03-06-2007, 01:26
|
מנהל פורום מילואים (במיל.)
|
|
חבר מתאריך: 21.08.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי פשוט
מדינת ישראל יכולה להכות ברצועת עזה כמעט ללא שום מגבלה. כאשר ישבנו שם ,ככל שהיינו מכים בהם - היינו חוטפים על הראש ממדינות העולם בטענה שאנחנו בעצם אלה ששולטים שם.
|
ועל זה נאמר: בולשיט.
ישראל יכלה (ועדיין יכולה) לפעול "כמעט ללא שום מגבלה" בכל שלב שהוא - בדיוק כפי שיצאה לחומת מגן בלי לעקור את היישובים בשומרון וביהודה. אגב, לא שמתי לב שה"הישג" הזה גורם לישראל לפעול באופן "בלתי מוגבל".
אגב, אותה הטענה בדיוק נשמעה בקשר לבריחה מלבנון. ועובדה: במשך כשבע שנים ישראל לא הגיבה כמעט בכלל (לא עם הגבלות ולא בלעדיהן) - כולל אחרי חטיפת שלושת החיילים ז"ל, ירי "נ"מ" לעבר יישובים, הפיגוע בשלומי, הקרב ברג'ר ועוד ועוד.
השקר הזה מושמע תדיר, בדיוק כמו הטענה השקרית שהושמעה לפני אוסלו, לפיה "אם הם ימשיכו בטרור, אז נוכל להכנס בהם כמו שאנחנו לא יכולים עכשיו".
ובכלל, ההתנתקות לא הביאה לישראל אפילו שביב של לגיטימיות בי"ל, אלא רק כרסמה בזו שהיתה לנו. ישראל עדיין נחשבת (ובמידה רבה של צדק) לאחראית על המצב ברצועה, אבל מפעל ההתנחלות כולו נחשב כיום יותר ויותר ללא לגיטימי וככזה שמיועד לעקירה בהסכם "סופי"(ככה זה בעקרונות משפטיים: אין "חצי הריון").
ציטוט:
נסה להציג לנו הישג אחד, פרט לגירוש מתנחלים מביתם.
|
לצערי הרב, אני מקבל את הקביעה הזו (אם כי בעיני זו איננו "הישג", אבל אני בטוח שיש לא מעט שזה מספק אותם בהחלט). יותר מכך: אני מאמין שלולא היתה התתנתקות מערבת את ההתעללות הזו במתנחלים, היא לא היתה זוכה לתמיכה לה זכתה - בתקשורת ובקרב הציבור. עצוב.
נערך לאחרונה ע"י shlomz בתאריך 03-06-2007 בשעה 01:33.
|