24-05-2006, 02:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.05.06
|
|
טיפים ל- CNC
לצערי מגבלת זמן השרת...
ה- CNC מעץ (מוטות מדפסת וכו') מגיע לדיוק של כ- 0.1mm עד 0.05mm ויותר, הוא גם מייצר חלקים עבור ה- CNC החדש (נשמע משונה).
בזמנו החופשי מייצר ה- CNC חלקים שנשברו ויישברו עוד רבים עבור מכוניות נשלטות רדיו (התחביב של בני הקטן "24" ...).
אז נחזור לטיפים:
הערה: משום מה נראה לי שאתה מגזים בציר Z , מה אתה רוצה לייצר איתו? קח בחשבון גובה מוריד דיוק ויציבות.
1. פרופילים/צינורות אלומיניום, תכנן כך שתזדקק למספר מועט של סוגים ככל האפשר, ניתן לרכוש פרופילים באורך 6 מטר לפי משקל, 28 שקל ל- ק"ג. כצריך עובי גדול משתמשים בכפול, ה- CNC שלי בנוי משני סוגים בלבד, נכון לרגע זה.
2. מנועים, אם אתה רוכש ב- EBAY שים לב טוב לכוח שלהם ולא לגודל הפיזי, יש גדולים וחלשים, נראה לי שתזדקק להרבה כוח (אם תהיה בעיית כוח קלה, ניתן לפתור ע"י הפחתת מהירות הצירים ובמקביל גם הפחתת מהירות הכרסום. בנוסף מומלץ להשתמש במנועים שלכולם אותו מספר צעדים (לא לאחד 100 ולאחר 200).
3. בקר, אל תתכנן או תבנה בקר עד שהמנועים לא אצלך ביד, ישנם סוגים שונים UNIPOLAR BIPOLAR . מומלץ בקר שיכול לבצע 1/2 צעד (יותר כוח ויתר דיוק).
4. תבריגים, קח בחשבון חופש קל בין ההברגה לאום, ניתן לתקן מעט בתוכנה אבל...
5. משטח, משטח ה- CNC , רצוי שיהיה בנוי מלוח עבה, ישר, קבוע וחזק, ומעל לוח דק יותר שניתן להחלפה מידי פעם, הלוח נחרץ בעת חיתוך חומר ע"י הכרסום.
6. יציבות/דיוק, קח בחשבון, כמה שה- CNC גדול יותר כך יורד הדיוק, בגלל גמישות המבנה וכו'. אבל כמה שאתה בונה יוצר יציב כך גם יור כבד ואז, צריך יותר כוח מנועים.
7. חשוב !!! צירים X ו- Y Z , היות והמרחק בין צד לצד של כל ציר דיי גדול, יש לדאוג "למקבל" את שני הצדדים אחרת יש בזבוז כוח אדיר לאורך הציר.
ייתכנו טיפים נוספים
זהו בנתיים.
בהצלחה בתחביב
5AY
נערך לאחרונה ע"י 5ay בתאריך 24-05-2006 בשעה 02:52.
סיבה: תיקון
|