23-07-2007, 18:07
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
טוב... אז עשיתי בירור קטן, והנושא בעייתי עבורך...
ה IP שאתה יוצא ממנו, נראה ה IP החיצוני היחיד שיש לכם. מוקצית לכם מ 012 תת רשת של 4 כתובות IP בדיוק, שמתוכן אחת ה Default Gateway, אחת היא ה Broadcast ואחת היא ה Network, מה שמשאיר כתובת IP בודדת אחת בדיוק לשימוש - והיא נמצאת בשימוש על ידי שרת הדואר שלכם.
שרת ה DNS אשר מבצע resolve הפוך לכתובת ה IP המדוברת הוא pdns.goldenlines.net.il - מה שאומר שרת שאינו בשליטתך (אבל אפשר לבקש מהם).
היכן כאן הבעייה?
הבעייה היא שכדי לא להרשם בכל מיני רשימות שחורות, הרבה מאוד ספקי אינטרנט מצפים היום שלשרת הדואר השולח אליהם דוא"ל יהיה reverse DNS, ויתרה מזאת, שהתשובה שמקבלים ב reverse DNS, אחרי שעושים עליה forward DNS, תחזיר את אותו IP מקורי - ובנוסף לכך - שרת הדואר עצמו צריך להזדהות עם אותו השם כשמישהו מתחבר אליך בחזרה לרשומת ה MX של הדומיין שלך (כל הנ"ל לא חובות של הפרוטוקול, אלא בדיקות שנעשות על ידי ספקים כדי למנוע כמה שרק אפשר ספאם ממקומות לא מוסדרים... היום, אגב זה לא מה שקורה, יש זיהוי אחר...)
עכשיו, אם אתה רוצה לשנות את זה, אין שום בעייה. זה אומר שתצטרך לשנות שלושה דברים:
1. את השם שאיתו השרת מזדהה כשהוא מקבל אימיילים (לא חובה אם אתה רוצה להשאיר לא תקין כמו היום)
2. להפנות הוסט כלשהוא אל כתובת ה IP של שרת הדואר שלך (רשומת A מהכתובת לכיוון ה IP)
3. אחרי שזה פועל, לפנות ל 012 ולבקש מהם לשנות את רשומת ה PTR של ה IP שלך כך שתצביע בחזרה אל ההוסט שאתה הפנית אל ה IP.
הנ"ל יעבוד.
רק מה?
מעכשיו שאנשים יקבלו חיבורים משרת הדואר שלך, הם יראו את הכתובת שאתה הפנית... אם זה סבבה, אז סבבה! אם לא, לעומת זאת... יש לי הרגשה שאיזה מנהל רשת לא יסכים
אפשרות נוספת - וזה כבר ממש אקרובטיקה - אפשר לבקש הקצאה של עוד כתובות IP ולהשתמש בכתובת IP אחרת עבורך (הגדרת NAT סטטי מכתובת חיצונית (חדשה, שתוקצה לכם) לכתובת הפנימית שלך - וכמובן אותו דבר בכיוון ההפוך - יש לשים לב שלא כל ציוד רשת יודע לעשות את זה!)
בחקירה קצת יותר מעמיקה - גיליתי שיש עוד טווח כתובות של Class C שלם (255-3 כתובות שימושיות בעצם) ששייך אליכם - והטווח הזה הוא 212.116.190.0 - 212.116.190.255. אני לא יודע מי מחובר אליו, אבל יש לי הרגשה שיש שם לפחות שרת אקסצ'יינג' אחד אם זה עוזר נסה לראות אם אתה יכול איכשהוא להשתמש בזה...
זהו נראה לי
עוד משהו?
|