04-06-2007, 17:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
|
|
מכיוון שאינני יכול לערוך את ההודעה (וחבל שכך) עוד קצת חדשות:
כתבה ב-Ynet: מתכוננים למלחמה? הטיפול בערכות המגן תקוע.
איך נאמר במלחמה הבאה? "הכתבה הייתה על הקיר"? אבל האם למישהו באמת אכפת? מישהו באמת עושה משהו?!
לא יודע מה איתכם, אבל אני לא יודע כמה כסף שווים חיי אדם, אבל אני די בטוח שאם היה להם תג-מחיר-כספי, מחירו של אדם אחד יהיה מילארד-מילארדי ועוד הרבה יותר כסף ממחיר זול של 300 מיליון שקל.
הודעה משמחת? צה"ל הקים מעבדה אקוסטית שתגן על אוזני החיילים.
'חיל הרפואה של צה"ל חנך מעבדה אקוסטית משוכללת הבודקת את השפעת רעשי כלי-ירי, ומפתחת אמצעים להגנה על השמיעה באמצעות סימולטור המדמה את אוזן האדם.'
C-RAM בריטי?
משהב"ט הבריטי הכריז שבוע שעבר שהוא משקיע כ-500 מיליון (לא רשום את המטבע) על ציוד הגנתי בשביל חיילים המוצבים בעיראק. לפי הדלפות בתקשורת, אחד מן הפיתוחים הוא ה C-RAM.
לפי עוזי רובין, אני מצטט:
ציטוט:
Rubin said the C-RAM - which is capable of protecting isolated military outposts and installations - could provide an effective defense in Sderot and should have been bought by Israel years ago.
....
But sources in the Defense Ministry said the C-RAM system was checked by its Research & Development Directorate (MAFAT) and was found to be unsuitable for Sderot. While recognizing the C-Ram's relatively high success rate, defense officials told the Post the system could only protect isolated areas of several hundred square meters.
|
נחום מנבר, שהורשע ב-1998 בעזרה לאויב (איראן) בשעת-מלחמה - צפוי להשתחרר בקרוב.
חטיבת גבעתי נכנסה לדרום-רצועת-עזה.
כוחות מהחטיבה נכנסו לרצועת-עזה דרך מעבר סופה בליווי של 15 טנקים, משוריינים אחרים והליקופטרים.
החטיבה פעלה במתחם של קילומטר וחצי בתוך רצועת-עזה, מבית לבית, ועצרה את כל הגברים בני 16 עד 45. דובים' שיטחו ("flattened") את האזור כדי להקשות על משגרי-הקאסם.