לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-07-2007, 23:25
  eGod eGod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בוגי יעלון: דן חלוץ השחית את הצבא

הרמטכ"ל לשעבר, משה (בוגי) יעלון, תוקף בחריפות את מחליפו לשעבר, דן חלוץ, שהתפטר בעקבות מחדלי מלחמת לבנון השנייה - כך דיווח הערב ערוץ 10. "דן חלוץ הביא תרבות של השחתה לצה"ל", אמר יעלון בפורום סגור. "היה פה תהליך של השחתה. חיבור מושחת של אנשי צבא עם פוליטיקאים. לצערי, לדן חלוץ היה חלק בזה. הוא הכניס את הספינולוגים לצה"ל".

עוד הוסיף יעלון: "האירוע של המניות הוא אירוע קשה - הם שמעו מהרמטכ"ל בהערכת מצב באותו היום שהבורסה עומדת ליפול, ואחר כך שמעו מה הוא עשה. אני מעלה על הדעת דבר כזה אצלי. רמטכ"ל שמייד לאחר החטיפה מתעסק עם המניות שלו, לא יכול להיות מודל לחיקוי.

"אני הייתי מגיע לאיו"ש פעם בשבועיים, זו גזרה בלחימה. אם ששה חודשים רמטכ"ל לא היה בביקורת באיו"ש, מה אתה חושב שהם מטומטמים שם למטה? הם שואלים איפה הרמטכ"ל, מה הוא עושה. ואז הם מגלים שהוא נפגש עם איש העסקים הזה ואיש העסקים ההוא; יש לו זמן לאנשי עסקים תוך כדי היותו רמטכ"ל? זו השחתה, אין ספק. אם אנשים מבינים שכדי להצליח הם צריכים להתחבר ל"בן של" או לפקידה או לעומרי או לשולה - הם לא רוצים להיות בצבא כזה. וזה היה המסר החמור בניצחון של התרבות המושחתת הזאת. וזה עשה נזק.

חלוץ מסר בתגובה: "לדברים שנאמרו אין קשר למציאות. אינני מתכוון להגיב לדברים מפיו של יעלון".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-07-2007, 01:37
צלמית המשתמש של ichpatli
  ichpatli ichpatli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
יתרה מכך - הביקורת חשובה לצורך הפקת לקחים ולמניעת
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חבל שלא טרחת לבדוק את כל הסיפור, ולא רק מה שמופיע ברשת, לפני שקפצת..."

המשך התנהלות קלוקלת.
יעלון עצמו למרות התנגדותו לגירוש, היה מוכן לפקד עליו ואף התחיל בהיערכות למשימה - ועל כך הוא ראוי לגינוי.
אם הסטנדרטים המוצבים והנוהגים (בהכללה לא גסה...) ימשיכו להיות ברמה של העדפת שיקולי תועלת אישית וקבלת דין "המערכת " משום שהיא מעל לכל עקרון - פשוט נגזר עלינו!!
הלקח של ציות ומילוי הוראות, גם כשנוגדות המצפון, לא הופק דיו או שהופק רק באופן סלקטיבי...
למניעת ספק - כוונת דברי במשפט האחרון היתה לטענת ההגנה הנפוצה במשפטי נירנברג. (לפני שמישהו קופץ על עבירת השוואה לנאצים - ראוי מזה זמן לחדד ולהבהיר שהפקת לקחים והציווי לזכור ולא לשכוח - הם מעל לפרשנות מעוקמת לאיסור שנהוג בפורום בנושא).

"טוב קצר וקולע מארוך וצולע" - (ש.ר.)

נערך לאחרונה ע"י ichpatli בתאריך 06-07-2007 בשעה 01:46.
ישן 06-07-2007, 12:50
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
אתה תפוח רקוב מאוד לדעתך אני שמאלני.
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "אין לו שום אמירות פה ושם, אתה רואה בטלויזיה משפט אחד"

זאת הפעם הראשונה שאומרים לי את זה - עד היום טענו בדיוק ההיפך - כנראה שבנוסף לחוסר ההבנה שלך בכלליות, אין לך תפיסה לגבי אנשים, ניחא.

זה שאני מלגלג על יעלון מסיבות כאלה ואחרות, אינן קשורות ישירות לדבריו. הדברים יכולים להיות נכונים אבל הבנאדם צבוע ולא היה אומר דבר אילו היה במקום אחר היום.

אתה, בכל אופן, הייתי ונשארת חרטטן. התעלמת מטענותיי לגבי יעלון כי לא נעים לך להתייחס אליהם. תתייחס לעניין תפוח רקוב, אחר כך תכנה אותי בירידות כגון שמאלני. עאלק שמאלני, עלק הזיית המציאות.

אגב, יפה שויתרת על ה"אבו עלי". לא תרם לך יותר מדי לדיון.
איסתרא בלאגינא קישקיש קריא.

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 06-07-2007 בשעה 12:54.
ישן 06-07-2007, 08:20
  eGod eGod אינו מחובר  

תגובה של ילד קטן
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "האמת היא שיעלון הפך להיות קוריוז."

תסלח לי, אבל איזה רמז הוא אמור להבין?
מישהו אמר את זה לפניו? אתה ידעת שחלוץ פגש בתפקידו אנשי עסקים במקום להיות ביש"ע? אתה ידעת שהוא השתתף בתדרוך שבו נאמר שהבורסה עומדת ליפול, כמה שעות לפני שמכר את תיק המניות שלו(להזכירך - הוא טען שהפקיד התקשר אליו...)?
לדבריו בהחלט יש ערך חשוב בדיון הציבורי. יתרה מכך, מדובר באיש ששילם מחיר על דעותיו ועל יושרו, ולכן, ובגלל תרומתו לאורך השנים(כולל בדיכוי האינטיפאדה השנייה) הוא ראוי להשתלב בהנהגת מדינת ישראל. ולא, אם הוא היה מבצע את ההתנתקות זאת לא היתה צביעות אלא חובתו, כפי שחובתו היתה להתריע שהיא לא תשפר את מצב הבטחון. אוי לנו אם אנשי צבא יחליטו אילו פקודות שהתקבלו כחוק לקיים ואילו לסרב לקיים.
ישן 06-07-2007, 13:04
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
חגגתי מספיק אביבים.
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "תגובה של ילד קטן"

תחסוך מעצמך את הכותרות הצבעוניות ותתייחס לגופו של עניין, עד כמה שהדבר קשה.

יעלון צבוע כי היה מבצע את ההתנתקות ולא היה מלכלך איש, אך הדברים השתנו אז הוא יורה
לכל הכיוונים. ולא - הדברים לו לא שווים כלום כי אפשר גם להתחיל לפתוח פה על דיין, שרון,
אשכול וגולדה - למה לא עושים את זה ? כי הם נמצאים לא משפיעים.

מה שיעלון עושה זה לבעוט בנבלה (ואני מתייחס לדברים שנאמרו כלפי חלוץ) שלא תשפיע יותר
על דבר במדינה. חלוץ לא רק שלא יהיה יותר בתפקיד ציבורי, הוא עשה כפי שציפו ממנו - קם
והחזיר את מפתחות הפיקוד. מה עוד אתה רוצה מהאיש ?

יעלון רוצה להיכנס לפוליטיקה ? הוא לא יכול לחדש לאזרחים דבר אז הוא תופס גל על נבלות
שכבר לא בין החיים, כמו חלוץ, כדי לתפוס קצת רייטינג מאנשים הזויים כמו התפוח הרקוב שלנו,
פה - שכבר הכתיר אותו לראשות הממשלה.

על היגיון אינפנטילי כזה אני אומר, דא עקא.

ישן 06-07-2007, 14:07
  eGod eGod אינו מחובר  

יעלון ביקר את ההתנתקות לפני ההדחה שלו
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "חגגתי מספיק אביבים."

למעשה, זאת הסיבה העיקרית שהביאה להדחתו, כך שאין בסיס לטענה שהוא מתנגד למהלך בדיעבד. יש גם בכל זאת איזושהיא חשיבות לעובדה שההתנתקות היתה מהלך כושל שהקים לנו מדינת טרור ברצועת עזה, אתה לא חושב?
דן חלוץ לא לקח שום אחריות למעשיו ולא היכה על חטא מעולם, ואתה יכול לבדוק את כל ההתבטאויות שלו מאז המלחמה. הוא התפטר(תוך האשמה מרומזת נגד שר הבטחון) רק כאשר הבין שדו"ח וינוגרד יוציא אותו חייב, ושעדיף לו להתפטר לפני מאשר אחרי הדו"ח(ואכן דו"ח הביניים הוא קטלני כלפי חלוץ, כמו לגבי רה"מ ושר הבטחון). גם זאת סיבה טובה לברר מי זה חלוץ ולמה ואיך מונה לתפקידו. יש גם מקום לברר מי עומד בראש צה"ל כיום והאם מונו בגלל כישוריהם או קשריהם.
ל
ישן 06-07-2007, 10:45
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "בוגי יעלון: דן חלוץ השחית את הצבא"

יש לי הערכה לבוגי יעלון, אבל הוא ממש לא יכול להוציא את עצמו נקי מתוצאות המלחמה.

בתקופה של בוגי התפיסה של "עצימות נמוכה" תפסה תאוצה רבה יותר והגישה הזאת של "נצחון בנקודות" הייתה גם בתקופתו.

כמות האימונים והקושי שלהם ירדה בצורה דרסטית (האימונים נעשו קלים יותר ויותר ועם הגבלות יותר מחמירות שפגעו באיכות האימון)

עוד תופעה שאיפיינה את התקופה של בוגי הייתה "מצגות הפאור פוינט" שבעצם איפיינה את הגישה שאם נציג את הדברים בצורה יפה עם אפקטים וצלילים זה יהיה יותר נכון, המון תאוריה מרשימה שמרוב צבעים ותמונות (עם אנימציה מגניבה) לא ניתן היה לשים לב שהיא תאוריה גרועה.

וליחצ"ננו בפורום: אתה טוען שהימחים היו במצב טוב עד שחלוץ נכנס לתפקיד? אתה אומר את זה מידיעה או שבמשרד הראשי אמרו לכם להתחיל להאדיר גם את שמו של בוגי יעלון? אתם יודעים משהו שהציבור עוד לא יודע?
מצב הימ"חים היה גרוע עוד לפני חלוץ, והוא גם היה גרוע לפני בוגי ואפילו לפני מופז. להגיד שהימ"חים זה לא העיקר זה במקרה הטוב תעלול יחצ"ני זול. מצב הימחים מצביע באופן ברור על האדישות של הצבא כלפי אפשרות של מלחמה, וכל הרמטכ"לים האחרונים פשעו באדישות הזאת.

ישן 06-07-2007, 12:24
  eGod eGod אינו מחובר  

לך תקרא את דו"ח וינוגרד
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "יש לי הערכה לבוגי יעלון, אבל..."

בעיית הימ"חים היא בעייה שולית יחסית לשאר הבעיות שהתגלו במלחמה(הגדרת מטרות המלחמה, הערכות, בעיות בהפעלת הכוח, אי הכנת האופציה של תקיפה יבשתית, אי הגדרה של נקודות יציאה, שאננות למצב בעורף ועוד). ברור שבצה"ל היו בעיות שנמשכו שנים רבות - ע"ע אסון המסוקים(והתחקיר שלא נוהל בעקבותיו), הנסיגה מלבנון, מדחאת יוסף וכו' - לא הכל התחיל אצל חלוץ. יחד עם זאת, ברור שתהליך ההשחתה של צה"ל צעד צעד גדול קדימה בתקופתו: גם הוא וגם הסגן, קפלינסקי, הם מינויים אישיים של עומרי/פורום החווה, עכשיו גם מסתבר מי קיבל את ההחלטות על ההתנתקות ומתי התחיל הדיון עם הדרגים המקצועיים(שבועיים אחרי ההדלפה על ההתנתקות ליואל מרקוס מהארץ). חלוץ עבד עם אדלר, והיום הוא בדרך להיות סמנכ"ל באחת החברות של נוחי דנקנר(אחרי שעשה "שופינג" לג'וב אצל לבייב, בינו, תשובה ואחרים). שלא לדבר על הפרשה המביכה של מכירת תיק המניות ביום פרוץ המלחמה.
בקיצור - אולי בוגי לא צדיק, אבל צדיקים שלמים כבר לא מוצאים במקומותינו. הוא בהחלט מראה אומץ לב כשהוא יוצא כנגד תרבות הספין: לו כבר לא יציאו להיות דירקרטור אצל דנקנר, הוא כבר לא יהיה השגריר באוסטרליה, וידיעות אחרונות/ערוץ 2 מן הסתם עוד יעשו לו רצח אופי כשיהיה צורך לגמד אותו.

נ.ב.
תנוח דעתך - אני לא יחצ"ן של אף אחד, אתה יכול לעקוב אחר הודעותי בפורום הזה(וגם השכן) לאורך השנים.
ישן 06-07-2007, 13:14
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "לך תקרא את דו"ח וינוגרד"

חס וחלילה לא התכוונתי אלייך שדיברתי על יחצ"ן, יש רק אחד כזה והוא מצטיין בקללות אישיות על כל מי שלא סוגד למנהיג הדגול שלו.

בכל מקרה, הדברים שהעלת הם נכונים בהחלט (הגדרת מטרות המלחמה, הערכות, בעיות בהפעלת הכוח, אי הכנת האופציה של תקיפה יבשתית, אי הגדרה של נקודות יציאה, שאננות למצב בעורף ועוד) ומה לעשות שאני לא הייתי בצבא בתקופה של חלוץ, אלא בתקופה של יעלון וחוץ מהסעיף של "אי הכנת האופציה לתקיפה יבשתית" כל הבעיות שהזכרת התחילו כבר אז.

אני אישית התאמנתי על חלק גדול מהדברים שקרו במלחמה, וכבר אז הגישה הייתה לתקוף בנקודות, להעדיף פעולות "איכות" מאשר פעולה כוללת. פקודה ותפיסת פעולה זה לא דברים שכותבים ביום אחד, גם לא בשנה אחת, זה תהליך מאוד ארוך ולהגיד שדן חלוץ הביא את זה זה לא נכון.

ומשהו שאני חייב להדגיש, אין לי שום בעיה עם בוגי, להפך, יש לי הרבה הערכה אליו. אבל במקום להתמקד בנקמנות וסוג של התבכייונות הוא צריך להסתכל הלאה ולהגיד מה עושים עכשיו. שיתן פתרונות, שיתן רעיונות.

אני כנראה לא אצביע לו כי הוא ירוץ בליכוד, אבל בהחלט הייתי שמח אם הוא יהיה חלק מהכנסת/ממשלה, הוא הרבה יותר ראוי מהזבל שיש לנו שם היום.

ישן 07-07-2007, 13:10
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "לך תקרא את דו"ח וינוגרד"

אוי ואבוי לצבא שניתן להנחיתו מיקצועית בתקופה קצרצרה של כ-13 חודשים...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 07-07-2007, 15:46
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

צודק במאה אחוז. צבא לא מתקלקל בן-לילה.
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אוי ואבוי לצבא שניתן להנחיתו..."

ליעלון חלק רב במה שקרה לצבא (בעיקר בכך שלא קם והתפטר כאשר הצבא הסדיר במשך שנה
וחצי חוייב לטפל באוייב הנפשע, בדמותם של 10,000 אזרחים ישראלים, מהיותר-איכותיים שיש
לנו...).
מרגע שיעלון לא התפטר והתריע על הנזק האדיר שהדבר גורם למוכנות הצבא, ידיו כבר אינו נקיות.
עם זאת, ניתן היה לעשות המון א-ח-ר-י הגירוש כדי להעלות חזרה את רמת מוכנות הצבא.

ליעלון יש שני דברים שעליו להכות על חטא בעטיים: האחד הוא ההתבטאות ההזוייה בהקשר לכך
שהרקטות של חזבאללה יחליקו במחסנים - והשנייה היא ההשארות בתפקיד, כשצה"ל נדרש לבצע
מה שהוא טוען שרעה כמהלך מסוכן. לקצין בכיר אין פריווילגיה של לא-להתריע. אסור לו לעשות במדים
ולכן היה צריך להתפטר ולזעוק. כראון לקצין בכיר בצה"ל של ימינו, זה לא עלה על דעתו.

חרף כל זאת - דבריו מדוייקים אחד לאחד. גם אחרי כל המחדלים, ואחרי כל חוסר המוכנות, עדיין
תפקוד הצבא במלחמה היה לא רציני. רמטכ"ל שנלחם בנחישות נגד מהלך קרקעי. שליחת לוחמים
ללחימה במיתאר בדרך היחידה שאפשרה לאוייב יתרון עליהם (בקבוצות קטנות-יחסית - לתוך
יעדים מיושבים). אי הגדרת מטרה סופית (וכשאלו כן הוגדרו - התכחשות להם...). ומעל לכל, מהלך
קרקעי שבוצע אחרי שכבר סוכם על הפסקת הלחימה, ושלא היה לו שום מניע, מלבד השגת
תמונת נצחון. זוהי תרבות ספין מושחתת - ואם כל שאר הדברים הקשורים במלחמה, הם מחדלים
שבעטיים צריך ללכת הביתה, הרי שעל "שינוי כיוון 11", אנשים היו צריכים לעמוד לדין.
ישן 06-07-2007, 20:53
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ערוץ עשר שידר עכשיו קטעים נרחבים בהרבה מדברי יעלון - שמגדילים את הרושם החיובי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "בוגי יעלון: דן חלוץ השחית את הצבא"

יעלון דיבר בשיעור מנהיגות במדרשת עין פרת, להכשרת מנהיגות צעירה. מדרשת עין פרת בכפר
אדומים ("התנחלות אידיאולוגית", רחמנא ליצלן...) מנוהלת ע"י ארז אשל וד"ר מיכה גודמן, וכוללת
מכינה קדם צבאית (שיכולה להמשך שנה עד שנתיים), מדרשה להבוגרי צבא, וסמינרים לסטודנטים
ולקבוצות הנהגה שונות (בצה"ל, בתיכונים ובתנועות נוער).

דברי יעלון עסקו במגוון רב מאוד של תחומים, וכללו הצבעה באופן אישי על גורמים בעייתיים:

על אולמרט: חמא"ס השתלט על הרצועה, והוא טס לארה"ב לדיונים מדיניים, מבלי לארגן דיון מכין,
שבו יועלו הנקודות החשובות שקשורות באירוע משמעותי זה. במקום זאת הוא העלה את ספין על
כך ש"זו הזדמנות". הוא עשה כך גם לפני הנסיעה לשרם אל-שיח'.

על חלוץ וקפלינסקי: השניים מונו, תודות לקשריהם עם עמרי שרון. חלוץ הכניס לצה"ל תרבות של ספין
ושל השחתה. ביום החטיפה, בו מכר תיק מניות בעיתומו של קרב, הוא ניהל גם דיון לגבי הירידה הצפוייה בבורסה...
במשך חצי שנה חלוץ לא ביקר בגזרת הלחימה באיו"ש, בעוד שיעלון, למשל, ביקר בכל שבועיים
באחת משש החטמ"רים של צה"ל באיו"ש. יעלון מציין שמח"טים ולחמים שמים לב לדברים כאלה,
בפרט כשמתברר להם שבאותו זמן הוא נפגש, בהיותו במדים, עם אנשי עסקים למיניהם.

על דוברת צה"ל מירי רגב: יעלון מציין שידע שלשיטתה כל תפקידה הוא ליחצ"ן את הרמטכ"ל, ולכן
לא רצתה בדו"צ, והעביר אותה משם (לצנזורה). לשיטתו, תפקידו של דו"צ הוא הסברת צה"ל,
ולא יצירת ספינים חיוביים סביב הרמטכ"ל.

על עניין ההון-שלטון: הנקודה החשובה ביותר (לטעמי) בדברי יעלון: נקב באופן מפורש בשמו של
מרטין שלאף כמולטי מליונר שמעורב עד מעל לראשו במתרחש בלשכות החשובות במדינה. טען
שבכירים כאן מסכנים אינטרסיים לאומיים בכדי לסייע לשלאפים שכאלה להרוויח כסף. ציין במפורש
את ליברמן (ואת פרשת הבת של ליברמן) ואת וייסגלס, ככאלה שייצגו כאן אינטרסים של שלאף,
שכידוע מושקע מ-א-ו-ד בעסקים ברש"ף (פעם הקזינו - והיום עסקת הגז השערורייתית).

לחובת יעלון יש לזכור את זה שלא הניח את הדרגות על השולחן כאשר ראה את הספין המושחת
של הגירוש, אבל האמת המרה שאצלנו א-י-ן קצינים בדרגות הבכירים שהגיעו לרמה הזו של יושר
אישי. מסיבה זו עלינו להכיר בכך, שבתוך המערכת הזו, טוב שלפחות יש מישהו מבפנים שמוכן
לשים אצבע על החצקון - ולפוצץ אותו בגלוי.
יעלון ידע היטב שדבריו ישודרו. הם צולמו ע"י המדרשה והועלו על ידה לרשת. אני מניח שזוהי
כניסתו לחיים הפוליטיים - אבל גם אם מניעיו הם אישיים בחלקם - כל מילה שאמר שם, היא אמת.
שלח ודרוקר ניסו לערער מעט על דבריו, אבל כל טיעוניהם היו לא נכונים, באופן מובהק:
1. שלח טען שליעלון החלק הארי באשמה במצב צה"ל ביולי 2006.
האמת היא שודאי שיש לו חלק באשמה - אבל שלח שוכח שבשנה וחצי האחרונות לכהונתו של
יעלון, צה"ל כולו שועבד לפרוייקט הספין הגדול של הגירוש. אימונים הופסקו, יחידות חדלו מלתפקד,
וצה"ל פרס ברצועה כוחות בהיקף שלא חלם לפרוס ביולי 2006 בגבול לבנון...
שלח תמך בגירוש, כידוע, וקשה לו להודות שהסיבה הראשית להעדר אימונים בצבא, הייתה
שכל הצבא הושקע במהלך אחד, שכוון דווקא נגד אנשים מהצד שלנו...

2. שלח טען שיעלון הוא זה שמינה את קפלינסקי לאלוף פקמ"ז, ולכן אין לו מה להתלונן על כך
שקפלינסקי קודם אח"כ לסגן הרמטכ"ל דרך קשריו עם עמרי.
האמת: שלח גולש לדמגוגיה לא רצינית. יעלון כלל לא טען שקפלינסקי לא ראוי להיות אלוף, אלא
טען שמינוי לתפקידים צריך להתבצע דרך הצלחה בתפקיד, ולא דרך קשריו עם בנו העבריין של
ראה"מ...

3. שלח טען שיעלון לא "הדיח" את מירי רגב, אלא העביר אותה לתפקיד הצנזורית הראשית.
האמת: שלח צודק עובדתית, אבל חזקה עליו שהוא יודע היטב שהצנזור לא עוסק בהסברה וייחצו"ן
ועל כן אין בעייה שרגב תשב שם. תפקידו של דו"צ, הוא הסברה - ומשם יעלון ורות ירון, אכן
סילקו אותה.

לשלח יש בעייה חריפה לגבי פרשת הבריחה מלבנון ב2000 וההתקפלות (הוא שיבח את שתיהן
בספרים ומאמרים שכתב). שני אלו היו פקטור מכריע בכשלי המלחמה האחרונה בלבנון (שגם
עליה כתב ספר, יחד עם יואב לימור - ספר שכולו יחצ"נות לשאול מופז, אדם שהיה רמטכ"ל ושר
בטחון ברוב השנים שבין 1998 ל2006, ואיכשהו שלח לא זוקף לחובתו שום כשל במוכנות הצבא
ב2006...) - ושלח נאלץ לייחס אותם ליעלון, אחרת יצטרך להודות שהוא-עצמו טעה בתמיכתו
במהלכים שהתגלו כשגיאות קולוסאליות.
שלח יודע בדיוק מאיפה צץ רעיון הגירוש (הוא ודרוקר כתבו על זה ב"בומרנג"), אלא שכעת, אחרי
שמופז כ"כ עזר לו הספר החדש - צריך להפיל את התיק לקטסטרופה האחרונה, על אחרים.
יעלון, שנראה די ברור לאן מועדות פניו במישור הפוליטי, נראה כמו יעד מושלם להיות השעיר
לעזאזל.

בקיצור, דברי יעלון הם בעלי חשיבות עליונה. מי שלא ראה אותם, שייכנס ללינק זה (שכרגע אינו
פעיל, אבל אמור לחזור לפעילות בהמשך), ויצפה בהם:
http://www.bogrim.org/yaalon.php
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:04

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר