21-06-2007, 15:51
|
|
|
חבר מתאריך: 05.06.07
|
|
למה משמש הסיוע הצבאי מארה"ב?
מישהו יודע למה משמש הסיוע הצבאי מארה"ב? (בסך 2.4 מיליארד דולר)
הכוונה היא - מה התפלגות השימושים ? כמה הולך למטוסים, כמה לדברים אחרים וכו'. האם היו פרסומים על כך, ואיפה ניתן למצוא אותם?
לא הצלחתי למצוא על זה חומר. חלק בוודאי מסווג, אבל לגבי החלק שלא, רצוי שתהיה שקיפות, וכבר היו פרסומים לדוגמא על כמות ומחירי מטוסים שאנו רוכשים מארה"ב.
הערה: השאלה נשאלת בהקשר לאשכול על מערכת ה"פלנקס" להגנה מפני קסאמים וקטיושות
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=321877
לא ברור לי למה לא רוכשים אותה במיידי עד שתהיה מערכת טובה יותר של רפא"ל בעוד 3 שנים. נראה לי שמדובר על לכל היותר 50-100 מיליון דולר לכיסוי שדרות ואשקלון על ידי 5-6 מערכות (לא צריך את כל הנגב, רק את המקומות שבהם ריכוזי האוכלוסין הגדולים ביותר, והסבירות להיפגע לכן היא הגדולה ביותר, אם הפלסטינים יתחילו לירות בעקבות הצלחה ביירוט למקומות אחרים בנגב, ניתן לנייד תוך יום מערכת למקום שהם יורים אליו יותר). כשכל תקציב הסיוע הצבאי הוא 2.4 מיליארד דולר בשנה, לרכוש ב-100 מיליון דולר בשנה אחת (לא צריך כל שנה), נשמע לי כהשקעה כדאית. איום הרקטות בדרום צפוי לעלות מדרגה בעקבות השתלטות החמאס על הרצועה וציר פילדלפי, מעכשיו אוטוסטרדת ההברחות פתוחה, הם לא צריכים מנהרות.
למי שחושב שזה לא שווה, שיחשב מה הנזק הכלכלי של הבריחה משדרות, של ההטבות לתושבי שדרות שהמדינה צריכה לתת מעכשיו כעיר ספר, של מיגון שדרות, מה העלות של פגיעה אפשרית בתחנות החשמל שמספקות חצי מהחשמל במדינה באזור אשקלון.
נערך לאחרונה ע"י tec בתאריך 21-06-2007 בשעה 15:54.
|