26-07-2007, 16:29
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
צחוק צחוק אבל יום אחד באביב 97 הייתי בצוות שמירה בגדוד בנפח (הגדוד עצמו היה בקו בדרום הר חברון). כולנו שמחנו מאד כשהרס"ג פארג' הודיע לנו להפסיק לעבוד על הטנקים (החלפנו הנעים לכל הגדוד) לעלות על מדי ב' נקיים ולגשת למנחת של האוגדה לטיסה במסוק.
זה היה יכול להיות מרענן לטוס במסוק במקום לנבוח בעמדות ולטפל בטנקים, אבל כשהגענו למנחת התבררה לנו מטרת הטיסה. הסתבר שאנחנו עומדים לשחזר את אסון המסוקים ולצורך כך אספו שבעים ומשהו חיילים מיחידות שונות באוגדה. אף אחד לא חשב מה זה יכול לעשות לנו שאיבדנו חברים על המסוקים האלו ושחלקנו "פיספס" את הטיסה שהתרסקה.
לקח כמה שעות של התמרמרות, התחמקויות וכמה דמעות של חלק מהחיילים כדי שלמישהו יפול האסימון. השיחזור התבצע כשעל המסוקים הועמסו שקי חול. לשקים ולחול שלום. אני חושב שזו הייתה אחת הפעמים שבה יותר שמחתי לחזור לעבוד על הטנקים.