רב הנסתר על הגלוי בסיפור כיבושו של הבופור ועד ליום זה עדיין קיים חיסיון בכל קשור לסיפור הקרב וצה"ל ממעט בפרטים, על כן מה שאני כותב כאן מבוסס על מקורות גלויים שפורסמו במקומות שונים. הכוח שכבש את מבצר הבופור הורכב -
1. חלק מסיירת גולני שיעדה היה המבצר עצמו ותעלת הקשר המרכזית שבו (שהבונקרים שלה הם שגרמו למרב הנפגעים בקרב).
2. פלחה"ן גולני שיעדה היה החלק הדרומי של הבופור שכלל מספר מטרות (נכבש במחיר של פצוע אחד בלבד-ארז גרשטיין ז"ל).
כוח זה השתייך לכוח סמח"ט גולני גבי אשכנזי (חטיבת גולני חולקה ל-2 כוחות - כוח מח"ט וכוח סמח"ט שנעו כל אחד על ציר התקדמות אחר).
מנגד כוח אש"ף שאייש את הבופור כלל את הכוחות המובחרים ביותר של ארגון המחבלים כגון מחבלים מקרב חטיבת הקסטל ועוד.
בנוסף לכוחות אלה נטלו חלק בקרב גם 2 טנקים (שזכו לכינוי טנקי "זונה" על שום כך שכל מי שרצה עשה בהם שימוש ועקב זאת מצבם המכני היה ירוד) שלא זכו להשתתף בכיבוש מכיוון שפרשו זחל לפני הכיבוש עצמו דבר שגרם לשינוי תוכנית הכיבוש, כמו כן חיל האויר העניק ריכוך מהאויר.
נערך לאחרונה ע"י יוסי ברק בתאריך 29-08-2010 בשעה 23:31.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שקדי 1 שמתחילה ב "פעם ראשונה שאני שומע........."
שקדי, אני מניח שהתכוונתה ל "רב הנסתר על הגלוי" ואתה צודק, הקרב נחקר וסוקר לאורך ולרוחב.
בספר מלחמת שולל של זאב שיף ואהוד יערי יש פרוט של הטעויות שהביאו לקרב על הבופור (בהתפתחות הלחימה בלבנון לא היה צורך בכיבוש הבופור בשלב שבו בוצע) ויש גם פרוט של הכוחות והלחימה עצמה.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שקדי 1 שמתחילה ב "פעם ראשונה שאני שומע........."
קבעתי מבוססת על סמך ניסיונות חוזרים ונשנים של פניה לגורמים רשמיים לקבלת חומר המתייחס לקרב זה במסגרת מטלות לימודיות באוניברסיטה. חוסר הרצון של גורמים אלה וההסתתרות מאחרי הטיעון "חיסיון" המידע מעלה את השאלה- מה באמת התרחש בקרב ומה הם הכשלים שהתרחשו בו באם היו כאלה?
פנה ל אלי טייב דרך פייסבוק
"הבחור" לקח חלק בקרב, נפצע בשלב מאוחר יותר
ונותן היום הרצאות בבית יד לבנים חיפה בנושא זה ואחרים
הזוית אישית ובוודאי מעניינת, גם אם לא כוללת תמונה מלאה