03-05-2007, 18:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
ג'בטות made by krispina&joly
יוווו איזה ג'בטות מצויינות יצאו לנו
אני וחבר שלי הכנו יום שבת ג'בטות לפי המתכון שיש בפסטו ויצא פשוט מעולה.
עבודה - קלי קלות.......זמן הכנה......שמונה מאות שנים חחח ההתפחה לוקחת זמן חוצמזה המתכון קל מאוד.
הפעם לא צילמתי נקסט טיים !
קישור - פסטו- ג'בטה
מרכיבים
1/4 2 כפיות שמרים יבשים או 15 גר' שמרים טריים
1/4 כוס מים חמימים
1/4 1 כוסות + 2 כפות מים חמימים
3/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים ומשהים ל-5 דקות, מערבבים את השמרים עם הקמח,
מים, ולבסוף מוסיפים את המלח, לשים לבצק אחיד, הבצק צריך להיות דביק ורך.
2. מכסים ומניחים לתפיחה של שעה וחצי.
3. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשניים, מקמחים מעט כל חלק ויוצרים מלבנים בגודל 10 ס"מ על 15 ס"מ,
מניחים על מגש או תבנית מקומחת ומשאירים לתפיחה שניה של שעה וחצי. מכסים את הבצק במגבת מקומחת.
4. בעדינות מרימים את הבצק ומותחים מהקצוות לאורך של 30 ס"מ בערך
ומניחים על המגש המקומח לתפיחה שלישית של 30 דקות.
5. מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים בתנור תבנית מקומחת כדי שתהיה חמה. מרימים בעדינות בעזרת לוח דק
את הג'יאבטות ומחליקים בעדינות על התבנית בתנור, זורקים על תחתית התנור מספר קוביות קרח וסוגרים מיד.
6. אופים בתנור שחומם לחום גבוה עד לקבלת גוון זהוב כהה, כ-10 דקות, מוציאים ומצננים. קוביות הקרח הנמסות יוצרות
אדים בתנור אשר יוצרים את הקרום הקשה והפריך של המאפה. לא להשתמש
באפית טורבו.
בהצלחה!
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 03-05-2007 בשעה 18:38.
|