19-03-2005, 21:03
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.01
הודעות: 597
|
|
למעשה, רוב הקיטניות מתחילות כירק. כך העדשים והחומוס, שצומחים להם בתוך תרמילים. בירושלים, בילדותי, נהגנו לקנות "חמלה מלאן", שזה חומוס שזה עתה קולף מקליפתו ונקלה על פח שהונח על גבי אש, מעדן אמיתי! כנ"ל לגבי השעועית למינה, האפונה (ששתיהן נמכרות גם בשווקים כשהם טריים) והפול. הם עוברים תהליך ייבוש שמאריך את חיי המדף שלהם. זאת גם הסיבה שצריך להשרות אותם לפני הבישול, להחזיר את הנוזלים שהם איבדו.
הגריסים הם גרגירי שעורה מיובשים.
|