומוס (עדיף קפואים)
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק (אני מעדיפה קצוץ גס)
1/2 1 כוסות אורז
מלח ופלפל שחור
3 כוסות מרק עוף
שמן (לטיגון הקישואים)
500 גר' קישואים, חתוכים על קליפתם לרצועות עבות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

1. גרגרי חומוס* - אם משתמשים בקפואים-מוכנים, מבשלים במי מלח רותחים כ-5 דקות. מסננים.
במידה ולא - יש להשרות את הגרגרים במים למשך הלילה, לסנן ולשטוף. לבשל במים כשעתיים על להבה נמוכה עד שהחומוס יתרכך מאוד. לסנן.

2. מחממים בסיר כבד את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות.
3. מוסיפים את החומוס, מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את המרק. מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שהאורז יהיה מוכן.
4. בינתיים מחממים במחבת שמן, ומטגנים את הקישואים עד שיזהיבו. מוסיפים לאורז את הקישואים ומערבבים קלות. (אם רוצים - מוסיפים גם פטרוזיליה).
מגישים חם.

מתוך: בני סיידא -"בישול בלקני".
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #26  
ישן 28-10-2007, 20:48
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
המבורגר צמחוני משבבי סויה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

חומרים:
2 כוסות שבבי-פתיתים סויה (ניתן למצוא על מדף המוצרים הטבעיים בסופר(
3/4-1/2כוס פירורי לחם לא מטובלים
4 ביצים
½ כוס שבבי בצל
3 בצלים ירוקים (או יותר אם רוצים), או גבעולי כרישה (רק החלק הלבן(
6 כוסות מים חמים
3 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס טרי
קורטוב אגוז מוסקט מגורר
חצי כפית פפריקה מתוקה
אפשר להוסיף גם ½ כפית בהרט (רק אם אוהבים)
מעט רוטב סויה "תמרי" (זה רוטב הסויה היחיד ללא מונסודיום גלוטמט וללא חומרים משמרים, או צבע מאכל קרמל)
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
משרים את שבבי הסויה במים ל-20 דקות, סוחטים היטב מהנוזלים
מערבבים עם שאר החומרים ומשהים במקרר ל-1/2 שעה עד שעה
מורחים את כפות הידיים במעט שמן, יוצרים קציצות בגודל של המבורגר, ומטגנים כמו קציצות.

בתיאבון.

תודה לטלי המדהימה על מתכון המצויין
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #27  
ישן 28-10-2007, 20:52
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
המון המון המון מתכונים לקציצות צמחוניות:)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

לביבות ירק
רכיבים:
2 גזרים מגוררים
2 קישואים מגוררים (לא מקולפים)
תפוח אדמה גדול מגורר (ומקולף כמובן)
פטרוזיליה קצוצה דק (אני אוהבת לשים כמות גדולה)
כוסברה קצוצה (אם אוהבים)
בצל קצוץ דק
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
זילוף של שמן זית
פירורי לחם או קמח מצה "כמה שנכנס"

אופן הכנה:
לסחוט את הירקות המגוררים כדי להוציא עודף נוזלים ולהעביר לקערה.
לערבב היטב את כל המצרכים (מאד טוב ללוש ביד) ולטגן בשמן משני הצדדים עד להזהבה.


לביבות תופח אדמה
רכיבים:
5 תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים גס
בצל גדול קצוץ דק
3 ביצים
קמח מצה או קמח רגיל "כמה שתופס"
מלח
פלפל שחור
זנגוויל טחון (רבע כפית)
שמן לטיגון

אופן הכנה:
לסחוט היטב את תפוחי האדמה והבצל ולהעביר לקערה גדולה.

לערבב עם יתר המצרכים.

ליצור לביבות גדולות ושטוחות ולטגן בשמן (רצוי קנולה) משני הצדדים עד שיזהיבו ויהפכו פריכות .

קציצות אגוזים
רכיבים:
50 גר' אגוזי קשיו
100 גר' אגוזי מלך
80 גר' בצל קצוץ
80 גר גזר
100 גר' עלי סלרי
1 כף רוטב סויה
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
שמן זית + שמן חמניות לטיגון

אופן הכנה:
לטחון את האגוזים והירקות.
לערבב עם הסויה, הביצים ופירורי הלחם.
ליצור כדורים קטנים
לטגן במעט שמן זית מעורב עם שמן חמניות.


קציצות אורז קשקבל ובזיליקום ברוטב עגבניות וחצילים
רכיבים:
600 גרם אורז מבושל קר
125 גרם גבינת קשקבל עדיף כבשים - מגוררת
1 כוס עלי בזיליקום שטופים
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 ביצים טרופות
1/2 1 כוסות פירורי לחם
שמן לטיגון

לרוטב
1 חציל חתוך לקוביות
4 כפות שמן
10 שיני שום
2 פלפלים חריפים יבשים - קצוצים גס
750 גרם עגבניות בשלות מקולפות ומרוסקות
5 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
3 כפות בזיליקום קצוץ גס

אופן הכנה:
מניחים את האורז והקשקבל בקערה. מועכים במעבד מזון את הבזיליקום, 2 ביצים 4 כפות פירורי לחם למחית חלקה ומוספים לקערה, מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל ומשהים במקרר למשך כ-30 דקות צרים מהתערובת קציצות קטנות כ-15-20 קציצות טובלים כל קציצה בביציחם הטרופות ובפרורי לחם ומטגנים בשמן עד שיזהיב ושומרים בצד.
משרים את קוביות החצילים במים עם מעט מלח גס למשך כ-30 דקות מסננים את המים, שוטפים היטב את החצילים. מייבשים ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב. מסננים מהשמן ושומרים בצד.
מניחים בסיר רחב את השמן, השום והפלפלים ומטגנים על אש נמוכה כדקה. מוסיפים את העגבניות, רסק, מים, סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות מוסיפים את הקציצות ומבשלים 10 דקות נוספות.
מוסיפים את החצילים והבזיליקום הקצוץ, מתקנים תיבול ומבשלים 5 דקות נוספות

קציצות גבינה ברוטב עגבניות


רכיבים:
250 גרם גבינה צפתית
250 גרם גבינה לבנה %5 או %9(תלוי בדיאטה)
1/2-1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה
1 ביצה
שמן לטיגון

לרוטב העגבניות :
1 קופסת עגבניות מרוסקות
בצל חצוי לשניים
3 שיני שום
1 גזר חצוי

אופן הכנה:
מועכים את הגבינה הצפתית במזלג לפירורים.
מוסיפים את הגבינה הלבנה ומועכים יחד. מוסיפים
את פירורי הלחם והביצה ומערבבים הכל עד
שהתערובת אחידה. מכסים בניילון ומכניסים למקרר
למשך הלילה.
צרים קציצות וטובלים בפירורי לחם או קמח צמה.
מטגנים עד להזהבה משני הצדדים .
מוציאים ומספיגים מעודפי השמן.

בסיר נפרד מבשלים את הבצל, השום הגזר
והעגבניות המרוסקות. מביאים לרתיחה וממשיכים
לבשל על אש נמוכה עד שהרוטב סמיך. מכניסים
פנימה את הקציצות ומבשלים כ- 20 דקות.

קציצות מנגולד(תרד)
רכיבים:
צרור עלי סלק
2 פרוסות לחם שרוי וסחוט
פפריקה,כמון
1 כף שום כתושה
1 ביצה
קמח רגיל או מצה

אופן הכנה:
לשטוף ולנקות את עלי הסלק היטב, לבשל במי מלח עד שהם רכים, כרבע שעה. לסנן, לטחון עם פרוסות הלחם הסחוט, להוסיף פפריקה, כמון, שום כתוש וביצה.
אם יש צורך להוסיף קמח רגיל או מצה לתערובת, לערבב הכל ולטגן לקציצות



כל המתכונים מתוך: שום פלפל ושמן זית...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול


נערך לאחרונה ע"י אשת דשא בתאריך 28-10-2007 בשעה 21:01.
חזרה לפורום
  #28  
ישן 28-10-2007, 21:30
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
מתכונים להמבורגרים מין הצומח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

בורגר עדשים ופטריות


ל-18 קציצות

מרכיבים:
סלסלת פטריות שמפיניון
כוס בצל קצוץ
1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
3 כוסות עדשים מונבטות
1/2 1 כוסות אגוזי מלך קצוצים
200 גרם רסק עגבניות
12 כפות גדושות זרעי פשתן טחונים
6 כפות גדושות נבט חיטה
10 שיני שום
4 כפות טחינה גולמית
4 כפות מים
4 כפות רוטב סויה
10-6 כפות שמרי בירה
5 כפות חומץ תפוחים
חצי צרור בזיליקום טרי
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כפיות פלפל שחור

אופן הכנה:
קוצצים את הפטריות ומאדים עם הבצל והסלרי הקצוצים. מוסיפים את העדשים והאגוזים ומערבבים את כל המרכיבים הנוספים.

יוצרים קציצות (מומלץ להיעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ) ומניחים על נייר אפייה או תבנית מעט משומנת.

אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. הופכים את הבורגר ואופים 15 דקות נוספות.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש בלחמניה מקמח מלא עם מיונז טבעוני, מלפפון קצוץ, עגבניה, בצל, חרדל וקטשופ.


סויבורגר - קציצות סויה

מרכיבים:
1 שבבי סויה (פתיתים טחונים)
2 כוסות מים רותחים
100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
כף פפריקה מתוקה
כפית בזיליקום יבש
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
בצל גדול
שמן לטיגון
1/2 1 כוסות פירורי לחם

אופן הכנה:
מערבבים בקערה את שבבי הסויה עם המים, רסק העגבניות והתבלינים.

קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים למחבת את תערובת הסויה, מערבבים ומטגנים במשך 3 דקות.

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים.

לאחר מספר דקות, כשהתערובת מתקררת מעט, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת משני הצדדים.
סייטן על האש

מכיוון שלא ניתן לצלות על האש מוצר נטול שומן לחלוטין (בלי שיתפחם), הסייטן מאפשר לנו להוסיף שומן בריא מהסוג הרצוי (קנולה, זית) ובכמות הרצויה לנו. את השמן כדאי להוסיף למרינדה שבה משרים את נתחי הסייטן לפני הצלייה וגם להבריש מדי פעם את הפרוסות הנצלות במעט שמן או במרינדה (באמצעות מברשת אפייה או מזלג הנעוץ בחצי בצל). בשל היעדר השומן בסייטן עצמו, מומלץ להימנע מצלייה בטמפרטורה גבוהה מדי.
1. מפשירים את גוש הסייטן (ניתן להפשיר במיקרו על העוצמה הנמוכה ביותר לדקות ספורות).
2. חותכים ל"סטייקים" (פרוסות) בעובי של 1 ס"מ ו/או לשיפודים (קוביות).
3. מערבבים את הסייטן החתוך במרינדה ומשרים בתוכה (מחצי שעה עד שלושה ימים). טיפ: נוח להשרות בשקית ניילון (רצוי עם סגירה מובנית) לאחר מילויה והוצאת האוויר.
4. משפדים את קוביות הסייטן על שיפודים (רצוי בשילוב עם בצלצלים ועגבניות שרי).
5. צולים על הגחלים, ומדי פעם מורחים במעט שמן (זית/קנולה) או בנוזלי המרינדה, והופכים.
6. מגישים ואוכלים כמו בשר: על צלחת או בתוך פיתה עם חומוס וחמוצים. בתיאבון!

מרינדה טיפ:
ניתן להשתמש בכל מתכון המשמש למרינדת בשר. ניתן להרכיב את המרינדה משילובים שונים של המרכיבים הבאים: שמן זית / קנולה; רוטב צ'ילי חמוץ מתוק; רוטב סויה / טריאקי; יין אדום / לבן; בצל קצוץ / ריבת בצל; שום כתוש; ותבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, כמון, וכו' (או תערובת מוכנה ל"על האש").



כל המתכונים מתוך: http://www.anonymous.org.il/veg.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #29  
ישן 03-11-2007, 10:48
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
מק אנד צ'יז- פסטה עם גבינה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים (3 מנות)

3/4 1 כוסות פסטה מסוג מקרוני
1/4 כוס מרגרינה (50 גר'), עדיף מרגרינה ללא שומני טראנס (שומנים מוקשים)
1/4 כוס קמח לבן רגיל
3/4 1 כוסות מים רותחים מהקומקום
3/4 כפית מלח
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
קורט כורכום (לא חובה, לצבע הצהוב)
1/8 כוס שמן קנולה או שמן רגיל אחר (אבל לא שמן זית)
1/2 כוס פתיתי שמרי בירה (להשיג בחנויות טבע)

ההכנה
  1. לבשל את המקרוני עם מלח על-פי הוראות היצרן. להעביר למסננת, לשטוף במי ברז ולסנן היטב.
  2. ממיסים את המרגרינה בסיר בינוני על אש נמוכה. לאחר שנמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כלי הקצפה או עם כף. מגבירים את האש לבינונית וממשיכים לערבב עד למרקם חלק, כשהתבשיל מבעבע קצת.
  3. מוסיפים את המים הרותחים, המלח, רוטב הסויה, השום והכורכום ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על האש הבינונית עד שמסמיך ומבעבע.
  4. מוסיפים את השמן ופתיתי שמרי הבירה, מערבבים היטב לכמה שניות עד שמבעבע ומכבים את האש.
  5. בקערה גדולה מערבבים חלק מהרוטב ביחד עם הפסטה שסוננה, אך משאירים קצת רוטב בשביל לצקת אחר-כך מעל הפסטה.
  6. מעבירים את תכולת הקערה לכלי עמוק ולא גדול שמתאים לאפייה בתנור, ויוצקים את שאר הרוטב ששמרנו מעל הפסטה.
  7. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתוכנית אפייה למשך 15 דקות, ואז לשנות לתוכנית גריל ולהמשיך לעוד כמה דקות בודדות.
אחד הדברים הטעימים באחריות
http://www.anonymous.org.il/rec-mcncheese.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #30  
ישן 03-11-2007, 10:51
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
לאוהבי הזאנר- סושי צימוחני:)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים

4 דפי אצות
½ כוס אורז סושי
כוס מים
כף חומץ בן יין או בלסמי
½ כפית סוכר
½ כפית מלח
2 אבוקדו
2 גזרים

ההכנה
  1. מבשלים את האורז בסיר מכוסה עם מים במשך כ-20 דקות. משאירים את הסיר סגור במשך 20 דקות נוספות.
  2. מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר והמלח, מוסיפים לאורז ומערבבים היטב.
  3. פורסים את האצות, ומניחים עליהן שכבה דקה של אורז. משאירים מהשוליים הרחוקים של האצה כ-4 ס"מ נקיים מאורז.
  4. חותכים את הגזרים ואת האבוקדו לרצועות מאורכות (גפרורים).
  5. ליד השוליים הקרובים של האצה מניחים רצועת גזר ורצועת אבוקדו לכל רוחב האצה ומגלגלים לאורך.
  6. מרטיבים מעט את השוליים הרחוקים של האצה, כדי שיידבקו, ומהדקים.
  7. פורסים את הגלילים ברוחב 2 ס"מ ומגישים קר.
באופן אישי אני לא אוהבת אוכל סיני אבל חברה שלי אמרה שזה אחד המתקונים השווים ושזה אפילו יותר טוב מהסושי הלא צימחוני
http://www.anonymous.org.il/rec-sooshi.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #31  
ישן 03-11-2007, 10:55
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
שיפודים מן הצומח:)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

הולכים למגל משפחתי/חברים ונמאס לכם להסתכל על כולם ולא לאכול???
אז הנה הפיתרון האידיאלי בשבילכם



החומרים

250 גרם טופו חתוך לקוביות
1 כוס רוטב סויה או טריאקי
קוביות ירקות לפי בחירה: חצילים, בצל, פטריות, עגבניות, בטטה, קישוא



ההכנה
  1. משרים את קוביות הטופו עם קוביות הירקות ברוטב למשך מספר שעות.
  2. משחילים את קוביות הטופו וקוביות הירקות על השיפודים וצולים בתנור כ-15 דקות.
אני הכנתי לעצמי כזה במנגל המשפחתי האחרון(אומנם השתמשתי עם מנגל פרטי משלי כדי שחלילה לא יהי לי טעם של בשר לשיפוד..)
ולמי שרוצה לשדרג.. אפשר להוסיף קוביות חלומי זה מקפיץ את השיפודים בכמה רמות
בתאבון
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #32  
ישן 03-11-2007, 10:59
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
בלינצ'ס פיטריות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים למילית
סלסלת פיטריות שמפניון
בצל
7 שיני שום
שמן לטיגון
קורט מלח ופלפל שחור
2 כפות טחינה גולמית



החומרים לבצק כוס קמח מלא
כוס קמח לבן
כפית אבקת אפייה
כפית מלח
2 וחצי כוסות מים
כף שמן



ההכנה
  1. קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים במחבת כ-3 דקות.
  2. פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים למחבת, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מטגנים יחד כ-5 דקות נוספות. לאחר ההסרה מהאש מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
  4. מערבבים את חומרי הבצק בקערה עד לקבלת עיסה נוזלית אחידה.
  5. משמנים קלות מחבת, וכשהמחבת חמה גודשים מצקת מרק בעיסה ויוצקים למרכז המחבת. מסובבים את המחבת כך שנוצרת שכבה דקה מאוד של העיסה, המכסה את כל פני המחבת.
  6. לאחר כדקה הופכים בזהירות ומטגנים למשך מספר שניות על הצד השני. חוזרים על הפעולה עד לגמר העיסה.
  7. מניחים כף גדושה מהמלית כסנטימטר מצדו האחד של כל עלה בלינצ'ס ומגלגלים.
אחד הפיבוריטים שלי.. כן כן את זה אני יודעת להכין בעצמי
שבא לי פינוק אמיתי זה בדיוק מה שאני מכינה
http://www.anonymous.org.il/rec-blintzesmash.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #33  
ישן 03-11-2007, 11:01
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
לחם טופו ותירס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

החומרים

2 כוסות קמח תירס
כוס קמח מלא
כוס קמח לבן
כפית וחצי מלח
2 כפיות אבקת אפייה
225 גרם טופו
כוס וחצי מים
רבע כוס שמן
2 כפות רוזמרין קצוץ (או עשב תיבול אחר)

ההכנה
  1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  2. מערבבים את שלושת סוגי הקמח, המלח, אבקת האפייה והרוזמרין.
  3. מעבדים במעבד מזון את הטופו, המים והשמן לתערובת אחידה.
  4. מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחידה.
  5. משמנים תבנית אפייה מוארכת ויוצקים לתוכה את התערובת.
  6. אופים 20 דקות.
את זה עדיין לא ביקשתי מאמא שלי להכין אבל זאת הולכת להיות הבקשה שלי ביום ראשון על הבוקר

http://www.anonymous.org.il/rec-cornbread.htm
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #36  
ישן 11-12-2007, 13:25
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
אנטי פסטי ירקות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "מתכונים צמחוניים/טבעוניים:)"

זמן הכנה:
חצי שעה עד שעה


מרכיבים:
ירקות: בטטה, קישואים, פלפלים אדומים, פלפלים ירוקים, חצילים, בצלים סגולים.


תיבול: חומץ בלסמי, דבש, שמן זית, עלי רוזמרין, שום, פלפל שחור גרוס, מלח גס, יין אדום, אבקת מרק בצל, אורגנו.

אופן ההכנה:
  • בטטה - לקלף בטטה ולחתוך למקלות, לתבל במעט חומץ בלסמי, דבש שמן זית, עלי רוזמרין, שום פרוס, פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס. לשים בתבנית נייר פרגמנט ולאפות בתנור כ- 20 דקות בחום של 250 מעלות.
  • קישואים ופלפלים אדומים ו/או ירוקים - פורסים את הקישואים שיהיו ברוחב של כ - ½ ס"מ ואת הפלפלים חותכים ל - 4 חלקים. מתבלים עם שמן זית, שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור גרוס ועלי רוזמרין. לשים בתבנית נייר פרגמנט ולאפות בתנור כ- 15 דקות בחום של 270 מעלות.
  • חצילים - לחתוך אותם לטבעות ולהשרות אותם במים ומלח. לתבל אותם עם שמן זית, שום פרוס, עלי רוזמרין, מלח גס, ופלפל שחור גרוס.
  • בצל סגול - לחתוך לחצי ולשים בתבנית עמוקה. לשים בקערה יין אדום, חומץ בלסמי, דבש, שמן זית, טיפה אבקת מרק בצל, מלח גס, פלפל שחור גרוס ואורגנו. לשפוך את תוכן הקערה לתבנית ולכסות בנייר כסף. לאפות בתנור כ - 20 דקות בחום של 200 מעלות ואז להוריד את נייר הכסף ולהמשיך עוד כמה דקות עד שהבצלים ישחימו.
הערות והמלצות:
אופן ההגשה: לשים בצלחת גדולה ושטוחה מעט מכל סוג.

לפי המתכון הסודי של עידן
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום
  #37  
ישן 11-12-2007, 13:27
צלמית המשתמש של אשת דשא
  אשת דשא אשת דשא אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.12.04
הודעות: 5,680
סלט אספרגוס עם ויניגרט תפוז וריחן
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי אשת דשא שמתחילה ב "אנטי פסטי ירקות"

מרכיבים:
600 מל' מיץ תפוזים סחוט טרי
40 יחידות אספרגוס קלוף וחלוט (לאחר בישול קצר במים רותחים וצינון)
30 גרם עולש (אנדיב) חתוך לרצועות דקות
300 גרם פילטים של תפוז (פלחי תפוזים קלופים)
50 מל' שמן ריחן
10 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
  • 1. שמים את מיץ התפוזים בסיר על אש נמוכה ומבשלים עד שיתרכז לחצי כמות. מצננים היטב.
  • לעשיית הויניגרט
  • 2. מערבבים את שמן הריחן עם תרכיז מיץ התפוזים.
  • 3. מסדרים 4 אספרגוס על כל צלחת ומברישים מעליהם את הויניגרט.
  • 4. מקשטים עם העולש, פלחי התפוזים והצנוברים.
  • * שמן ריחן מכינים על ידי טחינת ריחן קצוץ במעבד מזון עם שמן זית במשך מספר דקות. ניתן לסנן אותו לאחר מכן לקבלת מרקם עדין.
מתוך מתכון בלאשה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תודה לפיינטבול

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:16

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר