אני חושב שהתפאורה והצילום היו על הפנים מכמה סיבות-
ראשית- לא בכל סרט זה ככה, אבל סרט כמו הארי פוטר, חייב להיות קשור איכשהו לסרטים הקודמים בסדרה. אז נכון שארבעה במאים שונים הוציאו את חמשת הסרטים, אבל בארבעת הסרטים הקודמים היתה איזשהי עקביות, והיה איזשהו הגיון בתפאורה- הטירה של בית הספר על כל חלקיה, הבקתה של האגריד, עולם המוגלגים, עולם הלא-מוגלגים וכולי. בכל ארבעת הסרטים הראשונים [וזה ייאמר לזכותם] היה קשר הגיוני וברור בין הסביבות השונות, ואילו בחמישי כל הקטע הזה היה סבוך לגמרי.
שנית- התפאורה באבעת הסרטים הראשונים בסדרה, ובמיוחד הצטיין הסרט השלישי, הייתה טובה מאד- מושקעת, ייחודית אך ורק ל'הארי פוטר. בסרט החמישי, התפאורה הייתה עלובה- בין אם זה צילומי החוץ של בית הספר, הטיסה למשרד הקסמים, חדר האוכל, היער, הכיכר של המסדר, הפונדק, המסדרון, הגשר של בית הספר, המשרד של המנהל, כיתת השיקויים או כל מקום אחר. הקטע היחיד שהיה טוב באמת מהפן התפאורתי, היה כשהארי מגיע בפעם הראשונה למשרד הקסמים. זהו.
שלישית- העיצוב האומנותי והתלבושות- למשל התלבושות של הארי רון והרמיוני: הבמאי רצה להראות איך רון והרמיוני תמיד ביחד, בדעה אחת, ואילו הארי קצת אווטסיידר, מרוחק מעט מהם בסרט הספציפי הזה. איך הבמאי הראה את זה? למשל דרך הלבוש שלהם: שים לב שרון והרמיוני כמעט בכל הסצנות לובשים מגוון רחב של חולצות עם פסים מאוזנים, הם מחליפים חולצות, אבל תמיד החולצות מפוספסות, ודומות להחריד אחת לשניה. הארי ידידנו לעומתם, לובש טישרטים מזעזעים [שנראים כאילו יצאו מסניף של פוקס בלוד], וחלקים. בלי קווים. שונים מרון והרמיוני. אני בטוח ששמת לב לזה, שני החברים עמם כיתתי רגליי לסרט, הבחינו בכך. מה שהפריע לי זה שהבמאי שוחק את הדרך שלו להראות את השוני ביניהם, משתמש בקונצ הזה יותר מדי, ובפעם השלישית והרביעית שזה קורה, זה כבר חבוט לגמרי ומשגע [לפחות אותי]. מנגד- השימוש בתלבושות הטוב ביותר שהיה בסרט, היה מפגן הוורוד שלבשה המורה המרשעת אמברידג'. יש עוד לא מעט דוגמאות נוספות לעיצוב אומנותי רע [לדעתי], ולשימוש מעצבן [אותי] בתלבושות, אבל לא אלאה אותך יותר מדי.
רביעית- עם הצילום לא הייתה לי בעיה בדקות הראשונות של הסרט [בכלל התלהבתי מהסרט מאד בדקות הראשונות, הן היו ממש טובות]- הקטע עם הסוהרסנים והבריחה מהם [שימוש במצלמת כתף רועדת שתרמה הרבה], צילומי הגובה המדהימים על השדות הרחבים וכולי. ציפיתי שהאסתטיקה [שבאמת הייתה יפה מאד בדקות הראשונות] תמשיך, אבל זה ממש לא קרה, דוגמאות על קצה המזלג: רצף הצילומים של השיעורים שהארי מעביר היה דפוק לאללה, קטעי החלומות של הארי היו לא מוצלחים גם מבחינה צילומית וגם מבחינת העריכה, וההתמזמזות של הארי והסינית הצטלמה רע.
אני באמת לא מבין למה הרבה אנשי דווקא אהבו את הסרט. אבל שמח אם נהנו ממנו.
לונה לאבגוד חמודה.
אני אוהב קולנוע ולכתוב ולדבר עליו.
שווילי.
נערך לאחרונה ע"י Shvily Bob בתאריך 28-07-2007 בשעה 21:33.
|