12-07-2007, 06:51
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
בנושא כזה הדיון חייב להיות חיובי, גם אם הוא כולל ביקורת (שהיא מותרת כמובן)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מתן16 שמתחילה ב "(יום ה' 28.6.07) שני קצינים נפצעו קשה ממטענים בשכם"
אני מעלה כאן את שמו של עמנואל א', בן נתיבות חובש כיפה, שהיה עולה חדש מצרפת, קצין מצטיין בצנחנים. איבד את רגלו בלבנון כסמ"פ, השתקם - היה שוחה, רץ למרחקים ארוכים, גולש סקי - המשיך לשרת בלבנון כמ"פ מילואים עם רגל אחת תותבת (פעם אמר לי, שעם התותבת יש לו הרבה פחות בעיות כי הוא לא מרגיש בה כלום, ועם הרגל שנשארה יש לו המון בעיות, כי היא נפגעה קשה מאותו מטען ונשארו בה פגיעות וכאבים).
לאחר שסיים את לימודיו כפיזיקאי מצטיין באוניברסיטה, עסק במקצועו באחד הארגונים החשאיים במדינה (כמה אופציות כבר יש...) ולמרות שהיה במסלול קידום - כיאה וכנאה לו - החליט להתחיל מהתחלה ולהפוך ללוחם בארגון. נעשה אחד הלוחמים המצטיינים, מאלה שעליהם מספרים סיפורים אחר כך. גם במסלול זה היה מיועד לקידום מהיר. כל זה תוך שמירת מצוות קלה כחמורה ושמירת מוסר שהיא קשה לא פחות בתחום הצללים.
התחביב שלו היה מחשבים (איך לא). היה מתקין-מסדר-מרכיב-מפרק-מתכנת לכולנו את החיים הממוחשבים שלנו, במחיר זול במיוחד - אם רצית שיבוא אליך ל"שרות", היית צריך להכין עוגת גבינה. זה הכל.
איש מדהים. מאלה שאתה רוצה שהילדים שלך יהיו כמוהו.
איבדנו אותו בתאונת דרכים לפני כ-4 שנים, דווקא כשהמתח ירד והשגרה שבה לחיים.
את כל זה אני מספר, כי אחת המשימות שעמנואל לקח על עצמו, היא לבקר פצועים קשה בבית החולים ולעודד אותם מנסיונו האישי. רק לראות את האיש הזה עשה טוב לבני אדם. אני משוכנע שאילו היה בחיים עכשיו, גם הקצין שנפצע היה זוכה להכיר אותו ולהתעודד ממנו - אבל עצם סיפורו של עמנואל יש בו כדי לעודד ובגדול. אין דבר שהאיש הזה לא עשה הכי טוב שאפשר. כמה מאוזן הוא היה.
אז תתעודד, איתי, אני אמנם לא מכיר אותך, אבל ממה שמספרים עליך פה אתה תחלים, ב"ה, כמו כל חבריך, ותלך בדרך סלולה שהלכו בה אנשים טובים וגם הצליחו, כמו שאתה תצליח.
לחברי בפורום - תפסיקו ליפול על שטויות (שגם אני נופל בהן לא פעם). כן אסון, לא אסון - ברור שפציעה קשה כזו היא אסון, וברור שאמיל צודק ואסור לראות את זה כך, כי מאסון לאסון לא נגיע לכלום. אם היינו סופרים אסונות במדינה הזו, היינו גומרים כמו מנהלי חשבונות מהסוג הגרוע ביותר. אז כמו שהרבי אמר - אתה צודק, וגם אתה צודק, וגם אתה צודק - העיקר שנחזיק מעמד.
יום נעים לכולם
אליהו
|