02-05-2007, 01:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.04
|
|
מה שמודגש ובצבע אדום - אני כתבתי.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דָן
שמע, בהמשך לשיחתנו התחלתי לקרוא כמה מאמרים ותמיד יש משהו שאינו מובן לי.....
פעם אחת אומרים לי 2.66 FSB GHZ ופעם אומרים 1.066 FSB GHZ - אני מנחש שאילו שני מושגים שונים בשם דומה.? נכון.
ע"פ הכתבה הבנתי שה2.66 זה בעצם מהירות הCLOCK כפול הMULTIPLIER אבל לא הבנתי מה בעצם אומר ה1.066..? 2666Mhz זו מהירות השעון של המעבד עצמו. כלומר הFSB*Multiplier. ה1066Mhz זו מהירותו של לוח האם. שאצלך זה 4 פעמים מהירות ה FSB (266*4).
אם אני משנה את ה FSB של המערכת (המעבד ושל הזכרון) איזה מבין הנתונים אני משנה ואיפה היחס מתבטא.? כשאתה משנה את הFSB כפי שהסברתי לעיל, לפי הנוסחאות, שני הנתונים משתנים.
וגם אם יש לך המלצות על מהירות FSB בהתאם לוולטים במצב מומהר כדי שמערכת כמו שלי תהיה יציבה אני אשמח לדעת.
אין לי... תנסה ותראה לבד...
בנוסף היה רשום בכתבה כי התדר מהירות ההתחלתית של הזכרון (STOCK) משתנה בהתאם לFSB - ז"א שבעצם תדר הזכרונות שלי ירד \ יעלה בהתאם לFSB ללא התערבותי? כן, אך לרוב זה מתואם... וגם לפעמים אם הביוס על אוטומט, הוא יקבע את המהירות האמיתית של הזיכרונות ע"י שינוי יחס המחלק (מעבד:זיכרונות) וכך הזיכרונות יעבדו בתדר היצרן...
נתונים מערכת : E6700, Asus P5ne sli, OCZ titanium alpha vx2 pc2 8000 2gb enermax liberty 500w/
אם זה לא קשה לך מדי אבקש להסבר קטן או לחילופין מקור מידע בנושא...כי יש לי תחושה שלא אבין ברגע שאתעסק עם הלוח. לא הבנתי איזה הסבר אתה צריך...
בתודה מראש דן. NP
|