05-06-2007, 22:55
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
שאלה מוזרה למבינים בכלי יריה: תנאי רישוי לFlintlock
טוב, הפעם יש לי שאלה באמת מוזרה.
קראתי לפני כמה זמן שבארה"ב, עם תרבות הנשק המפותחת שלה, יש מי שעדיין רוצים להשתמש ברובי Flintlock או בעברית "מנעל חלמיש" - הכוונה היא לרובים נטעני-לוע מהסוג שהיה מקובל עד לפני כמאתיים שנה, שפעולת הירי בהם התבצעה בהקשה של צור ופלדה שהציתו תחמיש אבק-שריפה. למה יש מי שאוהב את הרובים האלה? כי מדובר בנשק ש"חי מהארץ" - אבש"ש (שחור רגיל, חסר עשן עלול לפוצץ את הקנה) אפשר לקנות בחביות, וקליעי עופרת אפשר ליצוק בבית אם יש את התבנית המתאימה.
כשיש ביקוש, יש היצע, ויש מי שמייצר רובים כאלה שנקראים Hawken Rifle - רובים לפי דגם משנת 1700 ומשהו, שנמכרים בכמה מאות דולרים היחידה.
המעניין הוא, שהבנתי שרובים אלו לא ממש נחשבים לכלי נשק משום-מה, ולכן תנאי הרישוי שלהם מקילים למדי. מצד שני, תנאי הרישוי לנשק חם בארה"ב אף פעם לא הצטיינו בחומרה, כך נדמה לי.
השאלה היא כזו: מה מעמדם של רובים כאלה בארץ? האם הם נחשבים לכלי נשק או לסוג של התקן פירוטכני מסוכן (בסופו של דבר, פגיעה מרובה כזה היא די קטלנית)? בארץ ישראל המנדטורית היה קיים מושג ה"ג'יפט" או רובה צייד מיושן ונטען-לוע שירה רסס, ועל העקרון שלו היו במחתרות מי שייצרו מטעני-חבלה - אבל מה הסטטוס כיום של רובי מנעל-חלמיש נטעני לוע? האם יש בכלל אנשים שמתעסקים בהם בארץ?
לא שאני הולך להזמין לי עכשיו Hawken Rifle או משהו כזה, אבל סתם התעוררה בי סקרנות לשעת לילה...
|