03-03-2005, 23:19
|
|
|
חבר מתאריך: 05.07.02
|
|
מהו הלב?
טוב, אני לא כותב פה הרבה כי אני בצבא ואין לי זמן (אני חובש בצה"ל) ולכן רציתי לכתוב לכם קצת על הלב, אותו גוש שרירי שעושה פעולות מדהימות והוא לפעמים כואב לנו או משמח לנו את כל הגוף שקורה לנו משהו, אז ככה:
הלב מחולק ל4 חלקים:
עליה ימנית, עליה שמאלית, חדר ימין, חדר שמאל.
כאשר החמצן עובר בעליה שמאלית וחדר שמאל משם לאבי העורקים, העורקים ולתאים שם החמצן מתחלף לפחמן הדו חמצני שעובר משם לעליה ימנית ומשם לחדר ימין משם דרך עורק הנקרא עורק הריאה לריאות מתחלף לחמצן וחוזר לעליה שמאלית. שני המחזורים האלה נקראים המחזור הגדול והמחזור הקטן מהתאמה.
עכשיו קצת על הלב עצמו:
הלב הוא איבר חלול שרירי וחזק מאוד. (היחיד שהוא גם חלק ומשורטט, משמע: עובד תמיד (חלק) ומשורטט (נראה כמו אחד למשל השריר בזרוע). גודלו - כגודל אגרוף - קמצו את כף ידכם לאגרוף , זהו בערך גודל הלב שלכם.
הלב נמצא בחזה, מתחת לעצם החזה והוא חלק ממערכת ההובלה שבגופנו, אליה שייכים גם כלי הדם והדם.
מערכת ההובלה מובילה חמצן וחומרים חיוניים אחרים אל תאי גופנו, ומפנה מהם פחמן דו-חמצני וחומרי פסולת. הדם, הזורם בכלי הדם, נושא עמו את החומרים אל התאים ומהם. תפקיד הלב במערכת ההובלה הוא לספק את הכוח המניע לזרימת הדם בכלי הדם, ופעולתו דומה לפעולת משאבת המים הדוחפת את המים בצינורות.
במשך 75 שנות חיים הלב פועם מעל 2.5 מיליארדי פעמים, והוא משגר מדי דקה יותר מחמישה ליטרים של דם בלחץ של 120 מילימטר כספית (יחידת המידה של לחץ MMGH)
אפשר "לשרטט" את הלב די בקלות:
אפשר לראות כאן שהנוזל זה הדם הצינורות זה כלי הדם והלב הוא המשאבה שממריצה את הדם בכלים.
תהנו,
|