12-06-2007, 15:39
|
|
|
חבר מתאריך: 22.12.06
|
|
הם אמרו שהכי חזקה היא הברכיה, על הבעיטה הם לא ציינו כלום, וזה שהוא שבר קרש לא מרשים אותי, תאמין לי שגם בעיטה של אומנות לחימה אחרת מסוגלת לשבור את הקרש, הרבה אנשים גם מהפורום מסוגלים לשבור בבעיטה קרש.
זה דפוק שלקחו עוצמה של בעיטות, ואמרו בסוף שהכי חזקה היא ברכיה אגרוף תאילנדי, יש הבדל גדול בין בעיטה לברכיה, אם זה בחלק שנותנים, בתנועה, במטרה, בטווח בינך לבין האויב, זה פשוט דבר אחר..
זה כמו שימדדו אגרוף הכי טוב ויגידו שהכי חזק זה בעיטה של קראטה.
לזה שאמר שהכי חזק זה הברכיה, כי הם מתרגלים אותה שעות ביום כל יום, זה לא קשור, ואתה לא יכול לקחת את זה בתור גורם משפיע אפילו ! גם לוחם קראטה\קונגפו,טאיקואנדו וכל דבר אחר יכול לתרגל שעות כל יום אם הוא רק יחפוץ בכך, שאתה משווה עוצמה של בעיטות, אתה חייב להתייחס רק אל הבעיטה, בלי התייחסות אל גודל הלוחם כמה הוא מתרגל והמשקל שלו והמיומנות, לכן קשה מאוד מאוד לבדוק במאה אחוז מה הכי חזק.
כדי לבדוק את זה, צריך לקחת את אותו לוחם, ושהוא בעצמו יעשה את כל הסוגים האלה של הבעיטות שהם רוצים, ואז לבדוק.
אגב המשקל פחות קשור לעוצמה, מה שמשפיע זה יותר הזריזות, ובהבדל גדול.
ואגב, נגיד שהם לא התכוונו לברכיה, והם התכוונו שהבעיטה של המוי טאי היא החזקה ביותר, אין לי הרבה ידע בנושא אבל אני לא חושב שזאת בעיטה ייחודית לאגרוף תאילנדי, אבל גם אם כן, פשוט אי אפשר לקחת בעיטת מגל ולהשוות אותה לבעיטות שמטרתן לדחוף ולהדוף(כמו מה שהראו שם), עוד פעם, זה פעולות שונות מאוד לסיטואציה שונה עם חלקים שונים של הגוף ותנועות שונות והכל שונה, פשוט אי אפשר להשוות.
נערך לאחרונה ע"י boozi :] בתאריך 12-06-2007 בשעה 15:56.
|